ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκησε την “Αρκούδα” και βλέπει τίτλο η Σερβία…

Η ανώτερη Σερβία νίκησε την Ρωσία με 87-79 και επέστρεψε στους τελικούς στα Eurobasket, έχοντας για διακριθέντες τους Μπογκντάνοβιτς (24π) και Μαριάνοβιτς (18π). Αντίπαλος την Κυριακή (17/9) η Σλοβενία.

Η Σερβία των πολλών απουσιών (Τεόντοσιτς, Νέντοβιτς, Γιόκιτς, Μπιέλιτσα, Σιμόνοβιτς, Μιλουτίνοβ και άλλοι) έδειξε την κλάση της σε ακόμη μία διοργάνωση. Νίκησε την μαχητική Ρωσία με σκορ 79-87 , ελέγχοντας στο απόλυτο τον ρυθμό, από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να διαχειριστεί σωστά τις στιγμές που ο αντίπαλος της προσπαθούσε να ανακάμψει.

Με αυτόν τον τρόπο, η Σερβία πήρε την πρόκριση στον τελικό του Eurobasket 2017, στον οποίο και επιστρέφει ύστερα από το 2009 (είχε βγει 2η), έχοντας στόχο να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης απέναντι στην φιλόδοξη Σλοβενία, για πρώτη φορά μετά το 2001 (τότε λεγόταν Γιουγκοσλαβία, μαζί με το Μαυροβούνιο). Και το εντυπωσιακό είναι πως οι δύο φιναλίστ ήταν κάποτε μία ομάδα και μία χώρα, καθώς έως και το 1991 αγωνιζόντουσαν ως Ενωμένη Γιουγκοσλαβία (μαζί με Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο και FYROM). Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (17/9) το βράδυ (21:30).

Αρχειο