ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Νικολάου είναι καλός διαιτητής γι’ αυτό η χθεσινή διαιτησία του δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά – Tου Στέλιου Μυλωνά

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πρώην παρατηρητής διαιτησίας Στέλιος Μυλωνάς μας δημοσιεύει την άποψη του στο OMONOIA24.COM για την χθεσινή διαιτησία.

Σήμερα δεν θα σχολιάσω αγωνιστικά θέματα και αν η Ομόνοια ήταν καλύτερη ομάδα ή η ΑΕΚ.

Απλά θα ασχοληθω με την διαιτησία και να σημειώσω ότι είχα παρακαλουθήσει τον χθεσινό αγώνα από το γήπεδο.

Ο γράφων είναι πάντοτε  πολύ χαμηλών τόνων σε κρίσεις διαιτησίας διότι υπήρξα παρατηρητής για κάποια χρόνια και αντιλαμβάνομαι πως λειτουργει και πως λειτουργούσε η διατησία γενικότερα  και πόση πίεση εξασκείται πάνω στους διατητές , βοηθούς , 4ον και παρατηρητές.

Εγώ πιστεύω ότι ο Κος Γιωργος Νικολάου είναι πολύ καλός διαιτητής και έχει όλα τα προσόντα να είναι στην ελίτ της Κυπριακής διαιτησίας.

Και εξηγούμαι γιατί.

Έχει σωστό σωματότυπο , εμπνέει  σεβασμό και έχει και την προσωπικότητα και την εμπειρία που χρειάζεται ένας διαιτητής να επιβληθεί στους ποδοσφαιριστές και στους παράγοντες και να διατητεύσει ένα ντέρπι χωρίς προβλήματα .

Επίσης ο εν λόγω διαιτητής είχε πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση ήταν πάντοτε στην σωστή θέση και δεν μπερδευόταν με τούς ποδοσφαιριστές για να χάνει κάποιες φάσεις.

Η γλώσσα του σώματος του (Body language)  ήταν σχεδόν τέλεια  καθώς και η επικοινωνία του με τους παίκτες και τους συνεργάτες του.

Είχε πάρα μεγάλη ηρεμία , σιγουριά  και αποφασιστικότητα.

Επομένως φυσιολογικά διερωτώμαι πως κάποιος διαιτητής με τόσα σωματικά και πνευματικά προσόντα σε ένα όμορφο γήπεδο όπως το ΑΕΚ αρένα , με οπαδούς πολύ σωστούς , με πολύ ελάχιστη  πίεση από ποδοσφαιριστές και παράγοντες , σε πολύ καλές καιρικές συνθήκες να πάρει τόσες πολλές λάθος αποφάσεις σχέδον  μονόπλευρες εναντίον μίας ομάδας και μόνον.

Συμπληρώνοντας την άποψη μου αν  η ΚΟΠ θέλει πραγματικά να βοηθήσει μπορεί να το κάνει ,σε ένα μήνα δημιουργήθηκε η κάρτα φιλάθλου , άνετα σε 3 μήνες μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία του VAR  και στoν δεύτερο γύρο να ξεκινήσει και η εφαρμογή.

Στην ζωή δεν υπάρχει το δεν μπορώ, αλλά το δεν θέλω. Μπορείς να βρεις χίλιους λόγους να μην κάνεις κάτι , αλλά να βρείς ένα πολύ δυνατό λόγο για να το κάνεις και μάλιστα άμεσα, και αυτός που είναι υπόχρεος να το κανει ειναι  η ΚΟΠ η οποία οφείλει να  προστατεύσει την  αξιοπιστία του πρωταθληματος .

Τα αφήνω μέχρι εδώ  και στην κρίση του κάθε οπαδού , φίλαθλου, παράγοντα , διαιτητή  και δημοσιογράφου.

Στέλιος Μυλωνάς

Πρώην Πρόεδρος Ομόνοιας Λευκωσίας

Και Πρώην Παρατηρητής Διατησίας

 

Αρχειο