ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Η Σταχτοπούτα είναι πιο ελκυστική από πέρσι! (www.cyprusbasket.net)

Tου Νεοκλή Θεοχαρίδη

Πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και η ομάδα που «έκλεψε τις περισσότερες εντυπώσεις», ήταν η… Σταχτοπούτα της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, η Ομόνοια.

Ναι, μπασκετικοί φίλοι! Η «Σταχτοπούτα», δείχνει να είναι καλύτερη από πέρσι και αυτό, θα το επιβεβαιώσουν τα παλλικάρια του Νικόλα Παπαδόπουλου. Δεν θα μιλήσω για το σκορ ή για το πως χάθηκε το παιχνίδι με τον Κεραυνό. Θα σταθώ σε τρία σημεία που παρατήρησα, oφθαλμοφανη στα δικα μου ματια

1. Το ταλέντο που υπάρχει φέτος στην ομάδα, είναι καλύτερο σε σχέση με πέρσι και αναφέρομαι ειδικά στους «ρούκι» Αμερικανούς, τους οποίους επέλεξε προσωπικά, ο προπονητής Νικόλας Παπαδόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι στον Πρωταθλητή του NCAA με τη North Carolina Nate Britt. Φαίνεται ότι το ρίσκο του Νικόλα Παπαδόπουλου, εν τέλει δεν ήταν ρίσκο. Ο γκαρντ της Ομόνοιας θα ηγηθεί από τη θέση του πόιντ-γκαρντ και πιστεύω ότι η Ομόνοια, θα είναι η απαρχή καριέρας για τον παίκτη αυτό, στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.

2. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του και το πάθος του, το μεταδίδει με εντυπωσιακό τρόπο στους αθλητές του, μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας που προπονεί. Παρατηρώντας ότι αρκετές ομάδες έχουν θέμα στις δυο θέσεις της ρακέτας, η Ομόνοια διαθέτει παίκτες που κάτω από τα καλάθια, κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» παίζοντας με μυαλό, ενώ έχουν και επαφή με το καλάθι. Ο δε ρόλος του Μάρκου, θα είναι ο πιο μεγάλος που θα έχει να αντιμετωπίσει, στη μέχρι τώρα καριέρα του. Φαίνεται πανέτοιμος και πιο καλύτερος από ποτέ! Ο Τρετιακόφ, θα πάρει περισσότερο χρόνο και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει περισσότερο από πέρσι. Ο νεαρός, φαίνεται ότι έχει δουλέψει και το κορμί του, κερδίζοντας μερικά κιλά που θα τον βοηθήσουν να ανταγωνισθεί τους Αμερικανούς.

3. Η Ομόνοια  είχε 200 οπαδούς, εκτιμώ ότι θα κέρδιζε το παιχνίδι

3.2 ) Στο 35`, το σκορ ήταν 70-70

3.3 ) Η απειρία των «ρούκι» της Ομόνοιας και η εμπειρία των παικτών του Κεραυνού «σκότωσαν» το παιχνίδι, όταν η διαφορά ανέβηκε στις τρεις κατοχές.

3.4) Η αποβολή του Νικόλα Παπαδόπουλου, ήταν δικαιολογημένη για πολλούς και διάφορους λόγους.

ΠΗΓΗ

 

Αρχειο