ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

Αποελ– ΟΜΟΝΟΙΑ : Η πιο ΑΞΕΧΑΣΤΗ ιστορία!

Μπορεί οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην Ομόνοια, όσον αφορά τα καλαθοσφαιρικά πράγματα, να μην έχουν την… ποδοσφαιρική αίγλη (για τους γνωστούς λόγους), αλλά επειδή η «αντιπαλότητα» των δυο μεγάλων της πρωτεύουσας, είναι τέτοια, που ακόμα και μια… παρτίδα από τάβλι, πάντα τραβά το ενδιαφέρον!

Με αφορμή λοιπόν την επικείμενη αναμέτρηση ανάμεσα σε γαλαζοκίτρινους και πράσινους, για τη 2η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, η παλιά ιστορία που θα σας… διηγηθούμε απόψε, είναι από το 2003!

Τότε λοιπόν, είχε γίνει η πιο αξέχαστη μονομαχία ανάμεσα στις δυο ομάδες και ήταν ο τελικός κυπέλλου εκείνης της χρονιάς!

Γιατί; Διότι η προσέλευση του κόσμου στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία», και έτσι οι κερκίδες ήταν κατάμεστες!

Όσο και αν το έχω ψάξει, δεν έχω βρει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου για παιχνίδι καλαθόσφαιρας, ανάμεσα σε Κυπριακές ομάδες!

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ήταν και η μοναδική φορά που οι δυο ομάδες της Λευκωσίας, αναμετρήθηκαν σε τελικό κυπέλλου και αυτό, καθώς ναι μεν, ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς στην ιστορία του θεσμού, αλλά και σε κατακτήσεις τροπαίων!

Για τη δε Ομόνοια, ήταν η μοναδική ως τώρα φορά, που είχε φθάσει ως τον τελικό του κυπέλλου.

Πηγή:cyprusbasket.net

Αρχειο