ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ«Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές»: Μιχάλης Κωνσταντίνου

«Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές»: Μιχάλης Κωνσταντίνου

Από τους κορυφαίους Κύπριους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κατάφερε σε ενάμιση χρόνο με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να σημειώσει 34 γκολ σε 59 συμμετοχές και να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ. Επίσης κατέγραψε 85 συμμετοχές με την εθνική Κύπρου πετυχαίνοντας 32 γκολ, στατιστικό που τον καθιστά ως τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος!

Bet on Alfa

Η προσφορά, το ήθος και ο επαγγελματισμός του τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στα χείλη του οποίου έγινε σύνθημα με το γνωστό: «Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα»! Ο ορισμός του επιθετικού περιοχής με σπάνια «όσφρηση» του γκολ, σωστές τοποθετήσεις και εκτελεστική δεινότητα. Διακρινόταν για τη δύναμη, το πάθος και τη μαχητικότητα του. Το ψηλό και δυνατό κορμί του τον βοηθούσε στο κράτημα μπάλας, στις στατικές φάσεις και στις εναέριες μονομαχίες, ενώ πέτυχε αρκετά γκολ και με σουτ εκτός περιοχής.

Δύο από τα 34 τέρματα που πέτυχε θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Το πρώτο σημειώθηκε τη σεζόν 2009-2010 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο 90ο λεπτό και χάρισε στην ομάδα μας τη νίκη με 1-2. Με εκείνο το «τρίποντο» η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Επισης, ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2011 ο Μιχαλάκης άνοιξε το σκορ στον νικηφόρο τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο ΓΣΖ.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου άρχισε την καριέρα του στην ΕΝΠ, στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος τη σεζόν 1996-1999 με 17 τέρματα, ενώ ακολούθως κατέγραψε μία σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα με τις φανέλες των Ηρακλή, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Στα 12 χρόνια παρουσίας του εκεί σκόραρε 114 φορές, πανηγύρισε πολλούς τίτλους, σπουδαία γκολ και ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Μετά την παρουσία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αγωνίστηκε από μια σεζόν σε Ανόρθωση και ΑΕΛ αντίστοιχα. Τα τελευταία χρόνια εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπηρετώντας από διάφορα πόστα την εθνική μας ομάδα. Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1978.

Autoremarketing

Bet on Alfa