ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

H συμμετοχή στο Champions League και οι σκέψεις που γίνονται στο τμήμα πετόσφαιρας

Η πετοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ εδώ και μια τετραετία σφύζει από υγεία και όχι μόνο έχει πρωταγωνιστικούς στόχους αλλά έχει καταφέρει να εδραιωθεί και να γίνει πραγματική Βασίλισσα στο άθλημα της πετόσφαιρας. Άλλωστε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα που κατέκτησε πριν από λίγους μήνες τα λέει όλα.

Η περσινή συμμετοχή της ομάδας μας για πρώτη φορά στο Champions League (πρώτη συμμετοχή Κυπριακής ομάδας στην συγκεκριμένη διοργάνωση) έθεσε τις βάσεις έτσι ώστε η ΟΜΟΝΟΙΑ να αποκτήσει τις εμπειρίες  και να δουλέψει πάνω σε πιο επαγγελματικές βάσεις.

Έτσι όπως αναμενόταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει δηλώσει και φέτος συμμετοχή στην προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης με την διαφορά όμως ότι οι άνθρωποι του τμήματος θα δουλέψουν προς την κατεύθυνση φέτος να γίνει το βήμα παραπάνω.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήδη ο προγραμματισμός βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωταρχικό στόχο την ανανέωση των συμβολαίων όλων των Κύπριων πετοσφαιριστών που την τελευταία τριετία οδήγησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ στην κορυφή του Κυπριακού Βόλεϊ. Η αρχή έχει γίνει με τον αρχηγό της ομάδας Σωτήρη Πετρακίδη ο οποίος πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται κι άλλες ανακοινώσεις.

Από εκεί και πέρα γίνονται σκέψεις στην ομάδα να ενταχθούν περισσότεροι από τρείς ξένοι πετοσφαιριστές έτσι ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθεια στο  Champions League. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΟΜΟΝΟΙΑ θα δικαιούται να εγγράψει στην ΚΟΠΕ και να χρησιμοποιεί όλους τους ξένους που θα αποκτήσει και στους αγώνες πρωταθλήματος, όμως βάση των κανονισμών μόνο τρεις θα μπορούν να αγωνίζονται την ίδια ώρα στην εξάδα. Οι υπόλοιποι τρείς θα είναι Κύπριοι.

Σε αυτά τα πλαίσια κινούνται οι σκέψεις των ανθρώπων του τμήματος πετόσφαιρας όμως τίποτα ακόμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν εντός των ημερών και σε αυτές καθοριστική σημασία θα παίξει το οικονομικό κομμάτι. Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια το τμήμα πετόσφαιρας με την σημαντική  στήριξη κάποιων χορηγών έχει καταφέρει να είναι αυτοσυντηρούμενο και συνεπή  στις οικονομικές υποχρεώσεις του. Άρα λοιπόν το τι θα γίνει τι νέα χρονιά θα έχει ως γνώμονα το τμήμα να συνεχίσει να βγάζει τον ίδιο υγιή χαρακτήρα τόσο προς τα έξω όσο και στα ενδόμυχα της ομάδας.

 

Αρχειο