ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆποψη Φιλάθλου:ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ "ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ"

Άποψη Φιλάθλου:ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ “ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ”

Αμέσως μετά την χθεσινή απαράδεκτη ήττα και αποκλεισμό ένιωσα θυμό, ντροπιασμό και απογοήτευση. Ειδικά όταν δώσαμε το δικαίωμα στον πετεπωτζιείνο να αλαλάζει για το πόσο σπουδαία έπαιξε η ομάδα τους και ότι…αδικείται η ομάδα τους από την διαιτησία (ποιοί μιλούν), ενώ έκανε αναφορά στο να μην επηρεάσουν τα διαιτητικά λάθη την τελική κατάταξη στο 1ο και στο 2ο γκρουπ… Καλά για το δικό τους 2ο γκρουπ να το καταλάβω, για το 1ο γκρουπ τι τον απασχολεί (σίγουρα τον απασχολεί που δεν θέλει με καμία δύναμη να το πάρει η ΟΜΟΝΟΙΑ), ήμαρτον. Όταν παίζεις κάποιο αγώνα όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Στο άκουσμα της ενδεκάδας είπα ότι δεν έχουμε τύχη σήμερα. Με 5-6 παίκτες που τους τελευταίους μήνες δεν έχουν πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους, σίγουρα δεν αναμένεται να υπάρχει ομοιογένεια (όσο κι αν δουλεύουν μαζί στις προπονήσεις, είναι πολύ διαφορετικά να παίζεις σε ανταγωνιστικό αγώνα). Παρόλα αυτά, σήμερα σκεπτόμενος πιο ήρεμα, είμασταν μόλις 10 λεπτά μακριά πριν την πρόκριση. Αν γινόταν, τότε όλοι θα λέγαμε για καθηγητή προπονητή, ομάδα που έχει 2 ενδεκάδες, χαλαρή πρόκριση και άλλα συναφή. Δυστυχώς, δεν έγινε έτσι. Το να έχεις 2 ενδεκάδες δεν είναι εύκολο ακόμα και στις πιο μεγάλες ομάδες του κόσμου. Η ποιότητα αποδεδειγμένα υπάρχει και σ’ αυτούς τους παίκτες (Μποτεάκ…) αλλά υπάρχουν παίκτες που είναι αναντικατάστατοι, όπως π.χ. ο 36χρονος Ζόρντι Γκόμεθ, που θα πρέπει του χρόνου να έχει αντάξιο παίκτη να τον αντικαθιστά. Η ομοιογένεια είναι το σημαντικότερο κομμάτι όταν θες να έχεις ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο (όπως είναι η ομάδα μας) και όχι μια ομάδα που στηρίζεται σε κάποιους ποδοσφαιριστές.

Bet on Alfa

Εν πάσει περιπτώσει, ο προβληματισμός μου είναι περισσότερος αναφορικά με το αργό τέμπο που παίζει η ομάδα μας στα τελευταία παιχνίδια (ειδικά με αποελ για κύπελλο και σε αυτά με ολυμπιακό και ανόρθωση στο πρωτάθλημα). Θεωρούσα ότι έγινε αυτό για να μπει η ομάδα πιο δυνατά στα παιχνίδια με αποελ (χθες) και αελ παίζοντας εκεί με μεγαλύτερη ένταση. Με το χθεσινό σκληρό ροτέισον προβληματίστηκα πολύ. Γιατί η ομάδα έπαιξε σε χαμηλό τέμπο με ανόρθωση; Τελικά δεν ήταν θέμα διαχείρισης αλλά θέμα κούρασης/ντεφορμαρίσματος; Αν είναι έτσι, τότε έχουμε θέμα για την τελική ευθεία και ίσως είναι καλύτερα που αποκλειστήκαμε από το κύπελλο (όσο κι αν δεν μας αρέσει που αυτό έγινε από το χειρότερο αποελ της τελευταίας δεκαετίας…) ώστε να επικεντρωθεί η ομάδα σε ένα στόχο σε μια αγωνιστικά βεβαρημένη χρονιά με πάρα πολλούς αγώνες για την ομάδα μας.

Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν. Πιστεύω στον προπονητή και στους παίκτες μας. Πρέπει να αφήσουν πίσω το ότι έγινε, και από το Σάββατο να κάνουν μια νέα αγωνιστική αρχή. Υπάρχει ποιότητα αλλά αυτό δεν φτάνει να το λέμε μόνο. Θα πρέπει να φανεί στην πράξη, δηλαδή να δίνουν όλες τους δυνάμεις και να ξετυλίγουν όλες τους τις αρετές στο γήπεδο απέναντι σε 5 ομάδες του τοπ-6 του πρωταθλήματος. Η καθεμιά έχει την δυναμική της και ξεχωριστούς στόχους, αλλά είναι όλες επικίνδυνες ειδικότερα όταν παίζουν με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν χωρεί καμία υποτίμηση ούτε και υπερίμηση, αφού και οι δύο έχουν το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα… μόνο σεβασμός, σωστή εκτίμηση και καλή προετοιμασία. Επιπλέον, δεν χωρεί πλέον κανένα αργό τέμπο. Θα πρέπει να ανέβουν οι εντάσεις του παιχνιδιού μας και κάποιοι σημαντικοί παίκτες να κάνουν την δουλειά τους. Π.χ. ο Τσέποβιτς που μας συστήθηκε με κάποια γκολ απέναντι μόνο σε ομάδες του 2ου γκρουπ αλλά στα ντέρμπι χάνεται, αυτές είναι οι δυνατότητες του; Αν ναι, τότε το 4-4-2 θα πρέπει να μπει στο συρτάρι… Θα πρέπει να μπει στο παιχνίδι πιο αποτελεσματικά και η δεξιά πλευρά (όπως γινόταν πέρσι με Μαυρία, Μποτεάκ και πιο μετά με Ακιντόλα).

Εν πάσει περιπτώσει, είμαστε στην τελική ευθεία ενός αμφίρροπου πρωταθλήματος. Μετά το χθεσινό χαστούκι, ας καταλάβουν όλοι (προπονητής, παίκτες και κόσμος) ότι δεν φτάνουν τα λόγια και οι θεωρίες. Μόνο με ταπεινά και προσγειωμένα, με προσήλωση στον κάθε επόμενο αγώνα ξεχωριστά μπορούμε να πάμε μπροστά. Όλα είναι σχετικά. Δεν φτάνει να λες ότι είμαι αήττητος για 3,5 μήνες (σίγουρα είναι επίτευγμα), κάποτε θα έρθει και η ήττα (εύχομαι η χθεσινή να είναι η τελευταία για φέτος). Μπορεί να έχουμε μια άμυνα γρανίτη με μπροστάρη τον Φαμπιάνο, αλλά σε κάποια παιχνίδια μπορεί να μην βρεθεί σε καλή μέρα και να δεχτεί τέρμα ή τέρματα. Τότε είναι που θα πρέπει να έχουμε απαντήσεις επιθετικά ώστε να κερδίζουμε αγώνες. Στα τελευταία 5-6 ματς ο μέσος όρος επίτευξης γκολ για την ομάδα μας είναι κάτω από ένα γκολ και σίγουρα δεν μας δίνει νίκες. Και χωρίς νίκες δεν παίρνεις πρωτάθλημα.

ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ “ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ”

ΥΓ. Το κύπελλο ας το πάρει οποιοσδήποτε εκτός από τους απέναντι.

Autoremarketing

Bet on Alfa