ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πρόβλημα των media με την ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι αθλητικό, είναι πολιτικό.

Είναι κοινή πεποίθηση ανάμεσα στους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ (αλλά και φιλάθλους άλλων ομάδων),  ότι η ομάδα μας δεν τυγχάνει ίσης αντιμετώπισης και μεταχείρισης από τα μέσα ενημέρωσης. Είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα που διαστρεβλώνονται γεγονότα, παρασιωπούνται ξεκάθαρες φάσεις, μεγεθύνονται ασήμαντα περιστατικά με τελικό αποτέλεσμα να πλήττεται το σωματείο.

Το ερώτημα είναι γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν αντιμετωπίζεται ισομερώς και με βάση το εκτόπισμα της ως μεγάλη ομάδα από τα media;

Αν θεωρήσουμε ότι η απάντηση σχετίζεται με τα ποδοσφαιρικά πράγματα θα είναι λάθος.

Η ρίζα του κακού έχει να κάνει με την πολιτικό-ιδεολογική προέλευση των media στη Κύπρο και το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι αριστερό σωματείο.

Ας δούμε ποιοι ελέγχουν τα παγκύπρια αθλητικά μέσα ενημέρωσης είτε ηλεκτρονικά είτε έντυπα.

  1. Ο SUPER SPORT ανήκει στο Σωκράτη Χάσικο.
  2. Το RADIO PROTO ανήκει στην οικογένεια Χατζηκωστή.
  3. Το νέο ποδοσφαιρικό ραδιόφωνο SPORT FM ανήκει στην οικογένεια Λοττίδη.
  4. Ο ΑΝΤ1 στον Λουκή Παπαφιλίππου.
  5. Το νέο ACTIVE RADIO στην οικογένεια Παττίχη ( Φιλελεύθερος).
  6. Το ΡΙΚ ανήκει στον ΔΗΣΥ.

Όλα τα πιο πάνω media διαθέτουν και ιστοσελίδες, κάποια έντυπα και κάποια και τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο κοινός παρονομαστής των πιο πάνω είναι ότι ΟΛΑ ανήκουν στην δεξιά.

Από την άλλη η αριστερά, και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ΑΚΕΛ, αλλά στην αριστερά γενικότερα, δεν έχει οποιοδήποτε αθλητικό ηλεκτρονικό μέσο, παρά το ότι έγιναν κάποιες απόπειρες στο παρελθόν.

Επομένως όλη η πληροφόρηση/προπαγάνδα είναι ελεγχόμενη από συγκεκριμένα κανάλια με συγκεκριμένο πολιτικό χρωματισμό. 

Άρα  ο πόλεμος κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν γίνεται διότι οι αθλητικογράφοι και οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μέσα, ποδοσφαιρικά ομιλούντες έχουν συγκεκριμένες απόψεις που μας εξοργίζουν ως ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ.

Ο πόλεμος γίνεται διότι τα αφεντικά τους χαράσσουν συγκεκριμένη γραμμή που είναι η απαξίωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η ετεροβαρής αντιμετώπιση της και γενικά η αποδόμηση της.

Υπό τη πιο πάνω έννοια ο οποιοσδήποτε αγώνας οποιουδήποτε Δ.Σ. της ομάδας μας ενάντια στα media είναι άνισος και καταδικασμένος σε αποτυχία.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να αξιοποιεί τα δικά της μέσα ενημέρωσης στο βαθμό που μπορεί. Αυτό όμως στο τέλος της ημέρας δεν είναι η λύση.

Το πρόβλημα αφορά την αριστερά στο τόπο μας η οποία πρέπει να βρει τους τρόπους, να ενεργοποιήσει εκείνες τις δυνάμεις ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία αθλητικών μέσων ενημέρωσης (και όχι μόνο) που δεν θα είναι κομματικά αλλά θα κινούνται πέραν του χώρου της δεξιοκρατούμενης μιντιοκρατίας.

Μόνο έτσι θα επέλθει μία ισορροπία το χώρο. Διαφορετικά η κατάσταση θα χειροτερεύει και για την ομάδα μας αλλά και για την αριστερά γενικότερα.

 

Αρχειο