ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To ποδόσφαιρο είναι άθλημα απλό…

 

Όχι δεν έθελξε η ΟΜΟΝΟΙΑ με την χτεσινή της εμφάνιση. Δεν έκανε τα πολύ σπουδαία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έδειξε σημαντικά στοιχεία βελτίωσης. Έκανε όμως τα βασικά. Αυτά για τα οποία ο κόσμος φώναζε για πολύ καιρό… Αυτά που δεν έβλεπαν μόνο οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου που ανάλαβαν τις τύχες της ομάδας.

Εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα και την ποιότητα του Δημήτρη Χριστοφή στο δεξί άκρο της επίθεσης και την εκτελεστική δεινότητα του Ντάρμπισιρ. Αμύνθηκε με σθένος όταν βρέθηκε μπροστά στο σκορ και κινδύνευσε ουσιαστικά μόνο στην φάση με το δοκάρι. Όλα αυτά, σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, με σημαντικές απουσίες αλλά και ποδοσφαιριστές σε κακή μέρα.

Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε και τον Σιέρινταν στο ρόστερ της, θα μπορούσε για πολύ περισσότερα πράγματα. Γιατί δεν θα είχε μονόπλευρη ανάπτυξη μόνο από την δεξιά πλευρά. Γιατί θα είχε περισσότερο όγκο, ύψος αλλά και ποιότητα στο αντίπαλο μισό. Αλλά ακόμα και έτσι… Με τον Κι Αζίζ να δείχνει πράγματα αλλά ταυτόχρονα να «φωνάζει από μακριά» ότι χρειάζεται χρόνο. Με τον Ρουσιά να αγωνίζεται κατά συνθήκη ως αριστερό εξτρέμ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να είναι ανταγωνιστική και μαχητική… Και να παίρνει τρίποντα.

Είναι πραγματικά κάτι που θα θέλαμε ο Νίκος Νταμπίζας ή έστω κάποιος από την Διοίκηση που είχε επαφή με τον πρώην Τεχνικό Διευθυντή να απαντήσει… Γιατί τόση εμμονή στον ρόμβο; Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τα προσόντα ενός από τους πιο ποιοτικούς της ποδοσφαιριστές; Του Χριστοφή, που είτε έμενε στον πάγκο, είτε αγωνιζόταν δίπλα από τον Ματ… Υπάρχει μια απάντηση γι’ αυτό;

Λένε οι ειδικοί, ότι τα συστήματα καθορίζονται από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχεις στο ρόστερ σου… Απόλυτα σωστό. Αυτό σήμαινε δηλαδή ότι ο ρόμβος, με Χριστοφή ή Σιέρινταν να μένουν στον πάγκο, εξυπηρετούσε κάποιο στόχο;

Ο Χριστοφή έκανε ένα μέτριο παιχνίδι χτες. Με πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις, με επιπόλαιες ενέργειες. Όμως στην μέτρια του ημέρα, καθόρισε το αποτέλεσμα ενός αγώνα στα playoff. Με ένα γκολ-ποίημα και μια ασίστ πάρε-βάλε στο Ματ. Όταν λοιπόν ένας ποδοσφαιριστής στην μέτρια του μέρα, καθορίζει αποτέλεσμα, κάνει την διαφορά, δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση. Ο Νταμπίζας έζησε και πέθανε με τις ιδέες του όπως ο ίδιος είχε πει… Εμείς θα προσθέταμε και τις εμμονές του. Αυτό που ενδιαφέρει κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ είναι η επόμενη ημέρα. Ο Άκης Ιωακείμ κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία μια δύσκολή κατάσταση. Τώρα πρέπει να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, ώστε η ΟΜΟΝΟΙΑ να μπει σε μια πορεία ανάκαμψης… Αρχίζοντας πρώτα και κύρια από τα αγωνιστικά και συνεχίζοντας με τα διοικητικά. Αν θέλουμε πραγματικά να δούμε την επόμενη ημέρα κάτω από το πρίσμα των νέων ποδοσφαιρικών πραγματικοτήτων.  

Αρχειο