ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η συμβολή του Άκη και η διάθεση των παικτών

Επιτέλους μεστή εμφάνιση και ευρεία νίκη για την Ομόνοια, μάλιστα σε ντέρμπι. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία συνέβαλε ώστε η ομάδα να ανεβάσει την απόδοσή της και να φθάσει στην επιτυχία που τόσο πολύ είχε ανάγκη.

Δυο είναι οι βασικοί λόγοι που η Ομόνοια πήρε μπρος και έστειλε ένα αισιόδοξο και ενθαρρυντικό μήνυμα στον κόσμο της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα.

Πρώτον, η παρουσία του Άκη Ιωακείμ στον πάγκο, ενός ανθρώπου που γνωρίζει τι εστί Ομόνοια αλλά και το έμψυχο δυναμικό, συνέβαλε στην αναγέννηση της ομάδας. Ο Άκης, ως γνήσιος Ομονοιάτης και άνθρωπος που είναι συνεχώς κοντά στην ομάδα, ξέρει πώς να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση και να την βγάλει από το αδιέξοδο. Με μόλις δυο προπονήσεις, φρόντισε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών, να τους δώσει να καταλάβουν ότι επιβάλλεται να παίξουν μπάλα και να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη. Ακόμη, θέλησε με τον τρόπο που παρουσίασε την ομάδα να λειτουργήσει καλά ανασταλτικά, να περιορίσει το παιχνίδι της αντιπάλου και να αξιοποιήσει την μεσοεπιθετική γραμμή, που αποτελεί το ατού της Ομόνοιας. Έτσι κι έγινε. Απέδωσε σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν στον απόλυτο και γι’ αυτό ήλθε και το ευρύ 4-1. Αποτελεσματική η ομάδα, αξιοποίησε τα γρήγορα άκρα της, απ’ όπου προήλθαν και τα τέσσερα γκολ.

Δεύτερον, οι ποδοσφαιριστές έδειξαν να αντιλαμβάνονται ότι δεν τους παίρνει άλλο και πρέπει να ανεβάσουν στροφές, να δείξουν ποιες είναι οι δυνατότητές της. Κενά και αδυναμίες υπάρχουν, ωστόσο η ομάδα έχει και τα καλά της, τα οποία θα έπρεπε να αξιοποιήσει. Οι πράσινοι ήταν σοβαροί, αποφασιστικοί, έβγαλαν θέληση και πάθος. Έδειξαν ότι ήθελαν πολύ περισσότερο τη νίκη από τους αντιπάλους τους και το έκαναν πράξη. Η Ομόνοια, όπως είπε και ο Άκης Ιωακείμ μετά το παιχνίδι, ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη ομάδα και έτσι θα πρέπει να αντιδρά.

Αυτό που επιβάλλεται να γίνει απ’ εδώ και στο εξής, κάτι που δεν έγινε προηγουμένως, είναι να έχει συνέπεια και συνέχεια στην απόδοσή της και στα αποτελέσματά της. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών να το κάνουν πράξη και να κερδίσουν εκ νέου τον κόσμο τους.

Αρχειο