ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

Ο Σάββας Σάββα αποκλειστικά στο OMONOIA24!!! (Βίντεο)

Ο προπονητής της Πετοσφαιρικής ΟΜΟΝΟΙΑ, ο προπονητής των επιτυχιών, Σάββας Σάββα, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας μιλώντας για τη φετινή πορεία, το μέλλον αλλά και για τι πικρία που νιώθει από την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα.

“Αν και καθυστερήσαμε να οργανωθούμε, ξεκινήσαμε περί τα τέλη Ιουλίου, αρχές του Αυγούστου προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μιαν ομάδα, για να πάρει το πρωτάθλημα, που ήταν και ο μεγάλος στόχος. Όταν φτιάχτηκε η ομάδα ήμουν σίγουρος και το ανέφερα στους ανθρώπους του Σωματείου, ότι φέτος θα κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους” ήταν το αρχικό σχόλιο του Σάββα Σάββα.

Από που πήγαζε αυτή η αισιοδοξία;

Από το ότι καταφέραμε να φέρουμε τους παίκτες ξανά κοντά, να φέρουμε τρεις αξιόλογους ξένους, εκ των οποίων οι δυο ήταν ξανά στην ομάδα και γνωρίζαμε τι μπορούσαν να προσφέρουν, συν τον τρίτο ξένο που με την εμπειρία του μας έδωσε το κάτι που χρειαζόταν η ομάδα με το τι πίστευα εγώ. Ήμουν πολύ αισιόδοξος από την προετοιμασία ότι θα κατακτούσαμε και τους τρεις τίτλους.

Πέραν από τους ξένους πετοσφαιριστές, η ΟΜΟΝΟΙΑ στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό και στους Κύπριους οι οποίοι ίσως να είναι η αφρόκρεμα του Βόλεϊ στην Κύπρο. Ποια ήταν η συμβολή των Κύπριων Πετοσφαιριστών στην φετινή πορεία;

Σίγουρα οι Κύπριοι είναι το κλειδί. Οι ξένοι έρχονται να προσθέσουν το κάτι παραπάνω. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ πάντα υπήρχαν οι Κύπριοι Πετοσφαιριστές και οι καλοί Κύπριοι Πετοσφαιριστές. Είχαμε την χαρά σαν ομάδα και ευτυχήσαμε να χουμε στην ομάδα δυο νεαρούς οι οποίοι ήρθαν με μεταγραφή, τον Χρίστο και το Νικόλα, οι οποίοι έδωσαν ακόμα πιο μεγάλη δυναμική στην ομάδα.

Το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε και τους τρεις τίτλους φέτος αποτελεί τεράστια επιτυχία, θέτει ψηλά τον πήχη και για τις επόμενες χρονιές που θα έρθουν. Να σταθούμε λίγο σε αυτό το θρίαμβο και τι να περιμένουμε στο μέλλον;

Η αήττητη πορεία ήταν ένας μαραθώνιος φετινός. Ευτυχήσαμε να πάρουμε και τους τρεις τίτλους. Στόχος ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Όταν πήγαιναν τα παιχνίδια ένα ένα, βήμα βήμα, τα κερδίσαμε όλα. Αυτό ίσως να το κάνουμε και τη νέα σεζόν, το πετύχαμε και πριν δυο χρόνια. Αν έχουμε τις απαραίτητες βοήθειες ίσως η ομάδα να το κάνει.

Θεωρείς ότι η πετοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούται τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της χρονιάς;

Νομίζω η πετοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ εδικαιούτο ξανά τον τίτλο της χρονιάς πριν δυο χρόνια όταν κάναμε ξανά το αήττητο, 26 στα 26. Νομίζω κάπου αδικούμαστε, αλλά καταλαβαίνω, ίσως είναι και το άθλημα μας τέτοιο, επειδή όλα τα φώτα πάνε προς το ποδόσφαιρο.

Πριν είχαμε πει κάποια πράγματα για τους Κύπριους της ομάδας. Οι περισσότεροι μεγαλώνουν ηλικιακά. Υπάρχει κάποιο πλάνο στο μέλλον αναπλήρωσης;

Σαν ομάδα προσπαθούμε και φάνηκε με την απόκτηση των δύο νεαρών που ήρθαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ από πέρσι. Στόχος είναι αν μπορέσουμε να πάρουμε κι άλλους ώστε να αντικαταστήσουμε τους υπάρχων πετοσφαιριστές που είναι πιο παλιοί στην ομάδα.

Όσο αφορά το κεφάλαιο φίλαθλοι, σίγουρα θα νιώσατε και εσείς μερική πικρία λόγω ουσιαστικά της μη στήριξης αυτής της προσπάθειας, είτε αυτό λέγεται κάρτα φιλάθλου είτε οτιδήποτε άλλο. Πως το ένιωσε όλο αυτό, τόσο εσύ όσο και η ομάδα.

Σίγουρα υπάρχει πικρία. Είναι κρίμα αυτοί οι πετοσφαιριστές, αυτά τα χρόνια που έχουν κατακτήσεις τόσους τίτλους να αγωνίζονται μπροστά σε άδειες κερκίδες. Φέτος μας έχει στερήσει τον κόσμο και η κάρτα φιλάθλου αλλά και νομίζω και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα. Έρχονταν κυρίως όταν θα παίρναμε κάποιο τίτλο. Σαν ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσαμε να έχουμε σταθερό κόσμου που θα ερχόταν στο γήπεδο, να βοηθά τους Πετοσφαιριστές. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει κοντά στην ομάδα. Υπάρχει μέλλον η ομάδα να μείνει ψηλά και τα επόμενα χρόνια όποιος και να είναι εδώ. Υπάρχουν οι πετοσφαιριστές και με σωστή δουλειά και οργάνωση θα μπορούσε να φέρνει χαρά σ’αυτό τον κόσμο. Θέλω να στηρίξουν αυτή την ομάδα, να έρθουν στο γήπεδο να χειροκροτήσουν, να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, αγοράζοντας ένα εισιτήριο διαρκείας. Αυτά για τη νέα χρονιά.

Είναι κοινώς γνωστό πως τα οικονομικά δεδομένα είναι περιορισμένα. Παρ’όλα αυτά θεωρείς εφικτή μια Ευρωπαϊκή διάκριση; Μπορούμε να ελπίζουμε σ’αυτό;

Ένα βήμα στην Ευρώπη θα ήταν ευχή για όλους μας. Φέτος τερματίσαμε ένατοι στο Challeng Cup, που είναι το  τρίτο σε κατάταξη Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να προχωρήσει μια Κυπριακή ομάδα και να φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα στην Ευρώπη.

Σάββα, αγωνιστικές αρκετά χρόνια στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως παίκτης και τώρα ως προπονητής. Έχεις καταφέρει να καθιερώσεις την ΟΜΟΝΟΙΑ ως μόνιμη πρωταγωνίστιρα. Θέλουμε να μας πεις τι είναι για σένα η ΟΜΟΝΟΙΑ;

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για μένα είναι η ομάδα που με ανέδειξε ως πετοσφαιριστή. Είναι η ομάδα που μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία να είμαι αμέσως πρώτος προπονητής. Αυτά σίγουρα δε μπορώ να τα ξεχάσω. Ποτέ τα οικονομικά δεν ήταν πρώτιστος στόχος όλων μας εδώ. Στόχος μας ήταν να ανεβάσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ ψηλά, να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα. Από τι πρώτη χρονιά που ήμουν ευτυχήσαμε να αφήσουμε την ομάδα μας ψηλά, τερματίζοντας στη 2η θέση και μετά ήρθε αυτή η πορεία με τα συνεχόμενα πρωταθλήματα, κύπελλα και σούπερ καπ.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον;

Παρά το ότι έχω κερδίσει τα πάντα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, προς το παρόν θέλω να είμαι εδώ και κάθε χρόνο να κερδίζω τίτλους.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που θέλεις να ευχαριστήσεις;

Σίγουρα οι πρώτοι που πρέπει να ευχαριστήσω είναι οι πετοσφαιριστές και οι συνεργάτες μου, οι οποίοι ήταν εδώ από την πρώτη μέρα με τον στόχο να κατακτήσουμε τα πάντα. Την διοικούσα επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο που μου δωσαν την ευκαιρία ξανά να είμαι προπονητής της ομάδας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και κυρίως το μεγάλο μας χορηγό γιατί χάρη σ’αυτό μπορώ να πω ότι ήμαστε στη θέση που ήμαστε τώρα, γιατί όταν έχεις την οικονομική ευχέρεια είναι ότι καλύτερο.

Κάτι τελευταίο, για το φετινό θρίαμβο ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κομβικό παιχνίδι;

Το πιο κομβικό σημείο ήταν το πρώτο παιχνίδι του Σούπερ Καπ. Εκεί άρχισαν να ξεκαθαρίζουν πολλά πράγματα. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την πρωταθλήτρια της προηγούμενης χρονιάς κι ενώ το παιχνίδι ήταν στο 2-2 και το tie break στο 11-14, εκεί η ομάδα έδειξε πως δεν θέλει να χάσει και εκεί ήταν η αρχή.

Αρχειο