ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

Η «Σταχτοπούτα» ΟMONOIA τρελλαίνει κόσμο -Του Νεοκλή Θεοχαρίδη

Του Νεοκλή Θεοχαρίδη (www.cyprusbasket.net)

Ποιός το περίμενε ότι η νέα μπασκετική Ομόνοια θα κέρδιζε τις μπασκετικά παραδοσιακές δυνάμεις της κυπριακής καλαθόσφαιρας όπως ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ και η ΕΘΑ τον τελευταίο ενάμιση μήνα;

Με το χαμηλότερο μπάτζετ και Στρατηγό τον προπονητή Νικόλα Παπαδόπουλο που φέτος η δουλειά του παίρνει σάρκα και οστά στέκεται περήφανος στον πάγκο μαζί με τη νεανική του ομάδα, αποτελούμενη από 5 ρούκι Αμερικάνους χωρίς εμπειρία στα Ευρωπαικά παρκέ και άλλους 6 νεαρούς Κύπριους παίκτες που δεν έπαιξαν ποτέ στην Α’ κατηγορία.

Ο μόνος που κουβαλάει τεράστια εμπειρία και σε ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας είναι ο Γιώργος Νεοφύτου που είναι καταλύτης μέσα στο παρκέ αλλά και μέσα στ’αποδυτήρια.

Η «Σταχτοπούτα» τρελλαίνει κόσμο και θα συνεχίσει να τρελλαίνει εάν στο επόμενο παιχνίδι μέσα στη Λεμεσό κερδίζει τον Απόλλωνα. Εκεί τότε θα μιλάμε για διαφοροποίηση των στόχων της ομάδας του Νικόλα Παπαδόπουλου. Η Ομόνοια με λίγη ακόμα τύχη θα μπορούσε να πετύχει ακόμα 2 νίκες στον πρώτο γύρο αφού η απειρία των παικτών της έπαιξε ρόλο στα τελευταία καθοριστικά λεπτά με Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Ακόμα και στο Παραλίμνι θα μπορούσαμε να μιλάμε για το μεγαλύτερο come back στην ιστορία της εάν ο Έντουαρντς δεν έβαζε εκείνο το τυχερό καλάθι αφού επέστρεψε από το -18 και οι παίκτες της δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να παλεύουν για τη νίκη.

Η προσπάθεια που γίνεται στο σωματείο της Ομόνοιας αποδεικνύει ότι η οργάνωση μαζί με την σκληρή δουλειά και όχι τα μεγάλα μπάτζετ μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αρχειο