ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Πέτεφ, ο Βύντρα και η ουσία…

 

Ο Ιβάιλο Πέτεφ ήρθε σε μια εποχή που σχεδόν όλοι είχαμε γυρίσει την πλάτη στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Την εποχή που τυμπανοκρουσίες του περασμένου καλοκαιριού, οι ιαχές “OMONOIA Λαός Πρωτάθλημα”, και η ταύτιση του Πάμπου Χριστοδούλου με ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό Μεσσία, είχαν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Ο Βούλγαρος τεχνικός σουλούπωσε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Βελτίωσε ατομικά μια σειρά από ποδοσφαιριστές. Έβαλε πλάνο και μυαλό στο παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Και χωρίς να λέει πολλά, χωρίς να υπόσχεται ‘φούρνους ποξαμάθκια’, επανέφερε την ΟΜΟΝΟΙΑ σε τροχιά ανόδου.

Ούτε ο Πέτεφ είναι Μεσσίας. Δεν είχε την πίεση με την οποία φόρτωσε το ΔΣ τον Πάμπο στην αρχή της σεζόν. Δεν έχει το πλήρες ρόστερ της ΑΕΚ, του Απόλλωνα, του Αποέλ. Έχει και περισσότερη τύχη σε κάποια παιχνίδια από τον προκάτοχο του. Όμως, όπως και στην ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ο ποδοσφαιρικός ρεαλισμός, με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Πέτεφ τους αγώνες, είναι ευδιάκριτος. Και κάπου εδώ, έχει κερδίσει και τους ποδοσφαιριστές, και τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Το μόνο που έχουμε πλέον να κάνουμε, είναι να τον στηρίξουμε έμπρακτα στα δύσκολα. Γιατί στα Playoffs δεν θα αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως τον Άρη χτες. Θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με πληρέστερο ρόστερ από το δικό μας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν έχει την πολυτέλεια να διαχειριστεί τον Ιβάιλο Πέτεφ με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρθηκε στον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς. Πρέπει να συμπεριφερθεί με ωριμότητα και ρεαλισμό, απέναντι στα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Και να προσπαθήσει μεθοδικά και οργανωμένα, να χτίσει πάνω στην δουλειά που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες.

Το παράδειγμα του Βύντρα, επιβεβαιώνει τα όσα γράφουμε πιο πάνω. Ο διεθνής αμυντικός, μπήκε στην ομάδα και βελτίωσε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την αμυντική της λειτουργία. Αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στα μετόπισθεν της ομάδας. Και αποδεικνύει ότι μερικές λύσεις είναι μπροστά μας, φτάνει να έχουμε ανοικτό μυαλό για να τις κατανοήσουμε.

Ο Βύντρα απέδειξε ότι είναι μια κλάση πιο πάνω από τον Φαμπρίτσιο και τον Γουίλιαμ Σοάρες. Και παρά το γεγονός ότι στα 37 του, δεν μπορείς να χτίσεις πάνω του, μπορεί να προσφέρει αρκετά μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Καταληκτικά… Ο ρεαλισμός στο ποδοσφαιρικό κομμάτι θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η δουλειά εντός και έκτος γηπέδου, η σωστή κατανομή ρόλων, το scouting ποδοσφαιριστών μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας και η στήριξη στον Πέτεφ, μπορεί να μας οδηγήσουν μπροστά. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς υποσχέσεις.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να έχει ως πρώτιστο στόχο την έξοδο της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γιατί απλά, έχει ανάγκη τα έσοδα του ενός και πλέον εκατομμυρίου που προέρχονται από την UEFA, τα εισιτήρια, τα έξτρα έσοδα από τηλεοπτικά. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα φέρουν και άλλο κόσμο στο ΓΣΠ. Και θα αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία η ομάδα θα μπορέσει να χτίσει για το μέλλον.

Ο Ιβάιλο Πέτεφ, ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ από την πίσω πόρτα. Δεν ζήτησε συμβόλαιο και χρήματα. Πήρε ένα ρίσκο, να προσπαθήσει να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο και να αμειφτεί με βάση το αποτέλεσμα. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Στέλλει μηνύματα στο dna του κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ. Η στήριξη λοιπόν στο έργο που επιτελεί, αποτελεί την καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε σήμερα στην ομάδα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Και επαναλαμβάνουμε… Η στήριξη φαίνεται στα δύσκολα!

Αρχειο