ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδόσφαιρο κυριαρχίας χωρίς εξάρι… Πρόθεση ή δοκιμή;

Παρακολουθώντας ξανά το φιλικό του Σαββάτου κόντρα στην Ανόρθωση η φιλοσοφία Μπεργκ όπως διατυπώθηκε στις αρχικές τοποθετήσεις του κατά την παρουσίασή του στην Κύπρο φαίνεται να επαληθεύεται. Για να θυμίζουμε τότε ο Μπεργκ με μία δόση χιούμορ είπε πως για τον ίδιο το ιδανικό αγωνιστικό σύστημα είναι αυτό που κερδίζει και συνέχισε πως για αυτόν το σημαντικότερο είναι η ομάδα να έχει το πάνω χέρι στο γήπεδο κάτω υπό όποιεσδήποτε συνθήκες.

Στο δυνατό φιλικό λοιπόν κόντρα στην Ανόρθωση, αυτό το στοιχείο το είδαμε σε μεγάλο βαθμό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ και τα 90 λεπτά με ποδόσφαιρο κατοχής και προς το τέλος επιθετικό ποδόσφαιρο, φάνηκε να έχει το πάνω χέρι και να θυμίζει κάτι από τα παλιά.

Παρατηρήσαμε επίσης πως ο Μπεργκ παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 χωρίς κλασσικό εξάρι καθώς κανένας από τους Γκόμες και Γκόμεθ δεν είχε αυτό το ρόλο. Ίσως αυτό να είναι ένα στοιχείο που δηλώνει πρόθεση από τον Μπεργκ το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει να αγωνίζεται, ίσως όμως να είναι και μία ακόμη δοκιμή μετά και την απουσία Κατελάρη. Θα δείξει στη συνέχεια.

Το σημαντικό για εμάς είναι η ομάδα με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων να έχει πλουραλισμό τόσο σε αγωνιστικά συστήματα όσο και σε επιλογές ποδοσφαιριστών με τη φυσική κατάσταση των παικτών να είναι ψηλά επίπεδα.

Αρχειο