ΑρχικήΑΚΑΔΗΜΙΕΣΉττα της Εθνικής Ελπίδων στη Νορβηγία με 2-1

Ήττα της Εθνικής Ελπίδων στη Νορβηγία με 2-1

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων από τη Νορβηγία στο Στάδιο «Marienlyst» του Ντράμεν στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21.

Bet on Alfa

Οι διεθνείς μας παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 προσπάθησαν για την ανατροπή και μετά τη μείωση του σκορ, έβαλαν πιέσεις στους γηπεδούχους και τρία λεπτά πριν από το φινάλε θα μπορούσαμε να φτάσουμε και στο 2-2.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό με τον Heintz και μέχρι σε εκείνο το χρονικό σημείο η εστία μας δεν είχε δεχτεί έντονη πίεση.

Μετά το γκολ και το δοκάρι που ακολούθησε στο 21ο λεπτό, η Εθνική μας άρχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να σκοράρει και στο 35ο λεπτό χάθηκε η καλύτερη μας ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ρούελ Σωτηρίου έφυγε με ταχύτητα πίσω από την άμυνα της Νορβηγίας και επιχείρησε το σουτ, όμως την τελευταία στιγμή πρόλαβε με υπερπροσπάθεια και απέκρουσε σε κόρνερ αντίπαλος αμυντικός.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι διεθνείς μας ξεκίνησαν δυνατά και επιδίωξαν να δημιουργήσουν από νωρίς τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση και θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο 1-1.

Στο 53’ ο Ρούελ Σωτηρίου έφυγε γρήγορα μπροστά και από πλάγια θέση γύρισε στον Παναγιώτη Λουκά που ακολουθούσε. Από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση ο Λουκά σούταρε άουτ, μεγάλη ευκαιρία.

Συνέχισε την επιθετική της πρωτοβουλία η ομάδα μας αλλά το δεύτερο γκολ των Νορβηγών δημιούργησε επιπρόσθετες δυσκολίες στην αποστολή της. Στο 56ο λεπτό ο Thorstvedt  μετά από αντεπίθεση των Νορβηγών πέτυχε το 2-0.

Οι διεθνείς μας δεν τα έβαλαν κάτω και μετά τη μείωση του σκορ στο 74ο λεπτό με μακρινό σουτ του Πάρι Πολυκάρπου ενέτειναν τις προσπάθειες τους για την ισοφάριση.

Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 87’ όταν μετά από ενέργεια του Θεοδόση Σιαθά η μπάλα έφτασε στον Κώστα Πηλέα. Ο τελευταίος από πολύ καλή θέση έπιασε το σουτ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Νορβηγίας.

«Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μεγάλη προσπάθεια και παρά τις πολλές δυσκολίες, το 2-0 σε βάρος μας αλλά και την πολύ καλή ομάδα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, στο τέλος θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην ισοφάριση.

Είναι γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε μια πιο δυνατή αντίπαλο, όμως και η δική μας προσπάθεια ήταν μεγάλη και με τις φάσεις που δημιουργήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, το αποτέλεσμα μπορούσε να ήταν και διαφορετικό», δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νίκος Ανδρονίκου.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Παρασκευά, Σιέλη, Παπαμιχαήλ, Κορέα, Αρτυματά, Άδωνη, Γερολέμου (72’ Τσάρουλλα), Χατζηπασχάλη (80’ Πηλέας), Νεοφύτου (46’ Πολυκάρπου), Λουκά (58’ Σιαθάς), Σωτηρίου (80’ Στ. Παντελή).

Πρώτη συμμετοχή σε επίσημο αγώνα για έξι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά αγωνίστηκαν Γερολέμου, Λουκά, Σωτηρίου, Πολυκάρπου, Σιέλης και Τσάρουλα.

Μέχρι τώρα αποτελέσματα στον όμιλο μας:

Κύπρος – Γιβραλτάρ…1-0
Λευκορωσία – Γιβραλτάρ…10-0
Πορτογαλία – Γιβραλτάρ….4-0
Νορβηγία – Κύπρος…2-1

Η επόμενη αγωνιστική στον όμιλο μας είναι προγραμματισμένη για τις 10 Σεπτεμβρίου και τότε θα γίνουν οι αναμετρήσεις Ολλανδία – Κύπρος και Λευκορωσία – Πορτογαλία.

Autoremarketing

Bet on Alfa