ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

Επίσημο αντίο από έναν ζωντανό θρύλο

Με ένα έντονα φορτισμένο μήνυμα ο Αντρές Ινιέστα είπε και επίσημα «αντίο» στην Εθνική Ισπανίας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 14 χρόνια.

Ο Ινιέστα ήταν γνωστό πως θα αποχωρούσε από την Εθνική Ισπανίας μετά το Μουντιάλ. Σίγουρα, δεν ήθελε να το κάνει τόσο νωρίς, με την Ισπανία να μένει εκτός από τους 16, ωστόσο τα πέναλτι έστειλαν νοκ-άουτ τους «Φούριας Ρόχας».

Ο έμπειρος Ισπανός μέσος ανακοίνωσε και τυπικά το «αντίο» του από την Εθνική, νιώθοντας εξαιρετικά για τα όσα έζησε πλάι σε μια τρομερή γενιά παικτών που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της χώρας.

«Πριν από 14 χρόνια φόρεσα για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας, ήμουν 15 χρόνων και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Ήταν το όνειρο της ζωής μου να υπερασπιστώ τα χρώματα της χώρας μου. Είναι κάτι ιδιαίτερο, μια μεγάλη ευθύνη επίσης. Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να έχω συνείδηση του τι σημαίνει να τα δίνεις όλα για να νιώθετε υπερήφανοι.

Πιστεύω ότι είχα την τύχη να ζήσω μια από τις καλύτερες περιόδους του ισπανικού ποδοσφαίρου, με μια γενιά παικτών που ήταν εξαιρετική με κάθε έννοια. Πετύχαμε σπουδαία πράγματα, τα οποία ονειρεύομασταν όταν ήμασταν μικροί, αλλά είχαμε και μεγάλες απογοητεύσεις και έχουμε ζήσει στιγμές πολύ δύσκολες. Σε όλους, ευχαριστώ που με κάνατε καλύτερο συμπαίκτη και καλύτερο ποδοσφαιριστή. Ήταν υπερηφάνεια το γεγονός ότι μοιράστηκα μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα είναι η ώρα να κάνω ένα βήμα στο πλάι. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση, το αντίθετο, τη σκεφτόμουν πολλούς μήνες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό που θα έρθει στο μέλλον θα είναι υπέροχο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ινιέστα.

 

Αρχειο