ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόεδρε, πέρσι “τζογάραμε” και χάσαμε… Φέτος απλά αλλάξαμε “άλογο” και ποντάρισμα!

Η ψεσινή βαριά συντριβή από την ΑΕΚ σήμανε και την έκρηξη ενός ηφαιστείου που από καιρό φαινόταν ότι θα εκραγεί αλλά αγνοούσαμε πεισματικά να πάρουμε μέτρα.

Έτσι όπως η λάβα παρασύρει τα πάντα στο διάβα της, με τον ίδιο τρόπο είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε τις εξελίξεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Δυστυχώς είμαστε υπόχρεοι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις.

Όμως χωρίς απολογισμό, αυτοκριτική και εντοπισμό του τι μας έφερε εδώ, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε καμία απόφαση.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ υπό την διοίκηση Αντώνη Τζιωνή και των συνεργατών του, έδειξε διάθεση από την αρχή να δουλέψει για το καλό της ομάδας. Προφανώς και πιστώνουμε πως όλες οι ενέργειες, λανθασμένες και μη στις οποίες προέβη η διοίκηση τα τελευταία 2 χρόνια, είχαν μοναδικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ασχέτως αν σε κάποιες περιπτώσεις αποδείκτηκαν εγκληματικές.

Με την πρόσληψη Νίκου Νταμπίζα ως θεσμού και ως ατόμου, φάνηκε εξ αρχής η αδυναμία ελέγχου από το ΔΣ της αναδιοργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Με τις ευλογίες του ΔΣ δώθηκε λευκή επιταγή στον Νταμπίζα να κόψει και να ράψει. Η αναστάτωση στα αποδυτήρια, ο διωγμός του προπονητή, παικτών που θα έπρεπε μέχρι σήμερα να αποτελούν κορμό αλλά και η ετσιθελική μονομερής πολιτική μεταγραφών βρήκαν την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ. Παρά τις πάμπολλες προειδοποιήσεις που είχε το ΔΣ, εντούτοις άφησε την ΟΜΟΝΟΙΑ έρμαιο του Νταμπίζα με αποτέλεσμα να καταγράψουμε την χειρότερη πορεία της ιστορίας μας αγωνιστικά και μετά από πολλά χρόνια να μείνουμε και εκτός Ευρώπης. Όταν επήλθε η καταστροφή, ειπώθηκε και το Μea Culpa από το ΔΣ, όμως ήταν αργά. Ουσιαστικά την περσινή σεζόν, στο κομμάτι του ποδοσφαιρικού τμήματος, τζογάραμε στο άλογο Νίκος Νταμπίζας με περίπου 2,5 εκατομμύρια προυπολογισμό και ΧΑΣΑΜΕ. 

Όλο σχεδόν το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, παρά την μεγάλη πίκρα, εντούτοις στήριξε από το καλοκαίρι φέτος το ΔΣ το οποίο έδειχνε διάθεση μετάνοιας αλλά και νέας δυναμικής για επαναφορά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκεί που της αξίζει. Συσπειρωθήκαμε ΟΛΟΙ γύρω από την νέα προσπάθεια. Η παρουσία του κόσμου στις διάφορες συγκεντρώσεις, προπονήσεις, φιλικά ήταν πέραν κάθε φαντασίας.  Ο Λαός έστειλε το μήνυμα για την μεγάλη αλλαγή και έδωσε την δύναμη.

Το ΔΣ και πάλι φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων. Δόθηκε τεράστια βαρύτητα στην επικοινωνιακή πολιτική του σωματείου ενώ δεν έγινε το παραμικρό βήμα βελτίωσης της δομής λειτουργίας του Συλλόγου σε πολλά επίπεδα.

Φτιάξαμε την εικόνα, ή αλλιώς το περιτύλιγμα, αλλά το περιεχόμενο παρέμεινε το ίδιο.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η πρόσληψη ενός προπονητή εγνωσμένης αξίας συνοδεύτηκε και πάλι από νέα λευκή επιταγή με το ΔΣ μέχρι σήμερα να δείχνει ξανά αδύναμο να ελέγξει την κατάσταση. Το πείραμα Νταμπίζα θα έπρεπε να μας διδάξει πως, δεν είναι η αλλαγή ενός διαχειριστή που θα έφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά η αλλαγή σε ολόκληρη την φιλοσοφία κτισίματος του τμήματος.

Θα έπρεπε να υπάρχουν είτε άτομα από το ΔΣ είτε άτομα διορισμένα από το ΔΣ με γνώση επί του θέματος που θα εκμεταλλεύονταν την τεράστια αποχή από επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας για ολική αναδόμηση.

Το νυν ΔΣ αρκέστηκε απλά στο να αναθέσει στον Πάμπο Χριστοδούλου απο νωρίς την ευθύνη να φέρει παίκτες για να κάμει ομάδα ελπίζοντας πως ένα χελιδόνι ήταν ικανό να φέρει την άνοιξη. Τζογάραμε ξανά σε ένα άλλο άλογο αλλά και με περισσότερο ποντάρισμα αυτή τη φορά μπας και βγουν τα σπασμένα… Αλλά δυστυχώς και πάλι χάσαμε.

Φανήκαμε ερασιτέχνες σε πολλά. Τη στιγμή που εμπιστευόμασταν την ομάδα σε ένα προπονητή εγνωσμένης αξίας ταυτόχρονα, χωρίς καν στοιχειώδη γνώση, φέραμε μονομερώς τα πάνω κάτω στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Δεν είναι θέμα αν είχαμε άδικο ή δίκαιο σε αυτά που καταλογίζαμε στο προηγούμενο επιστημονικό τιμ, όμως ρισκάραμε και δημιουργήσαμε αστάθεια. Είναι όμως ταυτόχρονα άξιον απορίας πως διαχειριστήκαμε τον Κωνσταντίνο Παναγή. Εκεί που ετοιμαζόταν να φορέσει γάντια, οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι έκανε και προπονήσεις σε ακατάλληλο γήπεδο εκτός Πούλλος που και αυτό συνέτεινε στην υποτροπή του τραύματος. Αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα ερασιτεχνισμού.

Επίσης το ΔΣ συνέχισε να εμπιστεύεται την διαχείριση της τύχης του σωματείου σε ανθρώπους που έχασαν την ψυχραιμία τους και άσκησαν βία με το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΑΛΚΗΣ. Αυτό είναι ακόμη ένα δείγμα του πως βαδίζουμε.

Βγάλαμε διαρκείας τριετίας αμέσως μετά την εξάντληση των λεφτών του ομολόγου που και για εκεινο υπάρχει ένα σκοτεινό τοπίο για το ποια θα είναι η κατάληξη του.

Να πούμε για το Gala dinner? Καλύτερα να μην ανοίξουμε άλλο μέτωπο ερασιτεχνισμού.

Θα θέλαμε να κλείσουμε αυτό το άρθρο με το τι έπεται και τι πρέπει να αναμένουμε.

Κατ’ ουδένα λόγο δεν πρέπει να στοχοποιηθεί και να θυματοποιηθεί ένα άτομο. Είτε αυτός λέγεται Πάμπος, είτε αυτός λέγεται Τζιωνής. Το ΔΣ αν έχει ευθιξία πρέπει απαραιτήτως να κηρύξει εκλόγική συνέλευση για να παρθούν αποφάσεις. Καμιά αλλαγή αποσπασπασματική δεν θα φέρει την λύση. Η περίοδος των μπαλλωμάτων έχει παρέλθει δυστυχώς.

 

 

Αρχειο