ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρόσφατη ιστορία καταδεικνύει και τις ευθύνες.

Είναι χρήσιμο η  συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες μέρες στον ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟ κόσμο για τη κατάληξη που είχε το project Νταμπίζα να λαμβάνει υπόψη τα γεγονότα που προηγήθηκαν της πρόσληψης Νταμπίζα.

Για να θυμηθούμε τα γεγονότα:

Από το περασμένο Φεβρουάριο όλος ο κόσμος καλούσε την τότε την διοίκηση να δημιουργήσει προυποθέσεις ούτως ώστε να ενδιαφερθούν νέοι άνθρωποι επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στην διοίκηση. Δεν υπήρξε ανταπόκριση. Η πρόθεση Μαλούππα και άλλων αξιόλογων επιχειρηματιών να εμπλακούν στα διοικητικά σκοτώθηκε στη γένεση της.

Ενώ η προηγούμενη διοίκηση ήταν, σε δημόσιες τοποθετήσεις εναντίον του θεσμού του τεχνικού διευθυντή, προσλήφθηκε λίγο πριν τις Βουλευτικές εκλογές 2016 ο Νίκος Νταμπίζας ως τεχνικός διευθυντής. Χωρίς προεργασία, χωρίς πλάνο, χωρίς ξεκάθαρη στοχοθέτηση. Χωρίς να προκηρυχθεί η θέση, χωρίς να εξεταστούν άλλοι υποψήφιοι. Σαν φωτοβολίδα

Ήταν φανερό ότι η πρόσληψη έγινε για να καταλαγιάσει η αντίδραση του κόσμου και η καθολική απαίτηση για τεχνικό διευθυντή.

Με αυτό ως προμετωπίδα η διοίκηση πορεύτηκε στις εκλογές του σωματείου τον Ιούνιο. Με το επιχείρημα ότι τώρα έχουμε τεχνικό διευθυντή.

Εξοστρακίστηκε ο Μιλόγιεβιτς ο οποίος μέχρι τότε επέδειξε έργο διότι δεν αποδέχθηκε το πλαίσιο του νέου project και βασικά να είναι μαριονέττα.

Αντί να οριστούν οι εκλογές του σωματείου το Μαίο 2016 έγκαιρα, καθυστέρησαν μέχρι μετά που άρχισε η προετοιμασία της νέας χρονιάς. Συνεπώς η νέα διοίκηση δεν είχε καμία δυνατότητα παρέμβασης ή αλλαγών. Βεβαίως εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε τέτοιο ζήτημα αφού η διοίκηση που προέκυψε ήταν συνέχεια της προηγούμενης.

Στις εκλογές του Ιουνίου 2016 δεν έγινε καμία προσπάθεια συνεργασίας με το συνδυασμό Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ με αποτέλεσμα να επικρατήσει πόλωση και αχρείαστη σύγκρουση. Δεν αξιοποιήθηκαν οι καλύτεροι, ούτε καν προσπάθεια έγινε. Θυμίζουμε ακόμα ότι ψάχναμε πρόεδρο από προηγούμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ότι αρχικά είχαν ενδιαφερθεί τουλάχιστον 4 μέλη από το τότε διοικητικό συμβούλιο να είνα ηγηθούν.

Η εφαρμογή του project  Νταμπίζα έγινε χωρίς κανένα προγραμματισμό, έλεγχο ή λογοδοσία στην διοίκηση. Ξυλώθηκε όλος ο μηχανισμός που υπήρχε και στήθηκε νέος χωρίς να προηγηθεί η απαραίτηση προεργασία. Απολύσαμε προπονητές που ήταν χρόνια στην ομάδα και τώρα τους ψάχνουμε να έρθουν πίσω.

Προσλήφθηκε ένας προπονητής χωρίς κανένας να αντιληφθεί τα κριτήρια ή τα προσόντα που είχε ο συγκεκριμένος που θα πρόσθεταν στο σωματείο.

Αποκλειστήκαμε γρήγορα και κακήν κακώς από την Ευρώπη και πετάξαμε €1 εκ. έσοδα.

Αντί να επικρατήσει προβληματισμός, μελέτη και προσπάθεια λήψης διορθωτικών μέτρων από τον αποκλεισμό και τα προβλήματα που ήταν εμφανή,  ακολούθησε πανηγυρική συνέντευξη τύπου του Νίκου Νταμπίζα με το πρόεδρο Τζιωνή στο πλευρό του , όπου επεξηγήθηκε επί 90 λεπτά το project και ζητήθηκε πίστωση χρόνου.

Στην πορεία του πρωταθλήματος σε πολλές περιπτώσεις διαφάνηκαν οι κτυπητές αδυναμίες που υπήρχαν που τις έβλεπε και τελευταίος φίλαθλος. Αντί η διοίκηση να ασχοληθεί ουσιαστικά με το ζήτημα , ασχολούντο επικοινωνιακά ωσάν και το πρόβλημα μας ήταν αυτό. Θα θυμάστε την ανακοίνωση περί αναζήτησης “πρακτικών και μεθόδων“….

Το τι επακολούθησε είναι γνωστό: εξευτελισμός στον αγώνα με τον αιώνιο αντίπαλο στο πρωτάθλημα, από την Αεκ, προχτές στο κύπελλο κλπ.

Συνεπώς οι ευθύνες αφορούν αυτούς που αποφάσισαν, διαχειρίστηκαν, ανέκτηκαν και απέτυχαν να διαγνώσουν έγκαιρα τα ζήτηματα.

Σίγουρα τα νέα μέλη του Δ.Σ. που εκλέγηκαν τον Ιούνιο δεν έχουν την ίδια ευθύνη με τους προηγούμενους διότι δεν είχαν καμία δυνατότητα παρέμβασης στο σχεδιασμό.

Τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης όμως, εκτός αυτών που διαχώρισαν έγκαιρα τη θέση τους, πρέπει να έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Άλλοι πρέπει να παραιτηθούν από το Δ.Σ. και άλλοι να απολογηθούν. Το ελάχιστο

 

 

 

Αρχειο