ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δηλώσεις Δημητρίου για μέχρι στιγμής πορεία, ξένους διαιτητές και γήπεδο

Οι σημερινές επίσημες τοποθετήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπως τις έχει μεταφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Δημητρίου:

Για τις εντυπώσεις από τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας

Μετά την ολοκλήρωση των εννέα αγωνιστικών η ομάδα βρίσκεται στα ψηλά και εντός βαθμολογικών στόχων. Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε βρεθεί σε τέτοια βαθμολογική θέση την 9η αγωνιστική. Η ομάδα δείχνει συνέπεια στα ντέρμπι καθώς έχει πετύχει δύο νίκες – που μπορούσε να ήταν τρεις – και δύο ισοπαλίες, ενώ στα τρία από τα τέσσερα δεν δέχτηκε γκολ. Στους περισσότερους αγώνες έχουμε λάβει θετικό πρόσημο όσο αφορά την αγωνιστική μας παρουσία, ενώ στα πέντε από τα εννέα παιχνίδια κρατήσαμε την εστία μας ανέπαφη. Ξεχωρίζει στην ομάδα το πάθος, το ομαδικό πνεύμα και η επιθυμία για νίκες, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα απειθαρχίας. Στα θετικά καταγράφουμε και το γεγονός πως δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα με μυϊκούς τραυματισμούς, όπως και την αντίδραση μας στην ατυχία με τους απρόσμενους τραυματισμούς των δύο τερματοφυλάκων μας, όπως και του σοκ που επήλθε στην ομάδα από αυτό το γεγονός. Όσο αφορά τα στοιχεία που θέλουμε να βελτιώσουμε, τα οποία πιστεύουμε ότι προκαλούνται κυρίως από το γεγονός ότι είμαστε μια νέα ομάδα, είναι η απόδοσή μας σε μερικά παιχνίδια που θα μπορούσε να ήταν καλύτερη και το ότι δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη σταθερότητα και παρουσιάζουμε αυξομειώσεις στην αγωνιστική μας παρουσία τόσο κατά την διάρκεια των αγώνων, όσο και από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές και λαμβάνοντας υπόψη τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, κρίνεται ως θετική η ευρύτερη παρουσία μας. Η πορεία και η βαθμολογική μας θέση είναι πολύ καλή. Με διαφορετικές συγκυρίες και μεγαλύτερη προσοχή θα μπορούσαμε να ήμασταν ακόμα καλύτερα. Δεν υπάρχει ομάδα που να υπερέχει σε σχέση με την δική μας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και προοπτικές για υλοποίηση των στόχων μας.

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος

Η διακοπή ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα είχε δώσει τέσσερα απαιτητικά παιχνίδια και συνεπώς θα είναι μια ευκαιρία για σωματική και πνευματική ξεκούραση. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα δουλέψουν ειδικά σε κάποια σημεία που κρίθηκε ότι χρειάζεται να δοθεί έμφαση. Επίσης, είναι πολύτιμος χρόνος για τους Τζιωνή και Μίκου ώστε να ανεβάσουν επίπεδα ετοιμότητας και να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Δεν μας ευνοεί η διακοπή, αλλά θα προσπαθήσουμε να μην μας επηρεάσει. Στόχος είναι να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στο παιχνίδι με την Ένωση ώστε να δώσουμε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Για τη συνέχεια

Το μυαλό όλων στην ομάδα είναι στραμμένο μόνο στο παιχνίδι με την Ένωση, η οποία έδειξε πως αποτελεί ένα δύσκολο αντίπαλο. Όταν πρωταγωνιστείς οφείλεις να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και σοβαρός σε όλα τα παιχνίδια. Όπως είναι το φετινό πρωτάθλημα, εάν δεν τα δώσεις όλα σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και εάν δεν παρουσιαστείς όπως πρέπει στο γήπεδο, τότε οι πιθανότητες να χάσεις βαθμούς αυξάνονται. Ήδη την έχουμε πληρώσει και θα πρέπει να έχουμε μάθει από το πάθημά μας. Εάν για παράδειγμα το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ και όχι σε αυτό με την Ένωση, τότε δεν θα κερδίσουμε την Ένωση. Το μήνυμα που περνά μέσα στην ομάδα είναι πως ο καθένας που αγωνίζεται για την ΟΜΟΝΟΙΑ, οφείλει να το πράττει σε κάθε παιχνίδι με αφοσίωση, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και δίνοντας όλες του τις δυνάμεις ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Για τον κόσμο

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ξεχωρίζει με την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα. Έχουμε διαθέσει σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια συνολικά 33156 εισιτήρια, δηλαδή 8289 μέσο όρο ανά παιχνίδι. Επίσης έχουμε σημειώσει sold out σε αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια μας. Πρόκειται για θετικές επιδόσεις από τον κόσμο μας στη σημερινή εποχή του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Πιστεύουμε ότι αυτές οι επιδόσεις μπορεί να γίνουν και καλύτερες στη συνέχεια λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική και το εκτόπισμα των φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στέλνουμε ξανά μήνυμα στην κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΑ και στον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ για μαζική παρουσία σε κάθε παιχνίδι. Το μεγάλο όπλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι ο κόσμος της.

Διαιτησία και πρόταση Απόλλωνα για ξένους διαιτητές

Σε σχέση με την πρόταση του Απόλλωνα για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο μας, διαβεβαιώνουμε πως είμαστε στη διάθεση της ΚΟΠ αλλά και οποιουδήποτε με ειλικρίνεια επιθυμεί να συζητήσει την πρόοδο και ανάπτυξη του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Με πραγματική βούληση είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να βρούμε λύσεις και να λάβουμε αποφάσεις προς την ορθή κατεύθυνση.

Για το θέμα του γηπέδου

Έχουμε διαπιστώσει τις τελευταίες μέρες κάποια δημοσιεύματα σχετικά με την προοπτική του ιδιόκτητου γηπέδου. Να ενημερώσουμε τον κόσμο μας πως δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη σε σχέση με την τελευταία φορά που είχαμε τοποθετηθεί για το θέμα. Προτρέπουμε τον κόσμο μας να αναμένει τις επίσημες τοποθετήσεις για τέτοια θέματα. Όταν υπάρξει οτιδήποτε καινούργιο θα ενημερώσουμε.

Ηλίας Πούλλος

Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε από τις κρατικές υπηρεσίες είναι πως το αίτημα για να μας παραχωρηθεί άδεια για ανέγερση νέου προπονητικού κέντρου βρίσκεται στα τελικά στάδια αξιολόγησης. Αναμένουμε την τελική έγκριση ώστε να προχωρήσουμε τις επόμενες απαιτούμενες διαδικασίες.

Αρχειο