ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο μικροσκόπιο του Οδυσσέα οι τηλεοπτικές παραγωγές της Cytavision

Στο μικροσκόπιο του Γενικού Έλεγκτη Οδυσσέα Μιχαηλίδη βρέθηκε ψες η Cytavision στον αγώνα το Απόλλωνα για το Europa League. Δείτε αυτούσιο το ρεπορτάζ το οποίο φιλοξενείται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”:

“Στο ΓΣΠ πριν και κατά τον ψεσινό ευρωπαϊκό αγώνα του Απόλλωνα, έστειλε ο Γενικός Ελεγκτής τόσο στελέχη της Υπηρεσίας του όσο και ειδικούς του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Αιτία ήταν ο έλεγχος της συμβατότητας του εξοπλισμού τηλεοπτικών μεταδόσεων με τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές της συμφωνίας ανάθεσης της τηλεοπτικής παραγωγής του αγώνα στη βάση της οποίας πληρώνει η Cytavision.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», έντονα παράπονα και παρατηρήσεις για την ποιότητα και την τεχνική αρτιότητα της τηλεοπτικής παραγωγής για κάλυψη των δύο ευρωπαϊκών αγώνων, που έγιναν στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, οδήγησαν τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη να συζητήσει το θέμα με την Αρχή που ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο της τηλεοπτικής παραγωγής των ευρωπαϊκών αγώνων σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι τα παράπονα αφορούσαν κυρίως την ποιότητα εικόνας, τον αριθμό των σημείων λήψης, δηλαδή πόσες κάμερες χρησιμοποιήθηκαν, όπως και το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ο συνήθης αριθμός επαναλήψεων σημαντικών φάσεων.

Αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία και οι προδιαγραφές με βάση τις συμφωνίες, που έπρεπε να έχει η υποδομή και η τεχνολογία που θα έπρεπε να διαθέτει ο ανάδοχος που κάνει τις τηλεοπτικές παραγωγές των αγώνων, ζητήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία η συνδρομή της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας.  Ειδικοί της Υπηρεσίας, με τεχνογνωσία σε αυτά τα θέματα, σε συνεργασία με στελέχη της Ελεγκτικής, επισκέφθηκαν τις προηγούμενες μέρες τον χώρο όπου ήταν σταθμευμένο το ειδικό όχημα μεταδόσεων – το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταφέρθηκε στην Κύπρο πρόσφατα από την Ελλάδα, όπως και ο υπόλοιπος προβλεπόμενος εξοπλισμός στις συμφωνίες της Cytavision με την εταιρεία παραγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρώτα συμπεράσματα από τον έλεγχο οδήγησαν χθες τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να οργανώσει, σε συνεργασία με ειδικούς της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και στελέχη της Υπηρεσίας του, ομάδα η οποία πήγε χθες το απόγευμα, κατά την προετοιμασία του συνεργείου τηλεοπτικής μετάδοσης, για επί τόπου νέο έλεγχο, αφού αυτό ήταν που είχε σημασία, σε σχέση και με τις υποχρεώσεις του αναδόχου, και όχι το αν διαπιστώθηκαν ελλείψεις πριν τη μετάδοση.

Οπότε, στη βάση και των διαπιστώσεων στον πρώτο έλεγχο, η ομάδα ελέγχου στάλθηκε χθες το απόγευμα στο ΓΣΠ για να ελέγξει και επi τόπου αν πληρούνται οι υποχρεώσεις του αναδόχου ως προς τις δυνατότητες του κινητού συνεργείου μετάδοσης, την ποιότητα και τις δυνατότητες των καμερών λήψης κ.τ.λ. Μάλιστα, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στελέχη της Ηλεκτρομηχανολογικής και της Ελεγκτικής έμειναν ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο χρησιμοποιούνται και ποιας ποιότητας είναι οι απαραίτητες για ποιοτική μετάδοση αθλητικών γεγονότων κάμερες «super slow motion».    “

Αρχειο