ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα λάθος… μία πρόκριση! (match analysis)

Ακόμη πιο βελτιωμένη η ΟΜΟΝΟΙΑ χθες από τα προηγούμενα παιχνίδια, έδειξε πάθος, θέληση, είχε διάρκεια στο πλάνο της, ΟΜΩΣ μία φάση ολιγορίας ήταν αρκετή για να κρίνει την πρόκριση.

Ενδεκάδα που δεν περίμενε κανείς…

Μας είχε ξαφνιάσει όλους η ενδεκάδα του Αναστασίου χθες με 6 αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς της Κυριακής κόντρα στον Απόλλωνα. Αν και αρχικά είμασταν προκατειλημμένοι με τις επιλογές, εντούτοις στην εξέλιξη του αγώνα φάνηκε να διαψεύδει τις ανησυχίες μας ο προπονητής, καθώς η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να βρει ευκαιρίες και να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από τελικές προσπάθειες. Τολμούμε να πούμε πως για όλο το 90λεπτο η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έδειξε και κάποιες αδυναμίες.

Ένα ημίχρονο με 4 τελικές και 9 φάουλ κερδισμένα

Η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε τον αγώνα με κατεβασμένες τις στροφές. Με την έλευση του πρώτου 15λεπτου όμως, ανέβηκε αρκετά η απόδοση και έγινε επικίνδυνη, ταυτόχρονα με σωστή αμυντική λειτουργία που κράτησε τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή μας. Πιο ξεκάθαρη ευκαιρία αυτή του Ματ στο 21′ μετά από κάθετη του Ατζαγκούν όπου φάτσα με τον Βάλε από αριστερά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ ο Άγγλος. Ο Ματ λίγα λεπτά πριν νιώσει ενοχλήσεις στη γάμπα (και να γίνει αναγκαστική αλλαγή) έχασε άλλη μία ευκαιρία φάτσα με την εστία στο 28′ μετά από σέντρα του Κατελάρη. Στο 41′ η ομάδα μας είχε και πάλι ευκαιρία με τον Κολοβό να δέχεται πάσα στην περιοχή από Μαυρία, όμως δεν κατάφερε να γυρίσει και να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε.

Σημαντικό στατιστικό ήταν και τα 9 κερδισμένα φάουλ στο πρώτο μέρος καθώς τα 5 από αυτά τα κέρδισε ο Κολοβός, ο οποίος φαίνεται πως παρά το γεγονός ότι υστερεί κάπως σε ταχύτητα εντούτοις χθες είχε καλή απόδοση. Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, έχει ποιότητα και φάνηκε πως μόνο με φάουλ μπορούσαν να τον σταματήσουν οι αντίπαλοι.

Η κόπωση και η άτυχη στιγμή…  

Με μία αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο μέρος και με την μπάλα να μην μπαίνει στο πλεγκτό η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε και το Β΄Ημίχρονο με πρωτοβουλίες κινήσεων και προσπάθειες επίτευξης γκολ. Στο 58′ ένα πολύ καλό σπριντ του Κολοβού και μία κάθετη στο Ραμίρες μπορούσε να είναι η επιβράβευση της συνολικής προσπάθειας, όμως ο Βάλε και πάλι είπε όχι στο τετ α τετ. Εκείνη η φάση ίσως να ήταν και η αρχή για την εμφανή κόπωση της ομάδας. Μαυρίας και Κολοβός φαίνεται πως δεν μπορούσαν να συνεχίσουν άλλο και αυτό έβαλε δύσκολα στον Αναστασίου που σίγουρα θα ευχόταν να μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κάποιο γκολ μέχρι εκείνου του σημείου για να πέσουν κάπως οι εντάσεις. Στο 65′ ο Μόντες πέρασε στη θέση του Κολοβού, ο Ατζαγκούν ανέβηκε κάποια μέτρα στο γήπεδο και στο 67′ μία κεφαλιά του Βύντρα καρφωτή μετά από κόρνερ ήρθε να προστεθεί στις χαμένες ευκαιρίες.

Η φάση της επίτευξης του γκολ του Απόλλωνα ήρθε εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα στο 68′. Ένα απελπισμένο ξερό σουτ του Μπρου, εύκολης απόκρουσης από Παναγή, κόντραρε στα πόδια του Κούσουλου και πήρε πορεία στο πλεγκτό. Άτυχη η στιγμή όχι μόνο για το πως μπήκε το γκολ αλλά και από που ξεκίνησε η φάση. Ο Λόρα έδιωξε από την περιοχή μας, η μπάλα κτύπησε στην πλάτη του Κατελάρη και κατέληξε σε πόδια επιτιθέμενων του Απόλλωνα.

Ελπιδοφόρο για το μέλλον το τελευταίο 20 λεπτο…

Η πρόκριση κρίθηκε στο 68′. Κανείς δε πίστευε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε πλέον ελπίδες. ΟΜΩΣ δεν είδαμε παραδομένους παίκτες. Είδαμε αυτό που τόνισε ο Αναστασίου στη δημοσιογραφική, δηλαδή νοοτροπία του να μην δέχομαι να χάσω κάτω από όποιεσδήποτε συνθήκες. Πάλεψαν μέχρι την εσχάτη οι παίκτες μας και μπορούμε να τους συγχαρούμε για αυτό. Με πείσμα και ωραίες εναλλαγές της μπάλας, ο Νταβίντ Ραμίρες στο 77′ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα μετά από ασσίστ του Λόρα. Στο 78′ αν ο Ατζαγκούν έκανε λίγα βήματα προς την περιοχή και έδινε μία σωστή ασσίστ στους τρεις παίκτες μας που ανέμεναν μπροστά στην εστία, ίσως να μιλούσαμε για άλλα πράγματα σήμερα. Μέχρι το 95′ η ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε άλλες 2-3 ευκαιρίες για γκολ.

Τα θετικά και αρνητικά που ξεχωρίσαμε…

Στα θετικά του χθεσινού αγώνα μπορούμε να προσθέσουμε την πολύ καλή εμφάνιση του Κολοβού και την σταθερότητα στην απόδοση του Μαυρία. Από την άλλη ο Ατζαγκούν δείχνει θετικά στοιχεία όπως η ταχύτητα, όμως φαίνεται πως χθες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έψαχνε τη θέση του στο γήπεδο. Επίσης χθες έκανε 2-3 κραυγαλαία λάθη στην τελική πάσα. Στα θετικά είναι η επίτευξη γκολ από το Ραμίρες κάτι που θα του δώσει ώθηση ενόψει συνέχειας καθώς σε 3 μέρες θα καλεστεί να αναπληρώσει τον τραυματία Ματ. Ο Άγγλος έμεινε άσφαιρος σε ακόμη ένα παιχνίδι και αν είχε πιο καθαρό μυαλό μπορούσε να τελειώσει έστω μία φάση στο πρώτο μέρος. Μέτρια χθες ήταν η εμφάνιση Κατελάρη καθώς έκανε αρκετά λάθη τόσο αμυντικά όσο και σε πάσες που παρολίγον να μας στοιχίσουν κάποια και σε γκολ. Ο Λόρα φαίνεται να είναι η αποκάλυψη της φετινή σεζόν. Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι είναι καλύτερος σε όλη τη δεξιά γραμμή, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά ενώ φαίνεται πως υπάρχει χημεία με Μαυρία. Αν και ο Πρτσε ανταπεξήλθε καλά στο αριστερό άκρο της άμυνας, εντούτοις η ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί παρουσιάζει σοβαρό έλλειμα σε παίκτη και θεωρούμε πως σε αυτή τη θέση πρέπει να αξιοποιηθεί η τελευταία μεταγραφή για τον Ιανουάριο, με δεδομένο ότι ο Μανρίκε είναι τραυματίας.

Αρχειο