ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Xρστοφίδης:«Πρόχειρη νομοθεσία που στοχεύει στις εντυπώσεις παρά στην ουσία»

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, τοποθετείται με αφορμή την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας να κρίνει πρόνοιες της νομοθεσίας ως αντισυνταγματικέςΗ απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας να κρίνει πρόνοιες της νομοθεσίας για τη βία στα γήπεδα, την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση και υπερψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής, ως αντισυνταγματικές, δικαιώνει τις εκτιμήσεις και επισημάνσεις του ΑΚΕΛ όλο αυτό το χρονικό διάστημα περί αντισυνταγματικών προνοιών της σχετικής νομοθεσίας, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Χρίστος Χριστοφίδης.

Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ πρόσθεσε: «Επισημάνσεις οι οποίες επιδεικτικά αγνοήθηκαν. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τα αποτελέσματα της ψήφισης με συνοπτικές διαδικασίες, μιας πρόχειρης νομοθεσίας που στοχεύει περισσότερο στις εντυπώσεις παρά στην ουσία».

Ακολούθως, με αφορμή τα προχθεσινά επεισόδια, ανέφερε: «Τα καταδικαστέα επεισόδια που σημειώθηκαν, τόσο εκτός γηπέδου πριν τον αγώνα Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ, όσο και με την είσοδο οπαδών στο γήπεδο μετά τον αγώνα Απόλλων – Ερμής, αποδεικνύουν ότι η περιβόητη νομοθεσία για τη βία που σχετίζεται με τον αθλητισμό, ένα σχεδόν χρόνο μετά την ψήφισή της και παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε σαν η λύση σε όλα τα προβλήματα, δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την ουσία του προβλήματος».

Πρόσθεσε ακόμη: «Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς δεν εφαρμόζουν κανένα μέτρο πρόληψης των γενεσιουργών αιτιών της βίας. Διερωτόμαστε πως η περιβόητη “κάρτα φιλάθλου” θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση επεισοδίων, όπως τα προχθεσινά στη Λάρνακα, αφού η βία μεταφέρεται ολοένα και εκτός γηπέδων. Διερωτόμαστε επίσης, πως η μονοδιάστατη μεγιστοποίηση των ποινών μιας νομοθεσίας η οποία βρίσκετε σε ισχύ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, έχει αποτρέψει επεισόδια όπως η παράνομη είσοδος στον αγωνιστικό χώρο».

Καταλήγει ο Χρίστος Χριστοφίδης: «Με δεδομένη την απόφαση του Δικαστηρίου, πιστεύουμε ότι είναι επιτέλους καιρός να ξανανοίξει η συζήτηση στη Βουλή για διόρθωση της συγκεκριμένης νομοθεσίας, σε αντισυνταγματικές και αναποτελεσματικές της πρόνοιες. Δίνοντας έμφαση ελπίζουμε αυτή τη φορά σε μια συνολική στρατηγική αντιμετώπισης της βίας, περιλαμβανομένης και της πρόληψης. Υπενθυμίζουμε ότι το ΑΚΕΛ έχει προτείνει τη δημιουργία Εθνικής Επιτροπής για αντιμετώπιση της βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό».

Αρχειο