ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λέει όχι στο φακέλωμα των πολιτών

Ξεκάθαρη και κάθετα αντίθετη η θέση της Ομόνοιας για την ταυτοποίηση των φιλάθλων. Λέει όχι στο φακέλωμα των πολιτών και οι θέσεις τις διοίκησης είναι σωστές και καλό θα είναι να το αντιληφθούν όλοι και όχι να αντιμετωπίζουν το θέμα επιδερμικά. 

Οι χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρίου δεν μπορούσαν να ήταν πιο ξεκάθαρες και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ενδώσει η διοίκηση στις πιέσεις τρίτων. Ο Ιωνάς Νικολάου και ο περίγυρός του ας αναζητήσουν ουσιαστικές λύσεις και όχι απλώς να στερούν το δικαίωμα στους φιλάθλους να παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Άλλωστε, τα πλείστα από όσα γίνονται στα γήπεδα είναι έξω από αυτά και η βία στα γήπεδα έχει να κάνει με ένα κοινωνικό φαινόμενο και οι ευθύνες είναι στην πολιτεία. 

«Η Ομόνοια έχει πάγια θέση ενάντια σε κάθε μορφής ταυτοποίηση των φιλάθλων. Θεωρούμε ότι συνιστά φακέλωμα των πολιτών. Όπως είχαμε αναφέρει και σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας, πρόκειται για μια επιδερμική προσέγγιση για την πάταξη του φαινομένου της βίας στα γήπεδα, η οποία το μόνο που θα καταφέρει, θα είναι περαιτέρω όξυνση του φαινομένου, οικονομική ζημιά στα σωματεία, απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα και κατ’ επέκταση ταφόπλακα του κυπριακού ποδοσφαίρου», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας.

Και πρόσθεσε: «Θεωρούμε πως θα πρέπει να μας απασχολήσουν πιο ουσιώδη ζητήματα, όπως να εντοπισθούν οι λόγοι που “οπλίζουν” το χέρι και προκαλούν το φαινόμενο, οι διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας και του κράτους γενικότερα για την εφαρμογή προγραμμάτων και λήψη προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση του φαινομένου, εφόσον κατά γενική ομολογία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο».

Ακόμη, ανέφερε: «Επίσης, είναι δεδομένο πως τα πλείστα περιστατικά βίας δεν λαμβάνουν χώρα στους αγωνιστικούς χώρους ή τις κερκίδες, αλλά έξω από αυτά. Ακόμη, οι συνθήκες αμφισβήτησης και προκατάληψης στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, δεν συμβάλουν στην έξαρση του φαινομένου; Δεν είναι δυνατό η αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει τις μειοψηφίες των φιλάθλων, που εντός των σταδίων συμπεριφέρονται παραβατικά, να οδηγήσει στην τιμωρία όλων, φιλάθλων, Συλλόγων και ευρύτερα του αθλήματος». 

Και κατέληξε: «Ως Σύλλογος πιστεύουμε πως οι λύσεις βρίσκονται στην παιδεία και τη σωστή διαπαιδαγώγηση, στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κλίματος ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των ομάδων και των φιλάθλων και στο να υπάρχει δικαιοσύνη και Fair Play σε κάθε έκφανση του αθλήματος».

Αρχειο