ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ψηλά ο πήχης για τον «κόφτη» (οι βασικοί υποψήφιοι)

Ανασταλτικό μέσο που θα κάνει την διαφορά, ψάχνει ο Πάμπος Χριστοδούλου. Θέλει ποδοσφαιριστής στη μεσαία γραμμή που θα… βγάζει μάτια, θα κερδίζει μάχες και θα τρέχει σαν σκυλί αλλά θα είναι και σε θέση να οργανώσει παιχνίδι. Κάτι σαν τον Σοάρες που είχε στην ΑΕΛ και ίσως καλύτερο. Έθεσε ψηλά τον πήχη για τη συγκεκριμένη θέση, όπως και για άλλες όπως στο κέντρο της άμυνας και στον τερματοφύλακα.

Δυο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε περίοπτη θέση και ενδέχεται ένας απ’ αυτούς να κληθεί να καλύψει τη θέση του «κόφτη», είναι οι Αντρέ Σάντος και Μάριο Μπολάτι. Ο πρώτος είναι Πορτογάλος, 30 χρονών και τελευταία του ομάδα ήταν η Αρούκα, με την οποία αγωνίστηκε σε 30 αγώνες και πέτυχε ένα γκολ. Άρχισε την καριέρα του από την Σπόρτινγκ, ενώ πέρασε από τις Λα Κορούνια, Γκιμαράες, Μπαλικεσισπόρ και Μετζ, πριν καταλήξει πέρσι στην Αρούκα. Είναι ποδοσφαιριστής που έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Πάμπος για τη θέση του ανασταλτικού μέσου.

Η δεύτερη βασική υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση είναι αυτή του Μάριο Μπολάτι. Ο Αργεντινός πρώην διεθνής (!) είναι 32 χρονών. Πρόκειται για πιο ποιοτική επιλογή, αφού έχει άψογη τεχνική κατάρτιση, είναι πολύπειρος αλλά δεν είναι τόσο δυνατός όσο ο Σάντος. Οι ομάδες που αγωνίστηκε προκαλούν δέος. Πέρασε από τις Φιορεντίνα, Πόρτο, Ιντερνασιονάλ, ενώ στην Αργεντινή αγωνίστηκε στις Μπελγράνο, Ουρακάν και Ρασίνγκ.
Εάν τελικά θα είναι ένας εκ των δύο πιο πάνω που θα καλύψει τη θέση του «κόφτη» ή αν θα προκύψει άλλη περίπτωση θα διαφανεί στο προσεχές διάστημα. Το σίγουρο είναι πως, ο Πάμπος Χριστοδούλου ψάχνει κάτι πολύ καλό αφού θεωρεί πως πρόκειται για μια νευραλγική θέση.

Αρχειο