ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με ξεκάθαρη εικόνα και επανεκτίμηση… στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας μας!

90 λεπτά μας χωρίζουν μακριά από το τέλος άλλης μία τραγικής σεζόν που πληγώνει επιπλέον το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Χθες ψάχναμε μία νίκη κόντρα στον “αιώνιο” για τη χαμένη μας υπερηφάνεια, όμως έγινε και πάλι το αναμενόμενο. Για πολλούς άλλη μία ήττα, για μας άλλη μία πληγή.

Ξεκινάμε κάπως ανάποδα αυτό το άρθρο καθώς τα πράγματα πρέπει να μπουν στη σωστή βάση αν θέλουμε να έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Όταν αντιμετωπίζεις για παράδειγμα το Αποέλ κάτω υπό όποιεσδήποτε συνθήκες θα πρέπει να γίνει βίωμα ΌΛΩΝ ΟΣΩΝ αποτελούν την ΟΜΟΝΟΙΑ ότι το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι ο τρεις βαθμοί. Αν ήταν απλά οι τρεις βαθμοί τότε μετά από 26 συνεχόμενα “αιώνια” χωρίς νίκη δε θα έπρεπε να ασχολούμαστε και να αποδεκτούμε τη μοίρα μας. Αρκετές είναι οι φορές που ο προπονητής μας κάνει τη χρήση της φράσης “έχουμε λανθασμένη νοοτροπία”. Δεν διαφωνούμε με αυτό αλλά θα πρέπει στη λέξη νοοτροπία να αποδόσουμε το σωστό περιεχόμενο. Αυτή τη μοίρα λοιπόν δεν την αποδεχόμαστε. Το ότι το ποδόσφαιρο θυσιάζεται στο βωμό του χρήματος δεν περιμέναμε την μετατροπή της ποδοσφαιρικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε Εταιρεία για να το κατανοήσουμε. Το DNA της πρωταθλήτριας που έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ και η διαφορά μας από τους υπόλοιπους λόγω των αριστερών καταβολών μας δεν αλλάζει ΟΠΟΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αυτά τα χαρακτηριστικά λοιπόν θα πρέπει να διέπουν το κεφάλαιο νοοτροπία από τούδε και στο εξής. Νοοτροπία που θα πρέπει να καθοδηγεί τόσο τη διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το τεχνικό τιμ, τους εργαζόμενους και κατ΄επέκταση τους παίκτες. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε όλο το πλανήτη όσο εμπορικά και αν θεωρούμε ότι είναι όλα. Barcelona σημαίνει Kαταλονία, Liverpool σημαίνει Merseyside Reds και πολλά άλλα παραδείγματα που η φιλοσοφία των ομάδων έχει ιστορικό περιεχόμενο.

Το brand name της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κρατιέται ακόμα ψηλά αποκλειστικά και ΜΟΝΟ επειδή ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΟΣ ειναι ακόμη εκεί. Στηλοβάτης στα εύκολα και στα δυσκολα και ο πιο αυστηρός κριτής. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια ότι δεν πρόκειται για μόδα εποχής. Επιβιώσαμε σε συνθήκες που δεν θα τα κατάφερνε καμία άλλη ομάδα.

Αυτό που κράτησε λοιπόν την ΟΜΟΝΟΙΑ ζωντανή, καλείται η διοίκηση Παπασταύρου να το περάσει στην ομάδα σήμερα. Ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ δικαιούται να βλέπει όσους απαρτίζουν την ΟΜΟΝΟΙΑ σήμερα να δίνουν και την τελευταία ιχμάδα δύναμης για το καλό της ομάδας. Όσο αφορά την ομάδα προγραμματισμού, πλέον έχει ξεκάθαρη εικόνα για το υπάρχον ρόστερ καθώς και το τι ταιριάζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως μεταγραφικοί στόχοι αλλά και αγωνιστική φιλοσοφία. Είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν όλοι με σύναιση και αφοσίωση καθώς η περίοδος που διανύουμε πρόκειται για τη σημαντικότερη ιστορικά. Την τελευταία δεκαετία δοκιμάστηκαν τα πάντα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και απότυχαν. Θα τολμήσουμε να πούμε πως αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία για επιστροφή της ομάδας σε πορεία πρωταθλητισμού.

Τα ελαφρυντικά για τη σεζόν που μας πέρασε είναι πολλά τόσο για τη διοίκηση Παπασταύρου όσο και για παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Με το τέλος της σεζόν όμως τελειώνουν τα ελαφρυντικά και οι δικαιολογίες. Άπλετος χρόνος αλλά και οικονομική ευχέρεια συνηστούν τις ιδανικές συνθήκες για μια ομάδα που θα την βλέπει ο κόσμος και να νιώθει υπερηφάνεια.

Αρχειο