ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑπόψε ο μεγάλος τελικός του Champions League

Απόψε ο μεγάλος τελικός του Champions League

Μία πόλη δύο ομάδες, ένα αιώνιο μίσος, μια επανάληψη του τελικού Champions League του 2014, ένα Κύπελλο που περιμένει το νέο του κάτοχο. Το SDNA σας θυμίζει πως η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασαν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον φετινό τελικό του Μιλάνου.

Bet on Alfa

Ρεάλ εναντίον Ατλέτικο. Το ντέρμπι της Μαδρίτης θα έχει μόνο έναν νικητή. Ισοπαλία δεν υπάρχει. Οι «μερένχες» και οι «ροχιμπλάνκος» θα τα δώσουν όλα, όμως, μόνο ένας θα χαμογελάσει στο τέλος.

Ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θυμίζει 2014 με τις δύο ομάδες να έχουν φτάσει ξανά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τότε.

Το SDNA σας παρουσιάζει πως οι δύο μονομάχοι έφτασαν στον τελικό και πως πέρασαν ένα – ένα τα εμπόδια από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα…

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η πρωτιά του ομίλου και τα ρεκόρ του Ρονάλντο…

Στις 27 Αυγούστου 2015, η Ρεάλ Μαδρίτης κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο έχοντας της Παρί Σεν Ζερμέν, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μάλμε.

Η καλή μέρα λένε πως φαίνεται από το πρωί και η Ρεάλ έδειξε τα «δόντια» της στην πρεμιέρα των ομίλων επικρατώντας με 4-0 της Σαχτάρ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με τον Καρίμ Μπενζεμά να ανοίγει το σκορ (30′) και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ τρικ (55′ πέν., 63′ πέν., 81΄).

Η «Βασίλισσα» έκανε το δύο στα δύο στην έδρα της Μάλμε με μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε τα δυο γκολ (29′, 90′) της αναμέτρησης. Το «λευκό» τρένο σταμάτησε στο Παρίσι για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στη… ρεβάνς της Μαδρίτης, η Ρεάλ νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Νάτσο (35΄) και προκρίθηκε από την 4η αγωνιστική στους «16». Στα δύο επόμενα ματς η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ πέρασε από την Ουκρανία με 4-3 (18′, 70′ Ρονάλντο, 50′ Μόντριτς, 52′ Καρβαχάλ). Στο φινάλε του γκρουπ η Ρεάλ ισοπέδωσε τη Μάλμε με 8-0 με χατ τρικ του Μπενζεμά (12′, 24′, 74′), καρέ του Κριστιάνο Ρονάλντο (39′, 47′, 50′, 59′) και ένα γκολ από τον Κόβασιτς (70′).

Οι «μερένγκες» τελείωσαν τον όμιλο ως πρώτοι με πέντε νίκες και μια ισοπαλία με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να έχει ήδη φτάσει τα 11 τέρματα στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Ο CR7 έκανε ρεκόρ τερμάτων σε φάση ομίλων, ενώυ έγινε ο πρώτος παίκτης της Βασίλισσας με καρέ στη σημαντικότερη διοργάνωση από το 1965.

Αξιοσημείωτο είναι πως το χατ τρικ του Κριστιάνο με τη Μάλμε (39′-50′) είναι το πιο γρήγορο για τη Ρεάλ στην Ευρώπη μετά από εκείνο του Αμάνθιο το 1968, ενώ για τρίτη φορά δύο παίκτες των Μαδριλένων πετυχαίνουν χατ τρικ στο ίδιο ματς στο Πρωταθλητριών/ Champions League μετά τους  Πούσκας – Ντι Στέφανο (1960) και Μπουτραγκένιο – Ούγκο Σάντες (1990)!

Απόδραση από το «Ολίμπικο» και δάγκωμα στους «λύκους»

Επόμενος αντίπαλος; Η Ρόμα! Η Ρεάλ με τον Ζινεντίν Ζιντάν πλέον στον πάγκο της είχε εύκολο έργο στη φάση των «16» και πήρε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στο «Ολίμπικο», αφού απέδρασε με 2-0 με τον Ρονάλντο να ανοίγει το σκορ στο 57′ και τον Χεσέ να το κλείνει στο 86′. Στον επαναληπτικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η «Βασίλισσα» νίκησε με το ίδιο σκορ με τον Πορτογάλο να κάνει το 1-0 στο 64′ και τον Χάμες να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα τέσσερα λεπτά αργότερα.

Η κληρωτίδα στις 18 Μαρτίου χαμογέλασε στην Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς της έφερε ως αντίπαλο την Βόλφσμπουργκ, αναμφισβήτητα την πιο αδύναμη ομάδα των «8». Ομως, αυτό δεν φάνηκε στο πρώτο ματς στη Γερμανία με τους «λύκους» να επικρατούν με 2-0 και να βάζουν δύσκολα στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Οι «μερένγκες», όμως, έδειξαν χαρακτήρα και πήραν την πρόκριση δια… ποδός Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο 3-0 επί της Βόλφσμπουργκ στη Μαδρίτη πετυχαίνοντας όλα τα γκολ (15′, 17′, 77′) και έτσι χάρισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά στον ισπανικό σύλλογο.

Από το Μάντσεστερ στο Μιλάνο!

Στην κλήρωση της 15ης Απριλίου, η Ρεάλ είχε ως πιθανούς αντιπάλους την Μπάγερν Μονάχου, την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι. Η κληρωτίδα έκλεισε και πάλι το μάτι στη «Βασίλισσα» στέλνοντας τους Άγγλους στο δρόμο της…

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Μάντσεστερ έληξε χωρίς τέρματα με την Ρεάλ να είναι πολύ καλύτερη και τον Τζο Χαρτ να πιάνει τα άπιαστα! Στη ρεβάνς του «Μπερναμπέου» οι Μαδριλένοι τσέκαραν το εισιτήριο για τον τελικό χάρη σε αυτογκόλ του Φερνάντο, έπειτα από προσπάθεια του Γκάρεθ Μπέιλ στο 20’…

Επόμενος αντίπαλος; Η Ατλέτικο σε ένα νοκ άουτ ματς!

Δείτε σε video πως η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Μιλάνο…

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πρώτη στον όμιλο με γκέλα στη Μαδριτη

Το φετινό ταξίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League ξεκίνησε από τη φάση των ομίλων εκεί όπου κληρώθηκε στον 3ο όμιλο με αντιπάλους τις Γαλατάσαραϊ, Μπενφίκα και Αστάνα.

Η πρεμιέρα ήταν ιδανική για τους «ροχιμπλάνκος» καθώς με δύο τέρματα του Γκριζμαν (18΄, 25΄) πέρασε μέσα από την Τουρκία επικρατώντας με 2-0 της Γαλατάσαραϊ.

Η Ατλέτικο δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της αφού την 2η αγωνιστική γνώρισε την ήττα μέσα στην Μαδρίτη από την Μπενφίκα με 2-1. Παρότι προηγήθηκε με το γκολ του Κορέα στο 23΄, η Μπενφίκα ισοφάρισε με τον Γκαϊτάν στο 36΄ και πήρε τους βαθμούς με τον Γκουέντες στο 51΄ υποχρεώνοντας την Ατλέτικο στην ήττα μέσα στην έδρα της.

Την επόμενη αγωνιστική (3η) η Μπενφίκα υποδέχθηκε στο «Βιθέντε Καλντερόν» την Αστάνα και ξέσπασε με ένα 4-0 (23΄ Σαούλ, 29΄ Μαρτίνεζ, 63΄ Ολ. Τόρες, 89΄Ντεντέτσκο αυτ.). Οι δύο ομάδες τα ξαναείπαν την 4η αγωνιστική, με την Ατλέτικο να σκοντάφτει (0-0) μέσα στο Καζακστάν.

Επιστροφή στις νίκες για τους «ροχιμπλάνκος» την 5η αγωνιστική με πρωταγωνιστή τον Γκριζμάν. Οι Μαδριλένοι επικράτησαν στην έδρα τους 2-0 της Γαλατάσαραϊ με τον Γάλλο επιθετικό να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Η πρωτιά του ομίλου έφτασε να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική στην Λισαβόνα, με την Ατλέτικο να θέλει μόνο τη νίκη αφού στην ισοβαθμία υστερούσε από την Μπενφίκα. Η ομάδα του Σιμεόνε προηγήθηκε με 0-2 χάρη στα γκολ των Σαούλ (33΄) και Βιέτο (55΄) με τον Μήτρογλου να μειώνει στο 75΄ για το τελικό 1-2.

Η «σκληρή» PSV και η «πελάτισσα» Μπάρτσα

Στους «16» η κληρωτίδα έφερε στο δρόμο της Ατλέτικο την Αϊντχόφεν. Μια αντίπαλο που θεωρητικά έμοιαζε να είναι βατή για τους «ροχιμπλάνκος», ωστόσο στην πραγματικότητα η πρόκριση κρίθηκε από μια λεπτή κλωστή. Πρώτο ματς στην Ολλανδία 0-0 και όλα έδειχναν να είναι με το μέρος της Ατλέτικο. Η Αϊντχόφεν όμως, κράτησε το σκορ του πρώτου αγώνα στην κανονική διάρκεια αλλά και στην παράταση και υπέκυψε τελικά στα πέναλτι, με την Ατλέτικο να παίρνει ίσως την πιο αγχωτική της πρόκριση.

Στους «8» η Ατλέτικο είχε το δυσκολότερο εμπόδιο… μέχρι το επόμενο. Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε το μεγάλο φαβορί, αλλά στο πρώτο ματς του «Νόου Καμπ», η Ατλέτικο πάγωσε τους Καταλανούς στο 25΄ με τον Τόρες να κάνει το 0-1 για τους Μαδριλένους. Η (άδικη κατά πολλούς) αποβολή του σκόρερ βοήθησε την Μπαρτσελόνα να γυρίσει το ματς με τα δύο γκολ του Σουάρες (63΄, 74΄) και τελικά να πάρει τη νίκη με 2-1.

Στον επαναληπτικό η Ατλέτικο έδειξε πιο διψασμένη για την πρόκριση και στο 36΄ ο Γκριζμάν σημείωσε το πολυπόθητο γκολ, που θα οδηγούσε την ομάδα του στους «4» της διοργάνωσης. Η Ατλέτικο δέχθηκε πίεση στα τελευταία λεπτά, αλλά στο 88΄ «χτύπησε» και πάλι ο Γκριζμάν, διαμορφώνοντας το 2-0 και αφήνοντας την Μπαρτσελόνα πρόωρα εκτός διοργάνωσης.

Ο δρόμος προς τον τελικό δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για την Ατλέτικο καθώς μετά την Μπαρτσελόνα ο επόμενος αντίπαλος στα ημιτελικά ήταν η Μπάγερν. Στο πρώτο ματς της Ισπανίας, η καταπληκτική ενέργεια του Σαούλ στο 11΄ και το τέρμα του έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα στην Ατλέτικο εν όψει της δύσκολης ρεβάνς στο Μόναχο.

Ο επαναληπτικός έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Η Μπάγερν ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο 31΄ με τον Αλόνσο και τρία λεπτά αργότερα ο Μίλερ από το πέναλτι δεν κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 54΄ ο Γκριζμάν «χτύπησε» σε μια αντεπίθεση και πέτυχε γκολ-μισή πρόκριση για την ισπανική ομάδα. Η Μπάγερν μπήκε ξανά στο ματς στο 74΄ με τον Λεβαντόφσκι, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Τόρες είδε τον Νόιερ να τον νικά από τα 11 μέτρα, δίνοντας για μερικά ακόμα λεπτά παράταση στο θρίλερ. Παρά την πίεση η Ατλέτικο κράτησε το σκορ πρόκρισης που την έστειλε στον τελικό του Μιλάνου.

Πηγή: sdna.gr

 

Autoremarketing

Bet on Alfa