ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μισόλογα, παραθυράκια και η υγεία στο βωμό της σαπίλας μας…

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Ουζόχο φαίνεται να γκρεμίζουν και την παραμικρή ελπίδα κάθαρσης στο χώρο του Αθλητισμού. Σε πρόσφατο άρθρο της σελίδας μας, κάναμε λόγο πως η υπόθεση Ουζόχο μπορεί να μετατραπεί σε χρυσή ευκαιρία για τον νεοδιορησθέντα πρόεδρο του ΚΟΑ να στείλει αποφασιστικό μήνυμα για το μέλλον του Ποδοσφαίρου και εδη του Αθλητισμού στην Κύπρο. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται να είναι “όνειρα θερινής νύκτας” σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες για πιθανά ποινικά αδικήματα δε σημαίνει ότι ο ΚΟΑ και ο Αθλητικός Δικαστής οφείλουν να περιμένουν την ίδια την αστυνομία για τα τελικά συμπεράσματα.

Τα μισόλογα, τα παραθυράκια και η καθυστέρηση συντηρούν τον ψίθυρο και όχι αδικαιολόγητα. Οι νομικίστικες λεπτομέρειες και τα άλλοθι σε μία υπόθεση που από την ημέρα κατάθεσης του πάικτη στην αστυνομία έχει ξεγυμνωθεί, ξεκάθαρα παραπέμπουν σε κουκούλωμα, ενισχύοντας την σαπίλα που έχει περιπέσει το Ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες. Κάποιοι εμπαίζουν με τη λογική μας… Ανακοινώνει διάσκεψη τύπου ο ΚΟΑ, μισή ώρα μετά την ακυρώνει. Ο ΚΟΑ εκδίδει ανακοίνωση πως κατόπιν εισήγησης των ίδιων των γιατρών του ΑΣΥΑ ακυρώνεται το δελτίο υγείας του παίκτη και ο Αθλητικός Δικαστής αναμένει να ξεκαθαριστεί αν το δελτίο του παίκτη θεωρείται εξ αρχήν άκυρον είτε θεωρείται άκυρο από την ημέρα απόφασης του ΔΣ του ΚΟΑ… Πόση κοροιδία κύριοι;;; Οι γιατροί του ΑΣΥΑ προφανώς πρότειναν ακύρωση επειδή αποκαλύφθηκε ότι τα αποδεικτικά που προσκομίστηκαν στην αίτηση έκδοσης του δελτίου ήταν πλαστά… Δεν έγιναν στην πορεία πλαστά, ήταν από την αρχή πλαστά!

Γιατί αναβολή της εκδίκασης κύριε Αθλητικέ Δικαστή; Γιατί αναμένετε την Αστυνομία να εκδόσει το δικό της πόρισμα; Τι ενδιαφέρει την ΚΟΠ το ποιοι και πόσο ευθύνονται για τα αδικήματα που τυχόν να προκύψουν;

Το τραγικό της μοίρας μας στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση στην Κύπρο είναι πως στη μέση όλων αυτών των διαδικασιών είναι η υγεία… Το πολυτιμότερο αγαθό λοιπόν περνάει σε τριτοτέταρτη μοίρα καθώς πρώτα και κύρια είναι να μείνουν ικανοποιημένοι όσοι κινούν τα νήματα εδώ και δεκαετίες στο Ποδόσφαιρο. Επικεντρωθήκαμε στο ποιος θα πάρει τους πόντους του ματς, ποιου θα του κοπούν βαθμοί, αν πρέπει να κοπούν βαθμοί φέτος, του χρόνου… Όλες οι τοποθετήσεις καθοδηγούμενες ανάλογα με τα συμφέροντά του ο καθένας.

Ντροπή και πάλι ντροπή… Είναι άξιον απορίας κύριοι. Αν (ω μη γένειτω) ο παίκτης το Σάββατο πάθαινε κάτι εντός γηπέδου πόσοι από τους εμπλεκόμενους θα κοιμάσασταν ήσυχοι τα βράδια από τις τύψεις;;;

Τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, κύριε Αθλητικέ Δικαστή, που αφορούν την υγεία δεν σηκώνουν πολλά πολλά! Έστω και μισή ανάλυση να μην ανήκει στον παίκτη, τότε εσείς θα έπρεπε να είστε αμείλικτος και να τηρηθεί το γράμμα του νόμου επ ακριβώς! Χρειάζονται αποφασιστηκότητα, θάρρος και καθαρό μέτωπο όμως αυτές οι αποφάσεις…

Όσο για την Κυπριακή Δικαιοσύνη ισχύουν τα ίδια. Εφόσον ξεκαθαρίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης τότε θα πρέπει ο νόμος να είναι σκληρός απέναντί τους. Γιατροί, Μικροβιολόγοι και λοιποί εμπλέκοντες θα πρέπει να βρεθούν απέναντι στη δικαιοσύνη και να κινδυνεύσουν ακόμη και να χάσουν την ιδιότητά τους.

Αρκετή ανοχή σε αυτό τον τόπο… Υπάρχουν Γιατροί και Μικροβιολόγοι που ζουν ανάμεσά μας ανέμελοι και φέρουν βαρέα την ευθύνη για τα απανωτά περιστατικά καρδιολογικών προβλημάτων σε ποδοσφαιριστές στο πρόσφατο παρελθόν. Μία υπόθεση με ενέσιμα συμπληρώματα, την χρονιά που μας πέρασε, με θύματα δύο ποδοσφαιριστές  μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει κουκουλωθεί και ούτε γάτα ούτε ζημιά…

Σταματήστε λοιπόν τα μισόλογα και τα νομικίστικα παραθυράκια! Ευχόμαστε όπως η τελική απόφαση στην ξεκάθαρη πλέον υπόθεση Ουζόχο να τιμά το Κυπριακό Ποδόσφαιρο και να μην είναι άλλο ένα ντροπιαστικό πισωγύρισμα.

Αρχειο