ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περί αλλαγής προπονητή ο λόγος…

Από τη μία τα δημοσιεύματα αλλά και οι τοποθετήσεις κόσμου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και από την άλλη η επίσημη θέση της διοίκησης. Η εβδομάδα που μπαίνει θα εντείνει ακόμη περισσότερο την παραφιλολογία για το μέλλον του Γιάννη Αναστασίου στην ΟΜΟΝΟΙΑ αν αναλογιστούμε πως η σεζόν τελειώνει την Κυριακή. Οφείλουμε όμως να συστήσουμε ωριμότητα και ορθολογιστική σκέψη.

Προφανώς και ο Γιάννης Αναστασίου έχει εξίσου πλεονεκτήματα / ελαφρυντικά όσα και μειονεκτήματα και άρα στην εξίσωση για την αξιολόγηση του ας τα βάλουμε όλα κάτω.

Αρχικά οφείλουμε να πούμε πως ο κ. Αναστασίου είναι ένας προπονητής με μεγάλη ποδοσφαιρική αντίληψη και εμπειρία. Είναι επίσης πολύ καλός επαγγελματίας και δουλευτής. Το γεγονός ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε ένα ρόστερ μετριότατο ποιοτικά στάθηκε μεγάλο εμπόδιο στην αποδοχή του από τον κόσμο όσο και στην εφαρμογή του αγωνιστικού του πλάνου. Από την άλλη φάνηκε όμως πως στις κρίσιμες στιγμές και εκεί που η κερκίδα καιγόταν, κάπου έχασε το παιχνίδι.

Στο κρίσιμο όμως ερώτημα αν είναι ο καταλληλότερος για τη σεζόν που μας μπαίνει, θεωρούμε πως η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη. Όποιοι θεωρούν πως οι συνεχόμενες ήττες στο τέλος του φετινού μαραθωνίου καθώς και τα μεγάλα σκορ στις ήττες είναι απόδειξη ότι δεν κάνει, είναι λάθος. Δεν χρειάζεται συνεχώς να λέμε για τη μετριότητα του ρόστερ καθώς και το γεγονός πως οι νεαροί παίκτες που θα μπορούσαν να είναι η εναλλακτική λύση, είναι βαρυφορτωμένοι αγωνιστικά τόσο με προπονήσεις πρώτης ομάδας όσο και με τις υποχρεώσεις με την U19 και τις Εθνικές.

Ο Αναστασίου θεωρούμε πως πολύ φυσιολογικά μετά από τόσους μήνες στην ομάδα έχει την σωστότερη εικόνα για το “Πούλλος” και αυτό με σωστή αξιοποίηση μπορεί να είναι πολύ βοηθητικό στον προγραμματισμό. Υπάρχει μία παροιμία που λέει “the devil you know is better than the angel you don’t know”. Η απόφαση για νέο προπονητή τώρα το γνωρίζουμε ότι εμπεριέχει ρίσκο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μη προσαρμογής του στις υψηλές απαιτήσεις μίας ομάδας όπως της ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Αναστασίου θεωρούμε ότι έχει καταλάβει που βρίσκεται και αποδέχεται την πρόκληση.

Το να έρθει κάποιος τώρα, για να έρθει ο Οκτώβρης και να μιλάμε για αλλαγή πάλι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και αυτό ισχύει σε κάθε σενάριο. Είτε παραμονής Αναστασίου είτε σε περίπτωση αλλαγής του.

Αν τελικώς η απόφαση είναι για αλλαγή του αυτό θα πρέπει να γίνει χθες. Προς εξάλειψη του όποιουδήποτε ελαφρυντικού, εφόσον έρθει καινούριος θα πρέπει να έχει την ίδια ευθύνη του προγραμματισμού μαζί με τους υπόλοιπους της επιτροπής. Κάτι επίσης κρίσιμο που θα πρέπει να πληρεί ο πιθανός νέος προπονητής είναι το γεγονός ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ μετριότητες. Η απόφαση για νέο προπονητή απαιτεί, προπονητή με backround πρωταθλητισμού σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης καθώς και ηγετικής φυσιογνωμίας, από το πάνω ράφι. Κάτι τέτοιο ίσως να κοστίσει αρκετά στο οικονομικό κομμάτι, όμως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εναλλακτική σε αυτό το κρίσιμο ιστορικά σημείο που διανύει η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αρχειο