ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ

Νεοφυτίδης: «Το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε τον κόσμο να αντιδρά και να στηρίζει αυτές τις κοπέλες»

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sports One 93.7  απατώντας στην ΚΟΠ για την απειλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί:

Οι τοποθετήσεις του:

-«Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουμε το φίλαθλο κοινό. Το θέμα είναι αν παραπλανήθηκαν και οι ποδοσφαιρίστριες που κινήθηκαν για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους προς το φίλαθλο κοινό με τον τρόπο που επέλεξαν να κάνουν; Όχι. Οι ποδοσφαιρίστριες είχαν την ιδέα, την ανάγκη να εκφράσουν με ένα πολύ κομψό και όμορφο τρόπο τον πόνο τους και την αγανάκτηση τους. Δεν ήταν προσβλητικός χαιρετισμός, δεν ήταν ναζιστικός χαιρετισμός, κανένας στρατιωτικός χαιρετισμός όπως ήταν από τους ποδοσφαιριστές της Τουρκίας. Ήταν στα πλαίσια μιας πιο παλιάς καμπάνιας της ΟΥΕΦΑ που αφορούσε την ίση μεταχείριση και το θέμα είναι εκεί. Το αν με αγαπάνε ή όχι μέσα στην Ομοσπονδία εγώ το ξέρω πολύ καλά. Δεν έχω ανάγκη από αγάπη, από κανένα».

-«Στάλθηκε επιστολή στον ΠΑΣΠ μετά από ένα τριήμερο οργιωδών τηλεφωνημάτων και πιέσεων πάνω στις ποδοσφαιρίστριες για να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας και να υπογράψουν απολογητική επιστολή. Με οργιώδεις πιέσεις πάνω στους ποδοσφαιριστές για να κατεβάσουν τις αναρτήσεις τους. Αυτό και αν είναι ανήθικο. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι έμειναν Παρασκευή βράδυ μέσα στην Ομοσπονδία και να παίρνουν τηλέφωνα για να παρακαλούν τους παίκτες να κατεβάσουν τα ποστ. Το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε τον κόσμο, το πως αντιδρά και πως στηρίζει αυτές τις κοπέλες».

-«Η ενέργεια που έγινε ανάμεσα στις δύο ομάδες να σταθούν και να φωτογραφηθούν με το σλόγκαν της Ομοσπονδίας ήταν κάτω από την εγκεκριμένη άδεια της ΟΥΕΦΑ και των δύο Ομοσπονδιών. Τώρα αν οι ποδοσφαιρίστριες ήθελαν να προτάξουν το χέρι τους με το σήμα της ισότητας, εάν αυτό είναι προσβλητικό το να εκφράζεσαι για την ισότητα, τότε δικό τους πρόβλημα»

 

 

Αρχειο