ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καμιά δικαιολογία, η μπάλα στους παίκτες

Ο Κάρβερ έφυγε. Οι όποιες ευθύνες, οι μεγαλύτερες, καταλογίζονταν στον προπονητή δεν υφίστανται πλέον. Η μπάλα είναι στους ποδοσφαιριστές, για να αποδείξουν ότι οι δυνατότητές τους είναι μεγαλύτερες και καλούνται να σηκώσουν το βάρος και να αντιστρέψουν το κλίμα που δημιουργήθηκε με τον αποκλεισμό και τις κακές εμφανίσεις της ομάδας.

Πλέον, δεν μπορεί να υπάρχει καμιά δικαιολογία. Ο στόχος είναι εκεί, η έξοδος στην Ευρώπη, όσο κι αν σκούριασε. Όχι γιατί μαθηματικά η Ομόνοια είναι εκτός στόχου της εξόδου στην Ευρώπη αλλά γιατί δεν πείθει με την παρουσία της. Γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές, υπό τις οδηγίες του Ιωακείμ, έχουν την ευκαιρία να δώσουν το δικαίωμα στον κόσμο να πιστέψει και πάλι πως αυτή η ομάδα είναι ικανή και να παίξει καλή μπάλα και να πάρει νικηφόρα αποτελέσματα σε ντέρμπι.

Αύριο η Ομόνοια δίνει ένα σημαντικό αγώνα. Υποδέχεται την ΑΕΛ στο ΓΣΠ και καλείται να πάρει το τρίποντο. Μόνο έτσι θα ελπίζει σε διεκδίκηση της τρίτης θέσης μέχρι τέλους, για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πιθανότητές της θα ελαχιστοποιηθούν και ο κίνδυνος απουσίας από τα ευρωπαϊκά κύπελλα θα είναι ακόμη πιο ορατός. Θα είναι πλήγμα για έναν σύλλογο όπως η Ομόνοια να μείνει εκτός Ευρώπης. Τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν το 2002, δηλαδή πριν 15 χρόνια.

Ο Ιωακείμ και όσοι είναι πλέον δίπλα στην ομάδα, θα επιδιώξουν από τη μια να την ετοιμάσουν για να παρουσιάσει καλό πρόσωπο και από την άλλη να τονώσουν το ηθικό των παικτών. Βεβαίως, θα πρέπει να βοηθήσουν και οι ίδιοι τον εαυτό τους. Να πεισμώσουν και να βγάλουν εγωισμό. Αυτό αναμένει να δει ο Ομονοιάτης αύριο που θα πάει στο γήπεδο, όσοι κι αν είναι, γιατί η απογοήτευση είναι μεγάλη. Θα είναι καλό όμως να στηριχθεί η ομάδα, γίνεται μια νέα προσπάθεια κι ας άργησε η διοίκηση να λάβει δραστικά μέτρα και αποφάσεις.

 

Αρχειο