ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπορεί να χτίσει στην πρώτη νίκη σε ντέρμπι;

Το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση στην φετινή σεζόν. Ένα τεστ στο οποίο δεν έχει την πολυτέλεια να αποτύχει.

Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να μπει στην εξάδα. Φαντάζει αδιανόητο, για αυτή την ομάδα, να αγωνιστεί στα playoffs με τις μικρομεσαίες ομάδες. Από την άλλη, έχει και αγώνα κυπέλου την ερχόμενη Τετάρτη, απέναντι στην ίδια ομάδα (τον Απόλλωνα), με την πρόκριση να αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο.

Μπορεί λοιπόν η ομάδα μας να κάνει δύο τέλεια παιχνίδια απέναντι σε ένα πολύ ποιοτικό αντίπαλο, μέσα σε 72 ώρες; Κομματάκι δύσκολο. Με βάση αυτά που είδαμε μέχρι σήμερα. Όμως αυτό δεν σημαίνει αυτόματα, ότι είμαστε χαμένοι από χέρι.

Ο Απόλλωνας τραβά τα δικά του ζόρια. Διέρχεται μια περίοδο κάμψης (απόρροια και της ευρωπαϊκής πορείας), την ίδια στιγμή που η ομάδα μας δείχνει αργά-αργά να ξυπνά από τον λήθαργο.

Δεν αυταπατόμαστε. Ο Απόλλωνας είναι το φαβορί στο αυριανό παιχνίδι. Έχει όμως πολλά περισσότερα να χάσει από εμάς. Έχει το περισσότερο άγχος, την περισσότερη πίεση. Εμείς καλούμαστε να κοντράρουμε το ματς στα ίσα. Να μην φοβηθούμε, να μην κρυφτούμε. Να παλέψουμε με πάθος και πίστη. Να μην κάνουμε το εύκολο λάθος. Να μην πουλούμε την μπάλα με επιπολαιότητα παικτών παιδικής ομάδας. Αν τα κάνουμε αυτά, μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από το αυριανό παιχνίδι.

Δυστυχώς για τον Αναστασίου, είναι σχετικά νωρίς για να πάρει κάτι περισσότερο από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Για τον Κολοβό τα είπε ο ίδιος (θέλει χρόνο και αγωνιστικά λεπτά). Ο Μαυρίας προέρχεται από τραυματισμό, ο Ατζαγκούν δεν έχει καλά καλά προπονηθεί με την ομάδα.

Είναι δεδομένο ότι επενδύουμε πολλά στους τρεις. Γιατί αναμένουμε να δώσουν πρώτα και κύρια ταχύτατα στην ΟΜΟΝΟΙΑ τόσο στα φτερά, όσο και στον άξονα. Κάτι που μας έλειψε όσο ποτέ την φετινή χρονιά.

Φαντάζει λογικό, ο Αναστασίου, να ακολουθήσει την προσφιλή του αμυντικογενή τακτική. Με λίγα ρίσκα, θα προσπαθήσει να κλέψει το παιχνίδι, παρά να επιβληθεί του αντιπάλου.

Η προσπάθεια είναι αυτή που θα μετρήσει περισσότερο στην αυριανή αναμέτρηση. Γιατί θα μετρήσουν και οι εντυπώσεις σίγουρα. Και αν έλθει και η νίκη, τότε σίγουρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούν να μιλούν και για άλλα πράγματα. Ακόμα και για έξοδο στην Ευρώπη!

Αρχειο