ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆποψη φιλάθλου:"Πράσινο, ατσάλινο βέλος"

Άποψη φιλάθλου:”Πράσινο, ατσάλινο βέλος”

Έχει ολοκληρωθεί και η 8η αγωνιστική, το δείγμα δεν είναι μικρό, και πλέον μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για τη φετινή Ομόνοια. Η Ομόνοια στη φετινή σεζόν πέτυχε 5 νίκες*, έφερε 2 ισοπαλίες και δέχτηκε μια ήττα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή.

Bet on Alfa

Στο πρώτο αγώνα η Ομόνοια αντιμετώπισε τη Δόξα στο Μακάρειο στάδιο. Σε εκείνο το ματς η Ομόνοια δεν έθελξε με την απόδοση της, πέτυχε ωστόσο μια επαγγελματική νίκη χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα. Στο δεύτερο της επίσημο αγώνα για φέτος, η Ομόνοια αντιμετώπισε την ποιοτική Σαλαμίνα την οποία και νίκησε με 2-0, μετά από καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Στον τρίτο της παιχνίδι, η Ομόνοια αντιμετώπισε στην «Αρένα» την Άεκ, την οποία και νίκησε. Στο συγκεκριμένο αγώνα, η Ομόνοια έδειξε ότι έχει ποιότητα και ότι μπορεί να κτυπήσει οποιοδήποτε παιχνίδι.  Στο τέταρτο παιχνίδι, η Ομόνοια νίκησε πολύ δύσκολα τον μαχητικό και ποιοτικό Απόλλωνα με 1-0 στο ΓΣΠ. Η Ομόνοια άντεξε στην πίεση που άσκησε ο Απόλλωνας λόγω και του Ουζόχο και πήρε μια σημαντική νίκη.

Στον επόμενο αγώνα, η Ομόνοια μετέβη στην Πάφο για να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα. Η Ομόνοια, «μεθυσμένη» από το νέκταρ των προηγούμενων επιτυχών αποτελεσμάτων, έδωσε δικαιώματα στην Πάφο, η οποία χωρίς να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο είπε ευχαριστώ στα δώρα που της πρόσφερε ο αντίπαλος της, δηλαδή η Ομόνοια.  Η πρώτη ήττα της Ομόνοιας στο φετινό πρωτάθλημα ήταν γεγονός.

Ακολούθως, η Ομόνοια αγωνίστηκε με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια εκτός έδρας. Η Ομόνοια είχε σοβαρή παρουσία, πρόσεξε να μην χάσει και τελικά τα κατάφερε. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος.

Στην έβδομη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός έβαλε πολύ δύσκολα στην Ομόνοια και η Ομόνοια δεν δικαιούταν να κερδίσει όπως και έγινε: δεν κέρδισε.  Όμως, ήταν σημαντικό που δεν έχασε. Το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό δημιούργησε αμφιβολίες και προβληματισμό στο λαό, ο οποίος δεν εκτίμησε τον ένα βαθμό όταν οι παίκτες της Ομόνοιας δεν ήταν σε καλή μέρα. Στην όγδοη αγωνιστική η Ομόνοια νίκησε το μαχητικό Εθνικό χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και πήρε μια νίκη που της άξιζε.

Με βάση τα πιο πάνω, προκύπτει ότι η Ομόνοια  φέτος έχει σχετικά καλή συγκομιδή βαθμών, δεν έχασε σε ντέρμπι, έπαιξε σε δύκολες έδρες όπως η « Αρένα» και το «Αντώνης Παπαδόπουλος» χωρίς να δεχτεί την ήττα, αλλά δέχτηκε και μια ήττα χωρίς λόγο. Σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι  φετινή Ομόνοια διαφέρει προς το καλύτερο από την Ομόνοια των προηγούμενων χρόνων.

Στη φετινή Ομόνοια αγωνίζονται πολύ καλοί παίκτες. Στο δύο άκρα έχει δύο λιοντάρια, το Λέσιακς και το Μαυρία. Στο κέντρο της άμυνας έχει δύο ποιοτικούς αμυντικούς. Στο κέντρο έχει τον έμπειρο Γκόμεθ. Στην επίθεση έχει το Ματ. Σιγά σιγά άρχισαν να προσαρμόζονται ο Μποτέακ και Ορτέγκα. Ο Λάρκου παλαιότερα έφερε στην Ομόνοια τον Ασίς, φέτος έφερε τον «Mr Assist».  

Όμως, τα πιο πάνω αφορούν κυρίως το παρελθόν.  Στην επόμενη αγωνιστική, την 9η, η Ομόνοια αντιμετωπίζει τη μαχητική Αελ.  Δεν χρειάζονται συστάσεις στον κόσμο της Ομόνοιας για το τι πρέπει να κάνει ή να μην κάνει. Όμως, πρέπει να σημειωθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για την Ομόνοια.

Στο συγκεκριμένο αγώνα, η παρουσία του λαού θα βοηθήσει τους παίκτες αλλά και θα στείλει μηνύματα.  Καταρχάς, επιβάλλεται να σταλεί το μήνυμα ότι η Ομόνοια πρέπει να λαμβάνεται περισσότερο υπόψη στα κέντρα λήψης αποφάσεων και οτι δεν είναι δυνατόν ομάδες που κόβουν 97 εισιτήρια (τόσα κόπηκαν στον αγώνα Δόξα-Σαλαμίνα) να έχει ο λόγος τους την ίδια βαρύτητα με εκείνον της Ομόνοιας. Επιπρόσθετα, πρέπει να σταλεί το μήνυμα στους ιθύνοντες ότι το πρωτάθλημα πρέπει να είναι δίκαιο και οι κανόνες να εφαρμόζονται για όλους. Η παρουσία του κόσμου στον αγώνα με την Αελ θα δώσει οικονομική ανάσα στην Ομόνοια και θα περιορίσει τις οικονομικές ζημιές τις οποίες αντιμετωπίζει ο κ. Παπασταύρου απ΄τη μέρα που ήρθε στην ομάδα.

Η παρουσία του λαού στον αγώνα με την Αελ θα σπρώξει τους παίκτες μας προς τη νίκη. Επίσης, όσοι παρακολουθήσουν τον αγώνα από το γήπεδο θα είναι σε θέση να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αν οι Λούφτνερ και Λάνγκ είναι αργοί, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, ή κατά πόσο είναι πιο αργοί από τους Μερκή, Σίντελφελντ, Μόϊσοφ κ.ο.κ.

Για να υπάρξει ισχυρή παρουσία του λαού στον αγώνα με την Αελ πρέπει να κινητοποιηθούν οι πάντες, απ΄τη νεολαία, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εργάτες, τους άνεργοι, όπου και αν βρίσκονται, απ΄όλα τα μέρη της Κύπρου, απ’ την Πάφο, μέχρι τη Δερύνεια, απ’ τη Λάρνακα, τα περίχωρα της Λευκωσίας, το Καϊμακλί, τη Λακατάμια, το Γέρι…από παντού.

Γιατί, η αιχμή (πάνω άκρη) του πράσινου ατσάλινου βέλους διαδραματίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του σκοπού του. Και η αιχμή του πράσινου ατσάλινου βέλους είναι ο λαός.

*Τυχόν ζημιές που προκαλούνται από τρίτους δεν αναγνωρίζονται

Κατερίνα Βασιλείου

 

 

Autoremarketing

Bet on Alfa