ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα στατιστικά επαληθεύουν το προφανές… (stats analysis)


Βεβαίως και χαμογελάσαμε και πανηγυρίσαμε με την καρδιά μας το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πέρασε νικηφόρα επί της ΑΕΛ. Χαρούμενους επίσης μας κάνει και το γεγονός ότι αυτό το τρίποντο ήρθε σε μία μέτρια αγωνιστική ημέρα για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτό λέει πολλά για τις δυνατότητες του υφιστάμενου ρόστερ.

Από την άλλη αυτή η χαρά δεν μπορεί να επισκιάσει και τα όποια δικαιολογημένα παράπονα του κόσμου για τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα απέναντι σε μία αποδεκατισμένη ΑΕΛ που αγωνιζόταν με 3-5-2.

Πιο κάτω είναι τα τελικά στατιστικά αγώνα τα οποία και θα αναλύσουμε στη συνέχεια:

Ξεκινώντας από την κατοχή μπάλας, η ΑΕΛ είχε 59% χωρίς να μπορεί να φανεί επικίνδυνη σε κανένα σημείο, απότοκο του γηπέδου που έδωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ στον αντίπαλο χωρίς καμία δικαιολογία. Αυτή η κατοχή αλυσιδωτά, επέφερε και 19 φάουλ υπέρ της ΑΕΛ, καθώς και 5 κόρνερ. Στήσαμε την ΑΕΛ 24 φορές πέριξ της περιοχής μας, τη στιγμή που η ομάδα της Λεμεσού δεν μπορούσε να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο λόγω των πολλών απουσιών. 11 τελικές, ευτυχώς μία το στόχο, για την ΑΕΛ! Οι 10 τελικές προήλθαν από στημένα... και οι 9 ανήκουν στο Δεύτερο Μέρος, εκεί όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ αρκέστηκε σε ένα άχαρο παθητικό ρόλο περιμένοντας βασανιστηκά τον αντίπαλο.

Εμείς λέμε είναι κρίμα μία ομάδα όπως η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ που μπορεί με τη μεσοεπιθετική της γραμμή να πατάει στην περιοχή του αντιπάλου με τρεις πάσες, να ταμπουρώνεται σε ένα στυλ που δεν βοηθά καθόλου. Συμφωνούμε μέχρι σε ένα σημείο πως αν ερχόταν και δεύτερο γκολ θα ήταν αλλιώς η εξέλιξη του αγώνα, όμως στην πραγματικότητα επιδιώξαμε το δεύτερο γκολ ή περιμέναμε να βγει κάποια αντεπίθεση που θα δημιουργούσε προυπόθεση;

Όλα αυτά τα λέμε για προβληματισμό επιδή πραγματικά πιστεύουμε στο φετινό ρόστερ, αλλά επίσης πιστεύουμε και στο κριτήριο του Μπεργκ που παρά τη μέτρια εικόνα σε κάποιους αγώνες εντούτοις του βγάζουμε το καπέλο ότι έφτιαξε ένα συμπαγές σύνολο με πολλές δυνατότητες.

 

Αρχειο