ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκο, το βάρος της επιλογής

Στην παρουσίαση του Τζον Κάρβερ, αρχές Ιουλίου πριν τον επαναληπτικό με την Μπάναντς, ο Νίκος Νταμπίζας θέλησε να αναφερθεί στους λόγους που προχώρησε στη συνεργασία με τον Άγγλο προπονητή.
«Ο Κάρβερ έχει τα χαρακτηριστικά που θέλαμε σαν σύλλογος. Θεωρώ ότι η προσωπική μου επαφή με το κ. Κάρβερ μου έχει δώσει ένα δυνατό ερέθισμα για να αξιολογήσω σωστά όλα όσα είχα στο μυαλό μου. Το βάρος της επιλογής είναι σημαντικό κομμάτι για μένα προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής.
Σήμερα, τρεις μήνες μετά, Νίκο Νταμπίζα, η επιλογή σου φαίνεται να έχει αποτύχει πλήρως. Και συνέχισε, τότε: «Η επιλογή έγινε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, οι ικανότητες του, ο επαγγελματισμός και η προσωπικότητα του. Το μόνο που είχα ως δισταγμό ήταν το θέμα της κουλτούρας γιατί υπάρχει απόσταση μεταξύ Βορείου Ευρώπης και Μεσογείου. Είναι όμως ανοικτός χαρακτήρας και είμαι 100% σίγουρος για την επιλογή».
Κι αν ο Κάρβερ είναι δουλευταράς και ίσως να κέρδισε με τη δουλειά του, ποδοσφαιριστές και διοικούντες, το αποτέλεσμα μετρά. Κι αυτό που βγάζει η Ομόνοια δεν είναι ποδόσφαιρο αντάξιο της ιστορίας και του ονόματός της.
Ακόμη, ο Άγγλος τεχνικός, στην παρουσίασή του, είχε υπογραμμίσει: «Θέλουμε να παίξουμε επιθετικά, να χαίρεται ο κόσμος ποδόσφαιρο. Θα παίζουμε με δυο μπροστά, θα ψάχνουμε το γκολ γιατί αν σκοράρεις κερδίζεις. Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο που ο κόσμος θα είναι περήφανος».
Τίποτα απ’ αυτά κ. Κάρβερ. Αντιθέτως. Τραγική εικόνα. Ούτε ποδόσφαιρο που να χαίρεται ο κόσμος, ούτε περήφανος νιώθει. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο που παίζει σήμερα η Ομόνοια, είναι απογοητευτικό και ο κόσμος της δικαιολογημένα μόνο λύπη αισθάνεται. Αυτό δεν είναι Ομόνοια, Νίκο Νταμπίζα, Τζον Κάρβερ και διοικούντες. Βρείτε άμεσα τις λύσεις, αλλάξτε την εικόνα της ομάδας, δώστε δικαίωμα ελπίδας στον κόσμο.

Αρχειο