ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥ'Αποψη Φιλάθλου:"Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια"

‘Αποψη Φιλάθλου:”Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια”

Είναι με μεγάλη έκπληξη που παρακολουθώ την διάσταση που πήρε το θέμα με τον χαιρετισμό του Σάσι όταν έβαλε το γκολ με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Πραγματικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, ταιριάζει γάντι το ρητό “Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια”. Θα ήθελα, λοιπόν, να μορφώσω λίγο τους άσχετους με το θέμα οργανωμένους του Απόλλωνα, οι οποίοι μέσα από τον φανατισμό που τους διακρίνει για οτιδήποτε μη ελληνικό, χριστιανικό ορθόδοξο και πιθανόν μουσουλμανικό, δεν έχουν πρόβλημα να προσβάλουν άτομα χωρίς να σκεφτούν δύο φορές για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ανακοινώσεις τους, ειδικά όταν αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην ημιμάθεια και τον φανατισμό που τους διακατέχει.
Λοιπόν, ο συγκεκριμένος χαιρετισμός προέρχεται από τον Μεσαίωνα, όταν στην Κεντρική Ευρώπη τότε, οι Χριστιανοί πίστευαν ότι διώχνει μακριά το “κακό μάτι” και τα “κακά πνεύματα”. Μέσα στα χρόνια υιοθετήθηκε από τους Μεσογειακούς λαούς, ως σήμα που διώχνει το κακό και τον Σατανά μακριά.
Στον 20ο αιώνα, το σήμα αυτό μεταφέρθηκε σε όλη την γη και, λίγο πολύ, απόκτησε την δική του σημασία και έννοια ανάλογα με τον λαό που το χρησιμοποιούσε. Στις Φιλιππίνες και την Ασία γενικά, σημαίνει “σε αγαπώ”. Αυτή η έννοια υιοθετήθηκε και στην γλώσσα των σημάτων που χρησιμοποιείται από τους κωφάλαλους.
Στην Αμερική, το σήμα αυτό σημαίνει το ίδιο με την Ασία, δηλαδή “σε αγαπώ” και χρησιμοποιείται ευρέως από πολιτικούς και διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς.
Η εξαίρεση είναι στον κόσμο της ροκ και Heavy Metal μουσικής, όπου διαδόθηκε ως το σήμα που σημαίνει “κεφάλι του διαβόλου”. Λόγω της άφθονης θεματολογίας στην μουσική αυτή που έχει να κάνει με τον Σατανά, την μαύρη μαγεία και τον Αντίχριστο, οι μουσικοί αυτοί καθώς και οι οπαδοί της μουσικής αυτής το σχηματίζουν συχνά σε συναυλίες και φωτογραφίες. Είναι σαν μια μυστική συνεννόηση ότι “εγώ είμαι heavy metal”.
Οι τελευταίοι που το υιοθέτησαν είναι οι Γκρίζοι Λύκοι, λόγω της ομοιότητας του με το κεφάλι του λύκου.
Είναι άραγε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζώρτζ Μπους, ο Πάπας, ο Ροναλντίνιο και όλοι οι μουσικοί του Heavy Metal Γκρίζοι Λύκοι?
Ανοίξτε λοιπόν τα μάτια σας – και τα μυαλά σας – και απολογηθείτε στον Σάσι και σε όλους μας για την ημιμάθεια και τον φανατισμό που σας διακατέχει. Πριν να τρέχετε να βγάζετε ΠΑΝΤΑ συμπεράσματα για τα ΠΑΝΤΑ και να θεωρείτε ότι ΟΛΑ τα πράγματα στην ζωή περιστρέφονται γύρω από την Κύπρο και τα εθνικά της προβλήματα, μορφωθείτε λίγο και καταλάβετε ότι υπάρχει ζωή και αλλού στον πλανήτη εκτός από εδώ.
Επισυνάπτω ένα κολάζ φωτογραφιών που δείχνει πόσο βιαστικά και λανθασμένα αντιδράσατε.
Σας ευχαριστώ
Σάββας
Autoremarketing

Bet on Alfa