ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζόρικα τα πράγματα, αλλά…

Μετά την 6η ήττα της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα, η ομάδα έμεινε ακόμη πιο μακριά από τον στόχο της 3ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Η διαφορά από τον τρίτο Απόλλωνα είναι στους επτά βαθμούς. Γίνεται αντιληπτό πως τα πράγματα έγιναν πολύ ζόρικα για την Ομόνοια, στην προσπάθειά της για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Δεν είναι μόνο οι επτά βαθμοί της διαφοράς, που είναι μεγάλη, αλλά το γεγονός ότι η Ομόνοια δεν πείθει πως είναι σε θέση να ανατρέψει τα δεδομένα. Οι εμφανίσεις της δεν είναι ανάλογες των προσδοκιών και απαιτήσεων διοικούντων και κόσμου.

Πέρα από τις αγωνιστικές αδυναμίες, οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να μην το πιστεύουν. Δεν εξηγείται αλλιώς η παρουσίας τους στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αποέλ, όπου σε καμιά περίπτωση δεν αντέδρασαν. Δεν έβγαλαν την απαιτούμενη αύρα που επιβάλλεται σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι, τόσο για την σημασία του όσο και για τον αντίπαλο που είχαν απέναντί τους.

Η Ομόνοια, λοιπόν, θα αρχίσει την προσπάθεια της στα πλέι οφ από την 5η θέση. Σίγουρα η προσδοκία ήταν για πολύ καλύτερα πράγματα. Ωστόσο, υπάρχουν 10 ματς μέσα από τα οποία καλείται να μαζέψει βαθμούς, να κάνει την υπέρβαση και να πετύχει τον στόχο της. Η προσπάθεια της μοιάζει με βουνό αλλά οι ποδοσφαιριστές έχουν υποχρέωση να τα δίνουν όλα σε κάθε ματς και ό,τι βγει. Άλλωστε, η μπάλα είναι στα πόδια τους. Αλλιώς η Ομόνοια θα μείνει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα, οικονομικό αλλά και για το πρεστίζ της. Μάλιστα, την σεζόν που θέλησε να δουλέψει πιο επαγγελματικά, προσλαμβάνοντας τεχνικό διευθυντή, με ένα νέο πρότζεκτ και αυξημένες προσδοκίες.

Αρχειο