ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΒαζέχα: "Θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο και τουλάχιστο την...

Βαζέχα: “Θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο και τουλάχιστο την τρίτη θέση…”

Συντέντευξη στην πατρίδα του παραχώρησε ο Κριστόφ Βαζέχα, για την μέχρι στιγμής εμπειρία του στην Κύπρο…

Bet on Alfa

 – Πως έγινε και ένας θρυλικός παίκτης άρχισε να δουλεύει στην Κύπρο; “Είμαι εδώ από το Νοέμβριο. Στην Ομόνοια έχω τον ρόλο του βοηθού του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Παλαιότερα για τρία χρόνια παίξαμε μαζί στον Παναθηναϊκό και αργότερα ήμασταν μαζί στα μαθήματα για το UEFA Pro. Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Η Ομόνοια είναι μια ομάδα που μετρά πολύ στην Κύπρο. Είναι γνωστό πως το Αποέλ τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη εντύπωση λόγω των συμμετοχών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσον αφορά οπαδούς και ιστορία, η Ομόνοια είναι σαν τον Παναθηναϊκό. Εξάλλου έχει και τα ίδια χρώματα”.

– Στην Κύπρο ένας οδηγός ταξί μου είπε ότι παρόλο που είναι οπαδός του Αποέλ, σε σέβεται. Σε αναγνωρίζουν στη Λευκωσία; “Είναι πολύ ωραίο να ακούς τέτοια λόγια από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Ομόνοια και Αποέλ είναι όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα. Συμβαίνει μερικές φορές να με αναγνωρίζουν στον δρόμο, όμως δεν υπάρχει η… Βαρζεχομανία όπως στην Ελλάδα. Τότε ακόμα έπαιζα ποδόσφαιρο”.

– Δεν σε ενοχλεί που έχεις τον ρόλο του βοηθού; Στο ποδόσφαιρο ήσουν πάντα πρωταγωνιστής… “Το κάνω αυτό γιατί ξέρω πολύ καλά τον Βλάνταν. Αν ήταν άλλος προπονητής, πιθανότατα δεν θα με ενδιέφερε. Εξάλλου η αλήθεια είναι πως ως προπονητής δεν έχω πετύχει πολλά πράγματα. Όλοι κοιτάνε το βιογραφικό σου ενώ ήμουν και χωρίς δουλειά από τον Φεβρουάριο. Όλοι θέλουν να είναι πρώτοι προπονητές και να παίρνουν αποφάσεις όμως μερικές φορές είναι καλύτερο να είσαι βοηθός σε μια καλή ομάδα παρά πρώτος προπονητής σε έναν σύλλογο που παλεύει για την παραμονή γιατί όταν πέσει, ίσως αυτό να είναι το τέλος της καριέρας σου”.

– Στην Πολωνία θα μπορούσε ο Κριστόφ Βαζέχα να είναι προπονητής; “Υπάρχουν σύλλογοι στους οποίους απλά δεν θα ταίριαζα. Δεν θα μπορούσε ο Βαζέχα να δουλέψει στη Λέγκια και την Λεχ, για την Γκόρνικ ούτε λόγος. Όμως υπάρχουν αρκετές άλλες ομάδες που θα μπορούσα να δουλέψω. Προς το παρόν είμαι στην Κύπρο και την Ομόνοια και υπογράψαμε συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο. Τότε θα αποφασιστεί αν θα μείνουμε ή όχι. Ξέρουμε πως όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Τώρα είμαστε 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή και είμαστε στους οκτώ του κυπέλλου. Θέλουμε να πάρουμε αυτό το τρόπαιο και τουλάχιστο την τρίτη θέση για να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ”.

– Υπάρχει διαφορά στο να δουλεύεις στην Κύπρο σε σχέση με την Ελλάδα; “Ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα και η Ομόνοια στην Κύπρο είναι πρωταγωνιστές. Θρυλικοί σύλλογοι με μεγάλη ιστορία και δεν βλέπω πολλές διαφορές. Από το Κυπριακό πρωτάθλημα οι 4-5 καλύτερες ομάδες όπως Αποέλ, Ομόνοια, Ανόρθωση, Αεκ και Απόλλωνα θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Ομόνοια ο σύλλογος ανήκει στον πρόεδρο αλλά έχει μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο. Ο σύλλογος είναι σε οικονομική κρίση. Δεν μπορούμε να παραπονεθούμε για τον κόσμο. Κατά μέσο όρο έχουμε 5000 στα παιχνίδια μας. Ο κόσμος της Ομόνοιας είναι συνήθως περισσότερος ακόμα και όταν είμαστε εκτός έδρας. Στο ντέρμπι με το Αποέλ μπορεί να έχει και πάνω από 20000”.

Πηγή Kerkida.net

Autoremarketing

Bet on Alfa