ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον “έφαγαν” επειδή είναι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ!

Πως αποβλήθηκε από την ΚΟΠ ο δικηγόρος Θεοφάνης Ανδρέου με συνοπτικές διαδικασίες και μετά του έστειλαν και συγχαρητήρια επιστολή!

Στην έκδοση της περασμένης Κυριακής ο Κώστας Καλλής του  Goal του Φιλελεύθερου, έφερε στην επιφάνεια μία πρωτοφανή υπόθεση που θα απασχολήσει στον μέλλον τις δικαστικές αίθουσες και αφορά την αποβολή από την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ (ΕΕΔ) του δικηγόρου Θεοφάνη Ανδρέου. Ο λόγος αποβολής είναι ότι δήθεν ήταν αδικαιολόγητα απών σε 3 συνεχόμενες συνεδρίες της ΕΕΔ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Θεοφάνης Ανδρέου έχει ήδη καταχωρήσει αγωγή κατά της ΚΟΠ ζητώντας ακύρωση της αποβολής, αποζημιώσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και επιζήμια ψευδολογία καθώς και άλλες θεραπείες.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η ΚΟΠ μετά την αποβολή έστειλε και συγχαρητήρια επιστολή στον αποβληθέντα ευχαριστώντας τον για την προσφορά του!

Βεβαίως πέρα από το γενικότερο ενδιαφέρον που έχει το θέμα και αφορά το μπάχαλο που επικρατεί στη ΚΟΠ, μας ενδιαφέρει και ειδικότερα διότι ο Θεοφάνης Ανδρέου είναι δηλωμένος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ. Ήταν δε ο μοναδικός δικηγόρος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ που συμμετείχε σε δικαστικό όργανο της ΚΟΠ και φαγώθηκε στο άψε – σβήσε με ανόητες δικαιολογίες. Αυτή τη στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν εκπροσωπείται στην ΕΕΔ.

Η υπόθεση βέβαια έχει και παρασκήνιο. Ο πρόεδρος της ΕΕΔ δικηγόρος Ανδρέας Πέτσας είχε προσπαθήσει τηλεφωνικά να ασκήσει πίεση στον Θεοφάνη Ανδρέου να παραιτηθεί οικειοθελώς διότι δήθεν δεν παρέστη σε 3 συνεδρίες της ΕΕΔ. Σημειώνεται ότι ο Θεοφάνης Ανδρέου είχε επαναδιοριστεί στη θέση του από το ΔΣ της ΚΟΠ τον Μαίο 2016 ενώ ο Πέτσας επικαλείται απουσία του από την ΕΕΔ που έγινε τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο 2016.  Όταν ο Θεοφάνης Ανδρέου αρνήθηκε να παραιτηθεί ο Ανδρέας Πέτσας προχώρησε από μόνος του – χωρίς να εξετάσει πρώτα εάν οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες ή μη –  και τον απέβαλε με το έτσι θέλω. Εντολές εκ των ανώθεν;

Στο μεταξύ και άλλα μέλη της ΕΕΔ απουσίαζαν από συνεδρίες αλλά ουδέποτε τέθηκε θέμα.

Είναι δε η πρώτη φορά που αποβάλλεται μέλος από δικαστικό σώμα της ΚΟΠ για αδικαιολόγητες απουσίες. Τονίζουμε βέβαια ότι όπως προκύπτει από την αλληλογραφία που παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ του Κώστα Καλλή, οι απουσίες ήταν πλήρως δικαιολογημένες. Αλλά βέβαια κανένας από εκεί στο ΚΟΠ και ειδικά ο πρόεδρος της ΕΕΔ δεν μπήκε στο κόπο να ρωτήσει πρώτα….

Σύμφωνα με πληροφορίες μας,  η ΚΟΠ έλαβε την απόφαση να “καθαρίσει” άτομα που δεν είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του στενού κύκλου που ελέγχει το παρασκήνιο, ειδικά από δικαστικά όργανα όπως η ΕΕΔ.

Το γεγονός ότι ο Θεοφάνης Ανδρέου ήταν ο μόνος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ σε δικαστικό όργανο της ΚΟΠ και αποβλήθηκε με αυτό το πρωτοφανή τρόπο μιλά από μόνο του για τις μελλοντικές προθέσεις αλλά και ενέρεγιες της ομοσπονδίας.

Με το θέμα ασχολείται και σήμερα η εφημερίδα 24ώρες , η οποία φιλοξενεί και δηλώσεις του Θεοφάνη Ανδρέου. Αναφέρει ότι ο Ανδρέου δήλωσε ότι εάν κερδίσει την αγωγή κατά της ΚΟΠ και επιδικαστεί υπέρ του οποιοδήποτε ποσό , θα το δώσει σε φιλανθρωπίες.

Επίσης ανέφερε στην εφημερίδα ότι  «δεν ήταν ποτέ επιδίωξη μου το κέρδος αλλά η αποκατάσταση του ονόματος μου και η ανάδειξη του θέματος των άνομων και άναρχων αποφάσεων και μεθοδεύσεων της ΚΟΠ και των οργάνων της».

Η ΚΟΠ από την άλλη δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Η συνέχεια στα Δικαστήρια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 24ΩΡΕΣ ΕΔΩ

 

Αρχειο