ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

DNA ΟΜΟΝΟΙΑΣ Vs Χένινγκ Μπέργκ- Μια μάχη με αμφίρροπο αποτέλεσμα!

Με εννιά παιχνίδια στο ενεργητικό της στο πρωτάθλημα, η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ έχει δείξει πλέον ένα ικανοποιητικό δείγμα γραφής, για να μπορεί κάποιος να βγάλει τα συμπεράσματα του. Η αγωνιστική φιλοσοφία του Χένινωκ Μπέργκ είναι πλέον ξεκάθαρή. Και ο κάθε φίλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορεί εύκολα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Βαθμολογικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι στα ψηλά δώματα (ρετιρέ προς το παρόν). Κέρδισε Απόλλωνα και ΑΕΛ εντός, δεν έχασε από ΑΕΚ και Ανόρθωση εκτός. Άρα απέναντι στους κύριους αντιπάλους της για έξοδο στην Ευρώπη, έχει 8 βαθμούς, μια αν μη τι άλλο ικανοποιητική συγκομιδή. Η ομάδα παραμένει μέσα στους στόχους της, σε ευρωπαϊκή τροχιά και με μια αρκετά βελτιωμένη βαθμολογική συγκομιδή σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως στο ποδόσφαιρο, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Ιδιαίτερα αν είσαι μια ομάδα με το dna της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τι εννοούμε με αυτό; Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει αγαπήσει το ποδόσφαιρό στην επιθετική του μορφή. Με αυτό έχει μεγαλώσει στα τσιμέντα του παλιού ΓΣΠ και του Μακαρίου, αυτό επιζητά και στο νέο ΓΣΠ. Κατανοητό το ρητό «η επίθεση κερδίσει παιχνίδια, η άμυνα πρωταθλήματα». Μια ατέρμονη συζήτηση στα ποδοσφαιρικά στέκια. Δυσκολευόμαστε όμως να καταλάβουμε πως θα λειτουργήσει αυτό στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει αρχίσει να παίζει με την υπομονή του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Της μεγάλης μερίδας τουλάχιστον που δεν ικανοποιείται μόνο με την νίκη, αλλά που θέλει αυτή να συνοδεύεται με μια καλή εμφάνιση και με αγωνιστική υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο. Δεν κατανοεί το γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να κοντράρει στα ίσα την μισή ΑΕΛ, μέσα στο ΓΣΠ, και παίζει κρυφτούλι για ολόκληρο σχεδόν το παιχνίδι, επειδή πέτυχε νωρίς ένα γκολ. Δεν μπορεί να κατανοήσει επίσης γιατί, ενώ υπάρχουν λύσεις στον πάγκο και ενώ εμφανώς κάποιοι εντεκαδάτοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να προσφέρουν από ένα σημείο του αγώνα και μετά (λόγω κούρασης, ή μέτριας αγωνιστικής μέρας), ο Μπεργκ εμμένει να τελειώνει τα παιχνίδια όπως περίπου τα αρχίζει.    

Η περίπτωση του νεαρού Κακουλλή, αποτελεί από μόνη της ένα ξεκάθαρο παράδειγμα. Φρέσκα πόδια, καθαρό μυαλό, και η επιθετική παρουσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον χτεσινό αγώνα, άλλαξε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Λες και μπήκε στο γήπεδο ο Ράουφμαν στα …ντουζένια του!

Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η πιο πάνω κατάσταση, αλλά θεωρούμε ότι με την πρώτη αποτυχία, η μουρμούρα θα είναι πολύ έντονη και πιθανότατα θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ταυτόχρονα, η ομάδα θα αρχίσει να αντιμετωπίζει και την εσωστρέφεια από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Φυσικά η φθορά από τις κάρτες θα δώσει αναπόφευκτα την ευκαιρία και στους “παγκίτες” να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Το θέμα θα είναι σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν, χωρίς αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους…

Κατά την άποψη μας, η προπονητική ομάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την διακοπή για να κάνει μια αξιολόγηση αλλά και μια ενδοσκόπηση της κατάστασης. Ο Μπέργκ οφείλει να παρουσιάσει και εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού, που να μην βασίζονται απλά στις αντεπιθέσεις και στο “ταμπούρωμα” στο μισό γήπεδο. Με σαφώς πιο επιθετικό προσανατολισμό.

Κάτι και για τον αντίπαλο… Ο Ντούσαν Κέρκεζ αποτελεί ίσως τον καλύτερο προπονητή στο φετινό πρωτάθλημα. Η χτεσινή παρουσία της ΑΕΛ, παρά τις απουσίες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μικρό μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί, συνηγορούν στην απόδοση ευσήμων στον κόουτς. Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Davor Zdravkovski (το 8άρι της ΑΕΛ). Ο παίκτης αυτός “έφαε το γήπεδο” που λέμε και στην Κυπριακή.  

Και κάτι τελευταίο… Ανδόνικε Κακουλλή, συνέχισε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο και αποφασιστικότητα. Σεμνά και ταπεινά. Ο δρόμος για την καταξίωση είναι μακρύς και δύσκολος.

Αρχειο