ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάμπος Χριστοδούλου: Η επόμενη μέρα

Η πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου ήταν η κίνηση που ανέμενε η πλειοψηφία του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Φυσιολογικά λοιπόν, το σκηνικό όπως εξελίχθηκε αργά χθες βράδυ σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στον κόσμο μας. 

Ο νέος προπονητής της ομάδας, στις πρώτες του δηλώσεις ήταν πολύ προσεχτικός. Ωστόσο, πίσω από τις λέξεις κρύβονται “οι αλήθειες” όπως τις διατύπωσε ο νέος μας προπονητής. 

Ο κ. Χριστοδούλου λοιπόν, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία ενός αξιόμαχου συνόλου. Αυτός είναι και ο πρώτος του στόχος στο αγωνιστικό κομμάτι. Τι σημαίνει αυτό; Πρώτα και κύρια αξιοποίηση των ισχυρών χαρτιών που έχει σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ στην ομάδα της με προμετωπίδα τους Δημήτρη Χριστοφή και Ματ Ντάρπισιρ. Από εκεί και πέρα, η ενίσχυση της ομάδας σε θέσεις που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Και από την στιγμή που Άκης Ιωακείμ (κυρίως) και Παύλος Κίναν παραμένουν στο προπονητικό τιμ, είναι δεδομένο ότι η αξιολόγηση του ρόστερ θα είναι συνεχόμενη, ενώ δεδομένο πρέπει να θεωρείται και το γεγονός ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου θα παρακολουθεί και την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Από την στιγμή που η έξοδος στην Ευρώπη “είναι στο τραπέζι”, είναι λογικό ο νέος μας προπονητής να έχει κάθε λόγο να “γνοιάζεται” για την κατάταξη της ομάδας και στο φετινό πρωτάθλημα. Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα… Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα.  

Η εμπειρία αλλά και οι επιτυχίες του Πάμπου Χριστοδούλου στο Κυπριακό πρωτάθλημα είναι αδιαμφισβήτητες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ (θα) έχει στο πηδάλιο της ένα άνθρωπο που γνωρίζει το πρωτάθλημα μας όπως την παλάμη του χεριού του… Και τα καλά του και τα κακά του. Και την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον κόσμο της και την ΚΟΠ και την διαιτησία και την Κουτσή Μαρία… Δεν θα χρειάζεται κανένα να του πει τι θα συναντήσει στα ντέρμπι με τον Αποέλ… Ή τι θα γίνει στο Δασάκι ή στο Παπαδόπουλος… Και αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα ο κ. Χριστοδούλου έχει το DNA του νικητή. Ζει το παιχνίδι με πάθος, και μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με την ψυχοσύνθεση του Ομονοιάτη. 

Υπό τις περιστάσεις λοιπόν, το ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε την πιο λογική επιλογή. Αυτό από μόνο του δεν εξασφαλίζει την επιτυχία και την επιστροφή στους τίτλους. Αλλά μας δίνει πολύ περισσότερες πιθανότητες να το κατορθώσουμε. Με τον ίδιο λοιπόν τρόπο που κρίναμε ότι η πρόσληψη του Τζόν Κάρβερ αλλά και οι μεθοδολογίες του Νίκου Νταμπίζα εμπεριείχαν τεράστιο ρίσκο, δεν διστάζουμε να τονίσουμε ότι η πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου αποτελούσε την ενδεδειγμένη κίνηση. Και ευχόμαστε ολόψυχα να αποδειχτεί και στην πράξη επιτυχημένη. 

Αρχειο