ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούμας: “Μηδενική ανοχή… VAR και χαλίτικο στον Κόρνο”

Με προσοχή ακούσαμε την ψεσινή τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα στην εκδήλωση των βραβεύσεων. Από την τοποθέτησή του ξεχωρίσαμε 3 σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εφόσον περάσουν από τα λόγια στις πράξεις και δεν μείνουν μόνο κούφιες υποσχέσεις.

Ως πρώτο σημείο είναι η αναφορά του στα φαινόμενα τύπου “στημένα”: Από αυτό το βήμα θέλω να επαναλάβω πως μηδενική θα είναι η ανοχή μας απέναντι σε όσους επιχειρούν να προσβάλουν ή να σπιλώσουν το ποδόσφαιρο. Η αποστολή μας είναι να θωρακίσουμε το κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως πράξαμε πρόσφατα με τη λήψη μέτρων για τη Β΄ Κατηγορία.

Το κύρος και η αξιοπρέπεια του κυπριακού ποδοσφαίρου, σίγουρα αξίζει περισσότερο από το κάθε πρόσκαιρο κέρδος του οποιουδήποτε. Μέτρα είχαμε λάβει, κατά το πρόσφατο παρελθόν, και στην Α΄ Κατηγορία όταν και εκεί είχε κτυπήσει το καμπανάκι για προσυνενοημένους στημένους αγώνες.

Αντιλαμβάνεστε κ. Κούμα πως η άνοδος και παραμονή συγκεκριμένων ομάδων στην πρώτη κατηγορία καθώς και η πτώση κάποιων άλλων στην δεύτερη, προδιαγράφουν ένα όχι και τόσο αισιόδοξο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν από πλευράς αξιοπρέπειας, όπως το θέσατε. Ευχόμαστε όπως σταθείτε στην ψεσινή σας δέσμευση μακριά από παρεμβολές.

Δεύτερο σημείο,διαιτησία: Με απόλυτο σεβασμό στο έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται στον τομέα της διαιτησίας, αποφασίσαμε να δώσουμε στους διαιτητές μας, τους οποίους εμπιστευόμαστε,  ένα ισχυρό όπλο και μαζί να πολεμήσουμε την όποια προκατάληψη σε βάρος της διαιτησίας.
Το σύστημα υποβοήθησης των διαιτητικών αποφάσεων μέσω βίντεο, το γνωστό VAR, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή κατά την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021. Αυτό προϋποθέτει σκληρή δουλειά κατά τους επόμενους μήνες και ένα μεγάλο κόστος για την επένδυση.    

 

Τρίτο σημείο η παραχώρηση χαλίτικης γης για Αθλητικό Κέντρο Εθνικών ομάδων: Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο για την ΚΟΠ και το Κυπριακό Ποδόσφαιρο είναι η υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών για την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου των Εθνικών Ομάδων. Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση χαλίτικης γης στον Κόρνο, άναψε το πράσινο φως για τη διαδικασία.

Πολύ θετική εξέλιξη που οφείλουμε να προχωρήσει άμεσα και ταυτόχρονα να στελεχωθεί με επιστημονικό προσωπικό. Από τη μία θέλουμε τους Κύπριους Ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα τους νεαρούς να παίρνουν αγωνιστικό χρόνο με τις ομάδες τους και από την άλλη ο ερασιτεχνισμός μας πολλές φορές όταν καλούνται στις Εθνικές Ομάδες να τους κάνει ζημιά στη φυσική κατάσταση. Τα παραδείγματα φέτος πολλά και τα ζήσαμε με αρκετούς από τους νεαρούς παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που προπονούντω με την 1η ομάδα.

Τέλος θα θέλαμε να σταθούμε σε άλλο ένα σημείο που δεν έγινε καμία αναφορά ενώ θα έπρεπε. Ο κ. Κούμας δεν αναφέρθηκε καθόλου στην κάρτα φιλάθλου. Δεν νοείται η ΚΟΠ σε ένα τέτοιο ζήτημα που αφορά την βιωσιμότητα του αθλήματος πλέον στην Κύπρο να μην τοποθετείται έστω και επιγραμματικά για το τι τακτική θα ακολουθήσει και αν πρόκειται να προτείνει κάποιες αλλαγές έστω. Θεωρούμε απαράδεκτη τη μη αναφορά την ίδια ώρα που τα σωματεία από μόνα τους κάνουν διάφορες προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση. Κάλλιστα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι με την σιωπή της η ηγεσία της ΚΟΠ κάνει πλάτες.

 

 

Αρχειο