ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η άμυνα το κλειδί

Θέλει γκολ η Ομόνοια. Αυτό είναι το κρατούμενο για τον αυριανό επαναληπτικό με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Το ισόπαλο 2-2 επιβάλλει όπως οι πράσινοι σκοράρουν στην έδρα του αντιπάλου τους, για να πάρουν την πρόκριση. Έδειξε στο πρώτο ματς αλλά και σε πολλά άλλα πως, είναι σε θέση να φθάσει στο γκολ. Έχει ικανούς επιθετικούς, απομένει να τροφοδοτηθούν και όχι να είναι ξεκομμένοι όπως ήταν στο ματς με την ΑΕΚ ο Ντάρμπισαϊρ.

Παράλληλα, βάσει της εικόνας και πάλι του πρώτου αγώνα αλλά και τι παρουσίασε μέχρι σήμερα η Ομόνοια, κλειδί για να επιτευχθεί ο στόχος είναι η άμυνα. Θα μπορέσει να διατηρήσει το μηδέν παθητικό; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί αφού σχεδόν σε κάθε ματς δέχεται με τεράστια ευκολία γκολ. Τα 34 γκολ παθητικό σε 24 αγώνες πρωταθλήματος αυτό μαρτυρούν.

Γι’ αυτό αύριο η Ομόνοια καλείται να δείξει τεράστια αυτοσυγκέντρωση, οι ποδοσφαιριστές της να έχουν καθαρό μυαλό, να έχουν σωστές τοποθετήσεις και μεταβιβάσεις, να μην επιτρέψουν στον αντίπαλό τους να γίνει επικίνδυνος. Επίσης, απαγορεύονται τα λάθη. Ας βάλουν λίγο πείσμα, λίγο εγωισμό, να δείξουν ότι μπορούν πολύ καλύτερα απ’ ότι στα προηγούμενα ματς.

Σ’ ένα τέτοιας σημασίας παιχνίδι, που κρίνεται η πρόκριση, η άμυνα είναι αυτή που θα καθορίσει και την ομάδα που θα προχωρήσει στον θεσμό. Ο Κάρβερ με τον τρόπο που θα παρουσιάσει την ομάδα του και οι ποδοσφαιριστές με την προσπάθεια που θα καταβάλουν, καλούνται να περιορίσουν τα επιθετικά ατού τους αντιπάλου τους. Να έχουν σφικτή μεσοαμυντική διάταξη και με καλή κυκλοφορία της μπάλας να βγαίνουν ορθόδοξα στην επίθεση.

Ας γίνει επιτέλους η θεωρία πράξη. Ας κρατήσουμε σ’ ένα τόσο σημαντικό ματς το μηδέν παθητικό και ένα γκολ θα έλθει. Υπάρχουν οι επιθετικές λύσεις. 

Αρχειο