ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν το Χ στην “Αρένα” είναι λίγο… τότε κάτι πάει σωστά! (Match Analysis)

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να νιώθεις πως είναι ανούσιο να σχολιάσεις αγωνιστικά ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που κρίθηκε από εξωγενείς παράγοντες. Ο κορυφαίος διαιτητής της Κύπρου για τη χρονιά 2018 – 2019  υπέπεσε σε σορεία αφύσικων λαθών που το μόνο που προκαλούν είναι οργή για το πόσο βρώμικο παραμένει το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Παρ’ όλα αυτά θέλουμε να σταθούμε σε δύο τρία πράγματα αγωνιστικά που αφορούν κυρίως την ομάδα μας. Ίσως να ξεχάσαμε ποια είναι η τελευταία φορά που σαν φιλάθλοι νιώσαμε ότι αυτή η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ικανή να αρπάξει τρίποντο σε ντέρμπι εκτός έδρας. Το γεγονός και μόνο ότι κανέναν δεν ικανοποιεί η ισοπαλία αποδεικνύει πως κάτι πάει σωστά φέτος. Η παρουσία της ομάδας στο γήπεδο και χθες ήταν αντιπροσωπευτική του ονόματος που κουβαλά, χωρίς αυτό να καλύπτει και τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες. Το μεγαλύτερο ίσως αγωνιστικό πρόβλημα στην ΟΜΟΝΟΙΑ που είδαμε και χθες είναι πως η ομάδα έχει μικρά χρονικά διαστήματα στον αγώνα που χάνεται. Είναι απόλυτα φυσιολογικό όμως. Το να δέσει σαν σύνολο είναι κάτι που θα βγει στα συνεχόμενα παιχνίδια όταν μιλούμε για εντελώς καινούριο ρόστερ. Παρ’ ‘ολα αυτά με συγκέντρωση και ποιότητα η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο να γίνει ασφυκτικά επικίνδυνος αν και του “χάρισε” την κατοχή σε ορισμένα σημεία.

Ο Μπεργκ φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε όλα τα τρωτά σημεία της ΑΕΚ και κτύπησε με το μεγάλο ατού της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είναι η ταχύτητα του να πατάει αντίπαλη περιοχή. Όταν με απώλεια ενός βασικού παίκτη την τελευταία στιγμή (Μποτεάκ) και με 3 πέναλτι εναντίων που προήλθαν από καθαρά αβίαστα ατομικά λάθη, πετυγχαίνεις 3 γκολ (μετράνε να δύο), δικαιούσαι τουλάχιστον ένα πέναλτι, χαρίζεται κόκκινη στον αντίπαλο και ακόμη κρατάς τη νίκη μέχρι το 95’ τότε δεν χρειάζονται και πολλές αποδείξεις ότι αυτή η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει και ποιότητα και τσαγανό.

Το πρώτο crash test για την ΟΜΟΝΟΙΑ και το τεχνικό τιμ θεωρείται επιτυγχημένο. Ίσως να βγει και σε καλό που το κατεστημένο μας έδειξε νωρίς τις προθέσεις του. Ο Μπεργκ στη δημοσιογραφική με το ύφος και τις μετρημένες του κουβέντες έδειξε σοβαρά ενοχλημένος. Το ίδιο θα ισχύει και για όλους όσους φέτος ήρθαν στην ομάδα. Το δικό μας μήνυμα που θέλουμε να τους στείλουμε και αυτό θεωρούμε πως καλύπτει και τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΤΗ, είναι όπως αυτοί συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά στοχοπροσηλωμένα και πως εμείς σε συνεργασία με την Διοίκηση σαν μια γρονθιά θα σταθούμε ανάχωμα στους εχθρούς του Σωματείου.

Ας δοκιμάσει λοιπόν και το Σάββατο κόντρα στον Απόλλωνα ο όποιος κύριος με τα μαύρα να εμπαίξει με την υπομονή μας… Ποιος είδε το ΛΑΟ και δεν τον φοβήθηκε

Αρχειο