ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ζήτησε… μόνο μετά το χαστούκι (match analysis)

Κάτι περισσότερο από προβληματική είναι η αγωνιστική εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε μία τόσο κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος. Τρεις στροφές πριν το τέλος του Μαραθωνίου και με τις ελπίδες εξάδας ζωντανές, η απαθής εικόνα των παικτών στο Α’ Ημίχρονο χθες μας ανησυχεί. 

Αν και τις περισσότερες φορές συμφωνούμε με την προσέγγιση του Γιάννη Αναστασίου στην ανάλυση των αγώνων, εντούτοις χθες οι δηλώσεις του για το Α’ Ημίχρονο, πόρω απείχαν από την πραγματική εικόνα. Δεν μπορείς με τέτοια φλύαρη κατοχή μπάλας και με τα ατομικά λάθη να δίνουν και να πάιρνουν να μιλάς για ένα παραγωγικό ημίχρονο, επειδή σε δύο ευκαιρίες έτυχε να βρει η μπάλα στο δοκάρι. Επίσης δεν ήταν αμυντική αντίδραση ομάδας που θέλει να πρωταγωνιστεί η αντίδραση στο στημένο της Δόξας όπου δεχθήκαμε και το πρώτο γκολ. Ο Λοέ είχε τον Παβλόφ κοντά του σε κάθε βήμα του στην περιοχή και κατάφερε να πεταχτεί για να πιάσει την κεφαλιά σε λάθος χρόνο! Κατέβηκε από τον αέρα ο Λοέ και πετάχτηκε ο Παβλόφ για κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο πλεγκτό. Αυτά είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ! Επίσης αδικαιολόγητο είναι σε δύο εκτελέσεις κόρνερ από την ομάδα μας στο πρώτο μέρος, να μην κάνουμε σέντρα εντός περιοχής και να καταλήγει η μπάλα στον Μεχίας για γέμισμα!!!!

Να πάμε και στο δεύτερο ημίχρονο… Χάνει τη μπάλα ο Γκαφούρ περιμένοντας τη μπάλα βασανιστηκά να έρθει πάνω του μετά από μία μέτρια μπαλιά του Κούσουλου. Προφτάνει όμως τον Κάρλος στην περιοχή και… τον μαρκάρει με τα “μάτια. Ένας Κάρλος περνάει τον Γκαφούρ σαν σταματημένο και ανενόχλητος κάνει σουτ που αποκρούεται από Μεχίας. Ανενόχλητος επίσης και ο Παπαφώτης παίρνει το ριμπάουντ και σκοράρει.

Το 0-2 ήταν και το χαστούκι που αφύπνησε για τα καλά την ΟΜΟΝΟΙΑ. Νωρίς ήρθε και η αντίδραση από τον πάγκο με ρίσκο. Ένα ρίσκο με το οποίο συμφωνούμε πλήρως ότι ήταν αναγκαίο κακό. 3-5-2 με διπλή αλλαγή και είσοδο στον αγώνα Ματ και Ζίβετς. Η εικόνα άλλαξε άρδην. Στην εξίσωση μπήκε και το πάθος που για ένα περίεργο λόγο έλειπε σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα του αγώνα. Δεν ανάπνευσε η Δόξα με την ΟΜΟΝΟΙΑ να προσπαθεί και να πιστεύει ακόμη και για ανατροπή. Δυστυχώς όμως άργησε τόσο η μείωση του σκορ όσο και η ισοφάριση. Ακόμη όμως και σε αυτό το διάστημα που η ομάδα μας ήταν καταιγιστική εντούτοις κάποιες παθογένειες αλλά και λάθη από πλευράς προπονητή ήταν εμφανή. Χωρίς να κατακρίνουμε την απόδοση του Βύντρα που έδειξε περισσό πάθος και αντοχές, δοκιμάσαμε περίπου σε δέκα περιπτώσεις να παίξουμε με σέντρα του από τα δεξιά. Ο παίκτης έδειχνε πως δυσκολευόταν αφάνταστα να κάνει ορθόδοξη μεταβίβαση στην περιοχή και η ομάδα επέμενε να παίζει με τον ίδιο τρόπο. Ο προπονητής όφειλε να δώσει κατεύθυνση από νωρίς είτε να παίξουμε και απο τη μεριά Ζίβετς είτε να έκανε μία πολύ απλή και ουσιαστική εσωτερική αλλαγή (Κούσουλος δεξιά, Βύντρα στα μπακ). Σε μία από τις λίγες φορές που παίξαμε από αριστερά ήρθε και η μείωση του σκορ με Μαυρία.

Συνοψίζοντας λοιπόν την χθεσινή εμφάνιση της ομάδας κρατάμε ένα θετικό και ένα αρνητικό. Θετικό ήταν το γεγονός πως όταν θέλει η ομάδα μπορεί να βγάλει αντίδραση, ποιότητα και πάθος. Το αρνητικό είναι πως δεν τα καταφέρνει η ομάδα να  βγάζει  θέληση και πάθος από την αρχή των αγώνων και μένει μετά να τρέχει να προφτάσει.

Αρχειο