ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο έτοιμος Χούμποτσαν και η διαχείριση του ρόστερ

Είχε αγωνιστεί προηγουμένως πολύ λίγο. Σε 10 αγώνες μετρούσε μόλις 27 λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο, ο πολύπειρος Σλοβάκος αμυντικός κλήθηκε να αγωνιστεί ως βασικός για πρώτη φορά σ’ ένα ντέρμπι και όχι απλώς ανταποκρίθηκε αλλά ξεχώρισε. Κάλυψε τη θέση του δεξιού μπακ, με τον Μαυρία να προωθείται ως εξτρέμ και τα πήγε περίφημα.

Ο Χούμποτσαν έδειξε πως, παρόλο που δεν αγωνιζόταν ήταν απόλυτα έτοιμος και δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του. Η ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών που δεν θεωρούνται βασικοί, κρίνεται ως απαραίτητη. Άλλωστε, στην πορεία θα κληθούν όλοι να αγωνιστούν αφού θα επέλθει και η κούραση αλλά και οι κίτρινες κάρτες. Γι’ αυτό και ο Μπεργκ θα πρέπει να κάνει καλή διαχείριση του ρόστερ, να δίνει την ευκαιρία και σε άλλους έστω ως αλλαγή.

Ο Σλοβάκος, λοιπόν, αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και με καλές τοποθετήσεις, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, έβγαλε το ντέρμπι εξαιρετικά. Με την κίνηση αυτή από πλευράς Μπεργκ, φάνηκε ότι υπάρχει και η ευχέρεια αλλαγής θέσεων και αξιοποίησης, αναλόγως, όλων των ποδοσφαιριστών.

Τώρα, εάν θα δούμε και πάλι τον Σλοβάκο σε αυτή τη θέση και τον Μαυρία μπροστά του και στο ματς με τη Δόξα, δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Άλλωστε, ήταν μια κίνηση που φάνηκε να έγινε βάσει του «διαβάσματος» που έγινε στον Αποέλ. Σίγουρα όμως, ήταν κάτι που είχε θετική επίδραση στην ομάδα.

Αρχειο