ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και μεγαλοσύνης από τον πατέρα του Αιμίλιου.

Προβληματιστήκαμε εάν θα αναδημοσιεύαμε την σημερινή ανάρτηση στο facebook του Πάμπου Ιωάννου, πατέρα του αδικοχαμένου Αιμίλιου διότι αφορούσε προσωπική στιγμή της οικογένας. Από την άλλη όμως , από τα λόγια Πάμπου Ιωάννου αναδεικνύεται η μεγαλοψυχία και ο αδαμάντινος χαρακτήρας αυτής της οικογένειας που αξίζει αυτό το συγκλονιστικό κείμενο να το διαβάζουμε όλοι μας. Και επειδή το κείμενο έχει ήδη αναρτηθεί εδώ και πολλές ώρες το αναδημοσιεύουμε.

Παραθέτουμε πιο κάτω την ανάρτηση:

“Σήμερα μίλησε η δικαιοσύνη με την απόφασή της να επιβάλει 2 χρόνια φυλάκισης στη Έφη Ηροδότου, το άτομο που πριν 10 περίπου χρόνια παρέσυρε στο θάνατο τον Αιμίλιο μας. Ήταν μια άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας, είτε εμείς να παρασύρουμε κάποιο είτε κάποιος να παρασύρει εμάς, κανένας μας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τον εαυτό του τι θα του συμβεί και πότε. Στον Αιμίλιο έτυχε εκείνες τις 27 του Δεκέμβρη το 2007. Πονάει πολύ ο χαμός του, πονάει τόσο που ο πόνος φτάνει στο μεδούλι και αυτός ο πόνος δεν λέει να κοπάσει, όμως φίλοι, όσο μεγάλος και να είναι ο πόνος άλλο τόσο μεγάλη είναι η θέλησή μας να σταθούμε με όση αξιοπρέπεια μας περιβάλει απέναντι στη σημερινή απόφαση, μιαν απόφαση που συνειδητά δεν θελήσαμε να ακούσουμε ζωντανά, δεν θελήσαμε να παρευρεθούμε στην αίθουσα του δικαστηρίου σήμερα γιατί δεν μας ενδιέφερε η όποια ποινή θα επιβαλλόταν στην Έφη, ούτε και είχαμε σκοπό να αντιδράσουμε με γιουχαΐσματα ή αλαλαγμούς χαράς.

Εμάς στόχος μας και σκοπός μας ήταν να φανεί πέρα για πέρα η αλήθεια, μια αλήθεια που γνωρίζαμε χρόνια τώρα αλλά σύμφωνα με τη Δικαστή τότε το 2009 στη πρώτη δίκη ανάφερε στην απόφασή της « σε αυτή τη δίκη δεν έχει λάμψει η αλήθεια».και να που τώρα έλαμψε η αλήθεια.

Σήμερα παρακαλούμε το κόσμο να δείξει τη δική του κατανόηση και να μην σχολιάζει τη ποινή που επέβαλε το Δικαστήριο, σήμερα πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε ότι οι πράξεις μας δεν σταματούν να μας ακολουθούν με τις συνέπειες που επιφέρουν όσος χρόνος και αν περάσει.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι εσείς που με το δικό σας τρόπο τόσα χρόνια είσαστε δίπλα μας δίνοντας μας κουράγιο θα συμφωνήσετε μαζί μας στην επιθυμία μας αυτή.”

 

Αιωνία του η μνήμη.

 

Αρχειο