ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοβαρός, προσγειωμένος και ευέλικτος…

Ο Χένινγκ Μπερκ έχει αγωνιστεί στο ψηλότερο επίπεδο ποδοσφαιρικά και έχει δουλέψει στο πλευρό μεγάλων προπονητών όπως ο Άλεξ Φέργκιουσον.  Αυτή του η εμπειρία προφανώς και τον έχει επηρεάσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Αν είναι κάτι που μπορούμε να του πιστώσουμε μέχρι στιγμής είναι πως σε όλα του δείχνει, σοβαρός και μετρημένος.

Βλέποντας τις δηλώσεις του για το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι άνθρωπος που του αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Πολύ προσγειωμένος εντοπίζει τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, όμως δεν προσπαθεί σε κανένα σημείο αν ψάξει άλλοθι.

“Είμαστε ευέλικτοι, μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα και αυτό που θα επιλέξουμε απέναντι στην ΑΕΚ, θα το δείτε την Κυριακή»

“Και φυσικά για να κερδίσεις τα παιχνίδια πρέπει να αμύνεσαι σωστά και να βεβαιωθείς πως θα έχεις τον ποδοσφαιριστή στην επίθεση, ο οποίος θα φτιάξει αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρεις και να κερδίσεις. Οπότε δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, είναι σχεδόν το ίδιο για κάθε παιχνίδι. “

Δεν γνωρίζουμε τι θα προκύψει στο μέλλον, όμως στην προκειμένη ο Μπεργκ φαίνεται να μην διστάζει να αλλάζει τρόπο παιχνιδιού φτάνει να έχει το πάνω χέρι σε κάθε αγώνα. Κάποια στοιχεία που βγήκαν στα δύο πρώτα παιχνίδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μας υπενθυμίζουν πως κάποιες φορές το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι απλό και σε αυτό σίγουρα εβαλε την πινελιά του ο Μπεργκ.

Έχει την προσωπικότητα ο προπονητής μας και τα μηνύματα που βγαίνουν από το “Πούλλος” είναι πως χαίρει του σεβασμού όλων. Δείχνει να εμπιστεύεται το ρόστερ του και θεωρεί πως οι επιλογές που έχει του λύνουν τα χέρια για ευελιξία αγωνιστική. Ευχόμαστε αυτή η ευελιξία να φανεί πως είναι και η συνταγή επιτυχίας του Μπέργκ στη συνέχεια.

 

Αρχειο