ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Χανς, οι ανακρίσεις και ο “ζω και εγώ στην Κύπρο”

Χρειάστηκε η αρθογραφία του “απαγορευμένου και τοξικού” OMONOIA24.COM, για να εκδώσει ανακοίνωση η ΟΜΟΝΟΙΑ, για το θέμα Χανς Ρέικβαρτ.

Το θέμα φυσικά δεν είναι αυτό.

Το μέγα ζήτημα που προκύπτει είναι το που πραγματικά βαδίζουμε με την πρόσληψη αυτή. Μιλάμε για ένα άνθρωπο που βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης (μάλιστα ως ο νο.1 “ύποπτος”), μετά τις καταγγελίες Παναγή για την “Κυπριακή ποδοσφαιρική εγκληματική οργάνωση”. Για μεγάλο διάστημα τότε αρνιόταν να έρθει στην Κύπρο και να καταθέσει… Διοικούσε την Κυπριακή διαιτησία από το εξωτερικό, έπαιρνε ένα κάρο χρήματα και απλά εκτελούσε τα χατίρια των αφεντικών. Γι’ αυτό και κάποιοι τον νοστάλγησαν.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΕΛ (5/1/15):

“Η ΑΕΛ πρωτοστάτησε στην δημιουργία της συγκεκριμένης θέσης και στελέχωσης της από ξένο ειδικό, έχοντας επίγνωση του τι συνέβαινε στην Κυπριακή διαιτησία. Στόχος ήταν να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνέδεε την διαιτησία με τους οποιουσδήποτε σφετερίζονταν το δικαίωμα να χρήζονται διδάσκαλοι, μέντορες και πατέρες αυτής και οι οποίοι προωθούσαν τους ανίκανους στον χώρο της διαιτησίας για να εκτελούν τις δικές τους οδηγίες. Δυστυχώς επιλέχτηκε από την ΚΟΠ ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν είτε ανίκανος να αντιληφθεί τους όρους εντολής του και να προστατέψει το άθλημα από τους κάθε λογής σφετεριστές, είτε το κλίμα, η δομή και η λειτουργία των σωμάτων ή και των προσώπων που έπρεπε να δουλέψουν παράλληλα με τον κ Reijgwart , ήταν τέτοιο που δεν του επέτρεπαν να εκτελέσει τα καθήκοντα του. Είτε για τον ένα ή τον άλλο λόγο ο κ. Reijgwart αποδείχτηκε ανίκανος και πήγε την διαιτησία ακόμη πιο πίσω.’’

Στις 5/5/2015, μετά την σφαγιαστική διαιτησία του Αντώνη Χριστοδούλου στο Αποέλ-Ομόνοια, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, αναφώνησε το περίφημο «ζω και εγώ στην Κύπρο, ψυχραιμία».  Εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε τις παρεμβάσεις παραγόντων για επηρεασμό των διαιτητών. Μπόρα ήταν και πέρασε και αυτή. Δύο χρόνια μετά μας ξανα-σερβίρουν τον Ολλανδό, χωρίς μάλιστα να ανοίξει μύτη.

Εμείς απλά επισημαίνουμε για χάρη συζήτησης… Ακόμα και αν ο Πάμπος Χριστοδούλού φτιάξει μια σούπερ ομάδα, τι εμποδίζει όλους αυτούς, να “βάλουν χέρι” τόσο στην ομάδα, όσο και στον ίδιο;

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έπρεπε να περιοριστεί σε μια απλή ανακοίνωση. Έπρεπε να αντιδράσει πολύ πιο γρήγορα, μόλις ενημερώθηκε ότι υπήρχε στα σκαριά αυτή η ιστορία. Να ξεσκεπάσει το «έγκλημα», πριν μας την κάνουν στα μουλωχτά. Τώρα τρέχε γύρευε… Μια συνάντηση παραγόντων με την εμπλοκή και των άλλων μεγάλων ομάδων πάντως, με κύριο θέμα συζήτησης τον Χανς Ρέικβαρτ, δεν θα έβλαπτε κανένα.

Αρχειο