ΑρχικήΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΈρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας για χειραγώγηση του ΕΝΑΔ...

Έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας για χειραγώγηση του ΕΝΑΔ – Αποελ και το +29

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα www.goal.philenews.com για ενδεχόμενη χειραγώγηση του αγώνα ανάμεσα σε ΕΝΑΔ και Αποελ. Παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Bet on Alfa

Απόφαση για διεξαγωγή έρευνας για χειραγώγηση του αγώνα καλαθόσφαιρας ανάμεσα στην ΕΝΑΔ και τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος διεξήχθη στις 22 Δεκεμβρίου του 2021, πήρε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Η καταγγελία έγινε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μετά από τη συλλογή στοιχείων που χαρακτηρίζονται ως πολύ σοβαρά και αξιόπιστα. Η ΚΟΚ αποφάσισε να δώσει όλα τα στοιχεία στην Επιτροπή Δεοντολογίας που είναι, πλέον, η αρμόδια για διερεύνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», υπάρχουν στοιχεία για ύποπτη και έντονη στοιχηματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κίνησε, επίσης, υποψίες η εξέταση του βίντεο του αγώνα, όπου παρατηρήθηκαν πολλά «παράξενα» και «πρωτοφανή» για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα 74-103 με γηπεδούχο την ΕΝΑΔ.

Η διαφορά των δύο ομάδων στο ημίχρονο ήταν στους τρεις πόντους, με προβάδισμα για τον ΑΠΟΕΛ με 38-35. Σύμφωνα με την έρευνα, σε εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε ακόμη πιο έντονη στοιχηματική δραστηριότητα, ότι στο τέλος του αγώνα η διάφορα θα εκτοξευθεί πέραν των 27 πόντων με νίκη του ΑΠΟΕΛ. Τελικό αποτέλεσμα, νίκη με 103 -74 υπέρ του ΑΠΟΕΛ, διαφορά δηλαδή 29 πόντων!

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται και στην έκθεση που στάλθηκε στην ΚΟΠ από την εταιρεία «Sportsradar» που παρατηρεί τη στοιχηματική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο. Επίσης ενισχυτική ήταν και εκτίμηση της εταιρείας «Genious» που παρέχει υπηρεσίες στατιστικής σε αγώνες μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία κάτι παράξενο συνέβη στα τελευταία στάδια του αγώνα. Η «Sportsradar» διαπιστώνει τόσο περίεργη στοιχηματική δραστηριότητα, όσο και περίεργη συμπεριφορά στο παρκέ, καταλογίζοντας ευθύνη στη γηπεδούχο ΕΝΑΔ, η διοίκηση της οποίας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η ΚΟΚ είναι συμβεβλημένη με την «Sportsradar» για να παρακολουθεί τη στοιχηματική δραστηριότητα. Η έκθεση της εταιρείας είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Από το ξεκίνημα του αγώνα εμφανίστηκε στοιχηματική δραστηριότητα για νικη με πέραν των 27.5 πόντων, αλλά το αποτέλεσμα στο ημίχρονο (35-38) εκτόξευσε την απόδοση στα ύψη και όσοι στοιχημάτισαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορούσαν να κερδίσουν μια περιουσία. Η έντονη στοιχηματική δραστηριότητα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια και του τρίτου άλλα και του τέταρτου δεκαλέπτου. Τα στοιχήματα «ήττα για την ΕΝΑΔ με πέραν των 27.5 πόντων διαφορά», έπεφταν βροχή για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα 74-103. Διαφορά δηλαδή 29 πόντων με τη σημείωση ότι ο «κόκκινος φάκελος» που ήρθε στην ΚΟΚ αναφέρει ότι ο αγώνας είναι ύποπτος ότι έχει «στηθεί», καταλογίζοντας ευθύνη στην ΕΝΑΔ.

Autoremarketing

Bet on Alfa