ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΒλάνταν... μπράβο και σε σένα!

Βλάνταν… μπράβο και σε σένα!

Η ψεσινή συνέντευξη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην Θύρα Σίγμα είναι ακόμη ένα δείγμα του προφίλ του προπονητή μας.

Bet on Alfa

Άνθρωπος που δεν αρέσκεται σε δηλώσεις εντυπώσεων αλλά του αρέσει στην πράξη να αποδεικνύει το έργο που επιτελεί.

Πιο κάτω θα καταπιαστούμε με κάποια σημεία της ψεσινής του συνέντευξης δίνοντας σας όσο το δυνατό πιο σωστά την εικόνα της προσπάθειας που επιτελείται στην ΟΜΟΝΟΙΑ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και τους συνεργάτες του.

– Περίμενα ένα ποιοτικό ποδόσφαιρο και όντως είναι έτσι. Όλες οι ομάδες έχουν αρκετούς ξένους. Για εμένα είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημαΒλέπουμε διάφορα συστήματα από τις ομάδες και είναι πολύ ευχάριστο. Βλέπουμε πολλούς ξένους προπονητές και φέρνουν την δική τους κουλτούρα.

Ο προπονητής μας μελετά συνεχώς, ξέρει που ήρθε να δουλέψει και τι συνθήκες υπάρχουν καθώς και πως να διαμορφώνει την ομάδα αναλόγως αντιπάλου. Το απέδειξε άλλωστε και στο ματς με την Ανόρθωση όπου με 7 απουσίες διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα.

– «Θα στηρίξω τους Κύπριους ποδοσφαιριστές γιατί αξίζουν» 

Είναι μία δήλωση όπου μας χαροποιεί καθώς ναι το ρόστερ μας διαθέτει ταλαντούχους Κύπριους που ο ίδιος θέλει να αναδείξει τα δυνατά ατού του καθενός

– «Όταν ήρθα στην ομάδα ήθελα λίγο χρόνο να δω το ρόστερ της ομάδας. τώρα έχουμε ανάγκη από κεντρικό αμυντικό. Πήραμε το Καρλίτος. Εγώ επιλέγω τους ποδοσφαιριστές. Δεν θα θέλει ο Καρλίτος προσαρμογή στην ομάδα. όταν μίλησα με την διοίκηση της είπα πως θα κάνω μετεγγραφές ουσίας. Να βοηθήσουν άμεσα στην ομάδα. Θέλω δυο παίκτες ανα θέση. Θέλουμε και ένα αμυντικό χαφ». 

Ο Βλάνταν δεν είναι ευθυνόφοβος και αυτό είναι εξέχουσας σημασίας. Θέλει το ρόστερ να είναι δική του επιλογή και αυτό το ξεκαθάρισε και με την διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Εμείς από την ημέρα που ήρθα λέμε ότι βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Θέλω να περάσω τη δική μου φιλοσοφία. Έχουμε βελτίωση. Δεν κοιτάμε τις άλλες ομάδες. Κοιτάζω μόνο την Ομόνοια». 

Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ο προπονητής θέλει να βγάζει το μάξιμουμ της απόδοσης της ομάδας. Πιστεύει στους παίκτες μας και τους έχει εμπιστοσύνη και αυτή την αυτοπεποίθηση φαίνεται να την περνάει και στους παίκτες.

– «Αν φοβόμουν δεν θα ερχόμουν στην Ομόνοια. Το ποδόσφαιρο είναι σήμερα και αύριο. Σίγουρα ποτέ δεν θα κατηγορήσω άλλους. Αν κοιτάω τι έγινε στο παρελθόν δεν θα κάνω καλά την δουλειά μου». 

Ο Μιλόγεβιτς βλέπει μόνο μπροστά. Μοναδικό του εφόδιο είναι η δουλειά και τίποτα άλλο. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να ρίξει ευθύνες σε άλλους ή να παρελθοντολογήσει. Θέλει το υλικό που του δόθηκε να το φέρνει στην απόδοση και φιλοσοφία που θέλει.

-Για την ομάδα του Αποέλ: Την κοιτάμε όπως τις υπόλοιπες ομάδες. Τίποτα περισσότερο…

Δεν τον ενδιαφέρει το που βρίσκονται και πόση δυναμική έχουν οι αντίπαλες ομάδες. Παρόλο που γνωρίζει τι σημαίνει ΟΜΟΝΟΙΑ – Αποέλ εντούτοις θεωρεί πως καλύτερα είναι να επικεντρωνόμαστε στο αγωνιστικό πλάνο αντί να βλέπουμε ότι είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από τα άλλα. Από την πρώτη μέρα ο προπονητής επεσήμανε πως το άγχος και το ψυχολογικό στα αποδυτήρια είναι σε κρίσιμο σημείο  και πως πρώτα από όλα θα δουλέψει σε αυτή την κατεύθυνση. Άρα θεωρούμε πως η επιλογή του να αποφεύγει να μιλά για τον όποιο αντίπαλο έχει να κάνει με την γενική του φιλοσοφία αποφόρτωσης των παικτών από περιττό άγχος και πίεση.

– Για τον κόσμο της Ομόνοιας: «Είναι περήφανος για την ομάδα. Γνωρίζω αρκετά για τον σύλλογο και για την Ομόνοια. Νιώθω περήφανος που είμαι στην ομάδα. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο. Είναι αυτοί που δίνουν κουράγιο στην ομάδα και στους παίκτες. Θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας. Δεν έχω δει τόσο κόσμο που να αγαπά την ομάδα του. Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε από το να προσπαθούμε σκληρά. Σίγουρα η Ομόνοια αξίζει περισσότερα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Δεν ξέρω που θα τερματίσουμε αλλά πιστεύω πως θα πάμε καλά».

Ο coach θέλει να αφήσει την σφραγίδα του στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Γνωρίζει πολύ περισσότερα για τον κόσμο απ όσο μπορούμε να φανταστούμε. Είναι γνώστης και της προσπάθειας που έγινε όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ πήγαινε για κλείσιμο. Θέλει να προσφέρει στον κόσμο ουσία και όχι μέγλα λόγια παρηγοριάς. Σέβεται τον κόσμο και θέλει απλά να τον κάνει να νιώθει περήφανος για τον τρόπο που αγωνίζονται οι παίκτες και όπου μας βγάλει στο τέλος.

Τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην δουλειά μου είμαι λάτρης της πειθαρχίας. Είμαι ο μεγαλύτερος τους φίλος αλλά και ο χειρότερους εχθρός. Είμαι ευχαριστημένος στην Ομόνοια. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα πειθαρχημένη. Θέλουμε να φέρουμε επιτυχίες στην ομάδα. Φαίνεται πως όλοι αγαπούν την Ομόνοια. Και εγώ και ο Βαζέχα φορέσαμε το τριφύλλι στο στήθος σαν ποδοσφαιριστές. Τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε σε ομάδα με τριφύλλι.

Περήφανα ο Μιλόγεβιτς είπε πως η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι στιγμής στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι που βλέπει τους παίκτες πλέον να είναι μία οικογένεια και σαν μία γροθιά να αγωνίζονται. Δεν τον ενδιαφέρει μόνο η αγωνιστική ποιότητα ενός παίκτη αλλά και το είδος του ανθρώπου. Θεωρεί πως όλα ξεκινούν από το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ της ομάδας. Αυτά τα στοιχεία ψάχνει και για τις μεταγραφές. Δεν έχει προτίμηση προσωπική σε κανένα παίκτη. Είπε πως δεν τον ενδιαφέρει να βάλει τους καλύτερους παίκτες να αγωνίζονται αλλά τον ενδιαφέρει να παίζει η καλύτερη ενδεκάδα σε κάθε αγώνα.  

Εμείς με την σειρά μας οφείλουμε να του πούμε για αρχή ένα μεγάλο μπράβο για το έργο που επιτελεί καθώς και τη θέληση και επιμονή του. Η ηρεμία και η ασταμάτητη δουλειά θα επιφέρει αποτελέσματα. Είμαστε σίγουροι γι αυτό. Ανεξαρτήτως του ποια θα είναι τα αποτελέσματα στους αγώνες γενικά, θεωρούμε πως ο Μιλόγεβιτς αυτή την στιγμή πετυχαίνει εξαιρετικά στο να διαχειρίζεται την ομάδα σε συνθήκες όχι και τόσο ευνοϊκές (από οικονομικής και αγωνιστικής άποψης).

Autoremarketing

Bet on Alfa